Agrastų uogienė
Atnaujinta: 2018-02-26
  • agrastų uogienės receptas

Saldžiarūgštė agrastų uogienė puikiai tiks prie blynų, kepant pyragus. 

1 kg vidutinio dydžio nepersirpusios agrastų uogos,

1,25 - 1,5 kg cukraus,

2-3 stiklinės vandens,

 

Agrastus reikėtų paruošti prieš verdant uogienę. Paruošiama nukarpant ūsus ir kotelius. Didesnės uogos perpjaunamos, mažesnės subadomos. Agrastai silpniau išskiria cukrų, todėl užpilama cukraus sirupu. Sirupas daromas iš pusės cukraus ir vandens. Atšaldžius sirupą jis užpilamas ant uogų. 

  Užpylus sirupu uogos laikomos parą. Po paros sirupas nupilamas, sumaišomas su likusiu cukrumi, užverdama, nugraibomos putos ir vėl užpilamos uogos. Išpilstoma į stiklainius, užsukama dangteliais, apverčiama ir laikoma kol atauš.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų ir juodųjų serbentų kompotas

Kompotas iš agrastų ir juodųjų serbentų

Agrastų ir juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų ir agrastų uogienės receptas, šviežia ir uogienė žiemai

Agrastų kompotas žiemai

Geras agrastų kompoto receptas, agrastų kompotas žiemai su juodųjų serbentų sultimis

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aviečių ir agrastų kompotas

Kompotas žiemai iš agrastų ir aviečių

Slyvų ir agrastų kompotas

Kaip pagaminti skanų kompotą iš slyvų ir agrastų