Biskvitams reikės:
6 kiaušinių;
300 g cukraus;
200 g margarino;
6 arbatinių šaukštelių kakavos;
300 g miltų;
2 arbatinių šaukštelių actu gesintos sodos.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės, margariną ištirpdome ir maišant (nekarštą) pilame į išplaktus kiaušinius. Miltus sumaišome su kakava ir taip pat įmaišome į tešlą. Pabaigoje dedame gesintą sodą ir viską gerai išmaišome.
Įkaitintoje (180 C) orkaitėje kepame biskvitus (2X po pusę tešlos) apie 25-30 min.
Jei abejojate, ar pavyks lygiai padalinti tešlą, ją pagaminkite kiekvienam kepimui iš pusės normos atskirai.
Iškeptus biskvitus atvėsiname, ir perpjauname per pusę. Viso gausime 4 paplotėlius.
Vyšnių-grietinėlės (pirmam ir trečiam sluoksniams) reikės:
450 ml grietinėlės (nuo jos nupilti 10 valgomųjų šaukštų šokoladiniam sluoksniui);
90 g cukraus;
apie 400 g šaldytų vyšnių.
Nuo atitirpintų šaldytų vyšnių nupilame susidariusį skystį, šiek tiek pasaldiname - prieš tepant įdaro sluoksnį, juo reikės sulastyti biskvitus.
Grietinėlę (prieš tai nupylus 10 šaukštų) įšplakame su cukrumi. Ant pirmojo biskvito išdėliojame vyšnių dalį ir užtepame grietinėle.
Antrąjį biskvito sluoksnį sulaistome ir tepame šokolado įdarą.
Viduriniam - šokoladiniam įdarui reikės:
10 šaukštų grietinėlės;
200 g juodojo šokolado.
Viską ištirpdome vandens vonelėje iki vientisos masės ir tepame ant antrojo biskvito.
Trečiajį sulaistytą biskvitą vėl dengiame vyšnių-grietinėlės sluoksniu. Likusia grietinėle aptepame torto šonus ir viršų.
Papuošimui naudojau gerą saują šaldytų vyšnių, saują kepintų migdolų plokštelių (šonams) ir 250 g maskarponės, 2 šaukštų cukros pudros ir 3 arbatinių šaukštelių mišinį (baltai masei).
Valentinas turėtų likti patenkintas!
Skanaus, Dalia
Temos straipsniai
Agrastų uogienė
Agrastų uogienės receptas, kaip pagaminti skanią agrastų uogienę
Aguonų biskvitas
Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą
Aviečių džemas
Klasikinio aviečių džemo receptas
Braškių ir tręšnių uogienė
Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai
Bruknių uogienė su kriaušėmis
Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas
Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco
Cinamoninių riešutų užkandis
Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.
Cukinijų ir svarainių uogienė
Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai
Geriausia tręšnių uogienė
Tręšnių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę tręšnių uogienę, uogienė su kauliukais
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Jogurtinis tortas
Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienės receptas
Karameliniai kukurūzai
Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas
Klasikinė braškių uogienė
Skaniausios braškių uogienės receptas, kaip pagaminti klasikinę braškių uogienę
Moliūgo pyragas
Pyrago iš moliūgo receptas
Moliūgų ir morkų pyragas
Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške
Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyrago su džiovintais vaisiais receptas
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas