Vyšnių uogienė itališkai su kauliukais
Atnaujinta: 2024-07-25

Šio vyšnių uogienės recepto variantų yra daug. Ši uogienė savo skoniu man yra vienoje iš pirmųjų vietų. Puikiai tinka su blynais, pyragas su šia vyšnių uogiene taip pat bus nuostabus.

1 kg vyšnių,
0,7 kg cukraus,
80 g degtinės,

 

Šakelė mėtos, rozmarino ir pundelis čiobrelio.

Vyšnias nuplauname ir išimame kauliukus. Vyšnias užpilame cukrumi. Išimtus kauliukus užpilame degtine, galima dalį kauliukų suskaldyti. 

Pusę paros pastovėjus vyšnios išskirs sultis, cukrus ištirps. Nupilame nuo kauliukų degtinę, kauliukus kiek paverdame nedideliame kiekyje vyšnių sulčių. Išverdame vyšnias jų sultyse. Sultis išskyrusias vyšnias bendrai virti reikės mažiau nei verdant iš karto išdorojus. Taip bus išlaikomas didesnis vitaminų kiekis. Virinama iki 10 minučių. 
Verdame tol kol ima putoti iš visų pusių ir putos sueina į puodo vidurį. Nugriebiame putas ir uogienę pastatome ataušti. 
Ataušus vėl virinam uogienę. Supilam skystį nuo kauliukų virimo, įdedam rozmariną, čiobrelį ir mėtą. Prieš pat pabaigą įpilam degtinę kurioje buvo laikyti kauliukai.

Uogienę išpilstome į indelius ir užsukame steriliais dangteliais.

 

vyšnių uogienė itališkai

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Aviečių džemas

Klasikinio aviečių džemo receptas

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Geriausia tręšnių uogienė

Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Juodųjų serbentų uogienė

Juodųjų serbentų uogienės receptas

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę

Moliūgo pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Moliūgų ir morkų pyragas

Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.

Obuolių pyragas su maskarponės sūriu

Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas

Obuolių pyragas su varške

Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyrago su džiovintais vaisiais receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas