Raudonųjų serbentų uogienė su bananais
Atnaujinta: 2024-07-25

1 kg serbentų,
0,3 kg bananų,
1 kg cukraus,

Serbentus išspaudžiame. Pats geriausias būdas tai padaryti, tai pirmiausia uogas kurios dažniausiai yra su koteliais sutraiškyti. Tada dedu į smulkių akelių sintetinės medžiagos maišelį ir išspaudžiu . Lengviausia spausti puode su papildomu skylėto dugno priedu.

Supilamos sultys, sudedami supjaustyti skiltelėmis bananai ir užverdama. Sudedamas cukrus, maišoma ir nugraibomos putos. Norint gauti tirštesnę uogienę verdama ilgiau, dedamas pektinas. Tokiais atvejais gali būti gaunami drebučiai. Tačiau vargu ar pasiliks vitraminų.


Pavirinti reikėtų kelias minutes, palaikyti ir palaukti kol atvės. Atvėsus užverdame dar kartą ir išpilstome į stiklainius. Užsukame sterilizuotais dangteliai, kol atvės pastatome stiklainius atvirkščiai.

Pastebėjau, kad jei uogienei neduoti užvirti, bananai linkę rūgti.

 

raudonųjų serbentų  uogienė su bananais

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... Agrastų uogienė
... aguoninis biskvitas
... Aviečių džemas
... braškių ir tręšnių uogienė
... bruknių  uogienė su kriaušėmis
... Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas
... Cinamoninių riešutų užkandis
... Cukinijų ir svarainių uogienė
... klasikinė tręšnių uogienė
... italiskas surio pyragas
... jogurtinis tortas
... juodųjų serbentų uogienė
... Karameliniai kukurūzai
... klasikinė braškių uogienė
... Moliūgo pyragas
... Moliūgų ir morkų pyragas
... obuolių pyragas su maskarpone
... Obuoliu pyragas su varske
... Pyragas džiovintų vaisių
... juodųjų serbentų pyragas