2 kg vyresnių baravykų,
3 galvutės česnakų,
200 g aliejaus,
6 itin aštrūs čili pipirai,
2 šaukštai druskos,
50 ml acto,
Baravykus supjaustom skiltelėmis ir apkepinam aliejuje. Prieš dedant baravykus į aliejų įdedam keletą pjaustytų skiltelių česnako. Baravykų dedame tiek, kad jie keptų, o ne troškintusi. Kai išsiskiria sultys įveriam pjaustytus čili pipirus, druską.
Jei padažas numatomas sunaudoti greitai daug geriau vietoj aliejaus naudoti sviestą.
Dedame baravykus į emaliuotą puodą sudedame likusius ingradientus ir sublenderiuojame. Gaunasi šviesus padažas kuris puikiai tinka kaip užtepėlė duonelėms, rūkytai mėsai. Naudoju kaip padažų dalis.
Trumpam naudojant į padažą nepilu acto. Druskos reikėtų žiūrėti pagal skonį, mano pastebėjimu kažkaip pastaruoju metu akmeninė druska neišlaiko tokio pat sūrumo.
Laikant vėsiai ilgiausiai išsilaikė 4 mėnesius. Ilgiau niekada nelikdavo.
Temos straipsniai
Baravykai troškinti grietinėje
Kaip skaniai paruošti baravykus
Barščiai su grybais
Skanių barščių su grybais receptas
Bobausių patiekalai
Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis
Geltonpintės receptai
Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė
Grybų mišrainė su kopūstais žiemai
Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai
Kepti baravykai
Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste
Keptos voveraitės prancūziškai
Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kreminė baravykų sriuba
Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas
Lazanija su grybais ir mėsa
Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu
Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai
Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai
Marinuoti grybai žiemai
Grybų marinavimo žiemai receptas
Patiekalai iš briedžiukų
Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais
Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas
Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Svieste kepti traškūs baravykai
Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas