Aguonų biskvitas
Atnaujinta: 2018-02-07
  • aguoninis biskvitas

Ingredientai:

Aguonos                                   500g

Kokoso drožlės                        150g

Kiaušiniai                                  6vnt

Cukraus pudra                          150g

Aromatas romo                        1g

Kremas:

Vaniliniai pudingo milteliai          90g (2pakeliai)

Pienas                                      700g

Cukrus                                     150g

Sviestas                                    250g

Konservuoti ananasai                250g

Želė                                          0,8l

Paruošimas:

Aguonas užmirkyti vandeniu ir laikyti 12 val. Nupilti vandenį, išmaišyti su drožlėmis, kiaušiniais, pudra, romu iki vientisios masės. Viską dedame į pateptą sviestu formą, kepame orkaitėje 180°C, 25-30min, atvėsiname.

Kremas:   Užverdame 600 g pieno su cukrumi, į verdanti pieną pilame pudingo miltelius, ištirpintus 100 g pieno, maišydami verdame 3-4 min, gerai atvėsiname. Atvėsintą pudingo masę gerai išmaišome su mikseriu ir dedame sviestą.

Ant atvėsintos aguonų tešlos dedame ½ kremą, pilame 150g žele, atvėsiname, dedame likusi kremą, ant viršaus dedame ananasus, pilame likusią želę, gerai atvėsiname.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūgo pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Moliūgų ir morkų pyragas

Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas