Reta šeimininkė apsieina be konservuotų daržovių mišrainių atsargų. Kaip taisyklė sandėliuko lentynas papuošia skirtingų mišrainių žiemai stiklainiukai. Šeima turi daugybę skonių pomėgių. Kiekvienais metais eksperimentuojama, išgirstama naujų daržovių mišrainių receptų. Pateikiame populiariausių daržovių mišrainių žiemai receptus.
Populiariausi daržovių mišrainių mišiniai yra maišant saldžias ir rūgštesnes daržoves. Saldžios ir itin populiarios yra morkos, burokėliai. Taip pat populiarios neutralios daržovės kaip cukinijos, patisonai. Rūgštumą mišrainėms populiariausia suteikti naudojant pomidorus. Kai kuriais atvejais rūgštesniais obuoliais. Išskirtinį skonį mišrainėms žiemai suteikia grybai.
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Burokėliai yra viena iš saldžiausių, skaniausių ir naudingiausių daržovių. Burokėliai naudojami daugybėje troškinių ir sriubų. Konservuojant burokėlių mišrainę galima pagreitinti šių patiekalų ruošimą. Burokėlių mišrainę su grybais pakaks įdėti į sultinį, įdėti virtos mėsos ir gausime nuostabius barščius. Viso labo per dešimtį minučių.
1 kg. burokėlių,
0,3 kg grybų,
0,4 kg pomidorų arba 80 g pomidorų pastos,
0,15 svogūnų,
0,15 kg paprikos,
3 skiltelės česnako,
100 g aliejaus,
2 šaukštai 9 procentų acto,
2 šaukstai cukraus,
1 šauktas druskos, 20 g
Išvirtus burokėlius nulupame ir stambiai sutarkuojame. Supjaustome pomidorus, troškiname su paprikomis puode ir vėliau sublenderiuojame. Į tyrę dedami burokėliai ir troškinama 20 minučių.
Grybai nuplaunami, supjaustome ir apverdame dešimtį minučių nugraibydami putas. Apvirus grybais dar perplaunami ir nuvarvinami.
Svogūnai pjaustomi gana smulkiai ir apkepinami ant įkaitinto aliejaus. Svogūnai dedami į troškinį, supilamas likęs aliejus, sudedama druska, cukrus. Dar troškinama apie 20 minučių. Prieš pabaigą sudedamas česnakas ir actas.
Mišrainė sudedama į stiklainiukus, užsukami dangteliai ir palaikoma apvertus.
Burokėlių mišrainė su svogūnais žiemai
Gana saldi burokėlių mišrainė puikia dera su silke. Labai gerai kai ateina senesnės kartos svečiai ir ant stalo silkė pataluose tiesiog būtina. Supjaustoma silkė, išverčiamas stiklainiukas ir tiesiog šventinis patiekalas ant stalo.
Burokėliai 3- 4 kilogramai,
Svogūnai 1,5 kilogramo,
Aliejaus 0,2 - 0,3 l,
Gero obuolių acto ( 9 %) - 2- 3 šaukštai,
Cukraus 0,15 - 0,2 l,
Šaukštas druskos,
Šaukštelis juodųjų pipirų,
Išvirti burokėliai nulupami, sutarkuojami. Svogūnai pjaustomi smulkiai ir porcijomis apkepami ant gerai įkaitintos keptuvės ir aliejaus.
Į puodą storu dugnu pilam kiek aliejaus, dedam burokėlius. Iškepus dedami svogūnai. Vėliau druska, cukrus, likęs aliejus. Troškinama apie 20 minučių ir baigiant įpilamas actas ir sudededami pipirai.
Išpilstom po stiklainėlius, usukam ir palaikom apvertus kol atauš.
Morkų mišrainė su svogūnais žiemai
Viena iš universaliausių mišrainių su morkomis. Idealiai tinka prie sūdytos, marinuotos silkės, keptos žuvies. Vienas minusas - daug ašarų išrieda ruošiant svogūnus
1 kg morkų,
0,4 kg svogūnų,
0,3 kg rūgščių obuolių,
100 ml aliejaus,
100 - 150 g pomidorų padažo,
1 šaukštas druskos,
1 šaukštelis juodųjų pipirų.
Morkos sutarkuojamos, dedamos į storadugnį puodą su gerai įkaitintu aliejumi. Gerai bent kiek pakepinti morkas, kas kiek cukraus karamelizuotusi. Troškinantis morkoms vis įdedam porcijas apkeptų svogūnų. Juos verta visus apkepti iki karamelizacijos. O tai galima padaryti tik kepant plonu sluoksniu. Troškinama bendrai apie 30 minučių.
Pabaigai sudedami nulupti, nusėklinti ir sutarkuoti obuoliai, pomidorų padažas, druska, pipirai. dar kaitinama apie 5 minutes.
Morkų ir svogūnų mišrainė sudedama į stiklainius. Užsukami dangteliai ir palaikoma apvertus kol atauš.
Morkų mišrainė su grybais žiemai
Pastarųjų metų mėgstamiausias morkų ir grybų mišrainės receptas. Subalansuota saldžiarūgštė mišrainė pritaikoma beveik visiems patiekalams kaip garnyras. Tiks su silke, su bulvėmis ir lašiniais, kepta žuvimi, virta ir kepta mėsa. Kartais ir vieną išvalgau. Tinka visi baravykiniai grybai, voveraitės, pievagrybiniai.
2 kg grybų,
2 kg morkų,
1,5 kg svogūnų,
1 litras pomidorų padažo,
1 šaukštas druskos,
2 šaukšteliai cukraus,
10- 15 žirnelių juodųjų pipirų arba šaukštelis maltų.
300 g aliejaus,
Grybai apiplaunami, supjaustomi ir verdami apie 15- 20 minučių. Daug geriau grybus paruošti iš anksto. Dažniausiai mes po grybavimo apverdam grybus, kuriuos vėliau panaudojam skirtingose mišrainėse.
Grybams dar reikėtų troškintis bendrame katile apie 20 minučių. Kartu su grybais dedama druska, cukrus, pomidorų padažas, juodųjų pipirų žirneliai, aliejus. Jei naudosite juoduosius pipirus juos reikia dėti prieš baigiant troškintis.
Kopūstų mišrainė su grybais žiemai
Kopūstų mišraines darau dviejų tipų. Labiau mėgstu raugintų ir troškintų kopūstų mišrainę su grybais. Šioje mišrainėje daugiau natūralaus rūgštumo. Tačiau visai skaniai išeina ir šviežių kopūstų mišrainė. Gaminimas identiškas, tik raugintiems kopūstams reikia mažiau troškinimo.
2 kg kopūstų,
0,4 kg svogūnų,
0,4 kg morkų,
0,5 kg grybų,
150 g pomidorų pastos,
100 g aliejaus,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštelis juodųjų pipirų,
100 g vandens,
Kopūstai dedami į troškinimo puodą su kiek aliejaus ir troškinami. Paraleliai kepinamos tarkuotos morkos, dedamos į troškinį. Vėliau dedami apkepti svogūnai. Užimti tai turėtų apie 20 minučių. Jei kiekiai didesni morkas ir svogūnus reikėtų prieš tai apkepinti.
Grybus dažniausiai jau turiu pjaustytus ir apvirtus. Jiems troškinti reikės dar apie 20 minučių. Sudėjus daržoves ir grybus dedama druska, pomidorų pasta, aliejus. Pabaigoje sudedami juodieji pipirai. Kai kurios šeiminkės pabaigai įdeda šaukštą 9 procentų acto
Marinuotų šparaginių pupelių mišrainė su pomidorais žiemai
1kg šparaginių pupelių,
0,5 kg grybų,
0,3 kg morkų,
0,2 kg svogūnų,
1 kg pomidorų arba 200 g pomidorų pastos,
0,4 kg paprikų,
3 šaukštai druskos,
100 g aliejaus,
8 šaukštai 9% acto,
4 šaukštai cukraus,
Šparaginėms pupelėms apipjaustomi galiukai, jos dar pasmulkinamos. aš darau 3 centimetrų ilgio gabaliukus. Pupelės verdamos apie 5 minutes.
Pomidorai pjaustomi ir dedami virti į troškinimo puodą. Dažniausiai su jais sudedu ir paprikas. Po 10 minučių masė sublenderiuojama. Dedama apkepintos morkos ir svogūnai. Tada sudedami 15- 20 minučių apvirti grybai, druska, cukrus. Dar troškinama apie 10 minučių, pabaigai įpilamas actas, išmaišoma ir sudedama į stiklainiukus.
Paprikų ir cukinijų mišrainė žiemai
Gana universali mišrainė kuri idealiai tinka prie keptų mėsos patiekalų. Naudoju jau kiek peraugusias cukinijas kurių odelė dar nesukietėjo. Dažniausiai tenka išimti ir sėklas. Recepte gana daug acto ir paragavus tik ką pagamintą troškinį jis stipriai jaučiasi. Tačiau jau po keleto dienų actas įsigeria į daržoves ir mišrainė tampa švelnaus skonio.
2 kg cukinijų,
0,5 kg paprikų,
0,4 l pomidorų padažo,
200 ml aliejaus,
200 g cukraus,
200 ml 9 procentų acto,
1 šaukštas druskos,
Cukinijos ir paprikos supjaustomos. Troškinimo puode sumaišoma su aliejumi, druska, cukrumi ir pomidorų padažu. Mėgstu palaikyti kokią valandą, kad kiek sulčių išsiskirtų. Verdama apie 30 minučių. prieš pabaigą supilamas actas, įdedu pjaustytą česnaką. Dar pakaitinus 5 minutes supilstoma į stiklainiukus, uždaroma dangčiu ir palaikoma apvertus iki atauš.
Pomidorų padažas žiemai
Drąsiai prie geriausių mišrainių galima priskirti pomidorų padažus. Jų gali būti įvairių, šį kartą apie praturtintus įvairiomis daržovėmis. Pomidorų padažai nepakeičiami ruošiant troškinius, sriubas. Pasigaminę savo padažus supras kiek naminis produktas yra skanesnis nei pirktiniai padažai. Pomidorus perku daržovių bazėje sezono pabaigoje. Tada didžiuliai, prinokę pomidorai kainuoja pigiau nei obuoliai. Kažkaip net norą atmuša auginti pomidorus pačiam.
1 kg pomidorų,
0,2 kg paprikų,
4 česnako skiltelės,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis kokybiško acto,
1 šaukštas gero aliejaus,
Saujelė petražolių, raudonėlio, baziliko
Pomidorus pjaustau ir dedu į puodą kurio dugne įpilu aliejų. Pomidorų nelupu, renkuosi minkštesnės odelės pomidorus. Sublenderiavis nieko neliks. Pomidorus verdu apie 10 minučių, sudedu pjaustytą papriką, druską. Dar po dešimties minučių masė sublenderiuojama. Gaunamas padažas artimas sultims. Dažnai jau šiuo momentu dalį supilstau sultims žiemai.
Dar 30 minučių pavirus pomidorų sultys sutirštėja ir gaunama fantastiška pomidorų tyrė. Ją taip pat dažnai išpilstau žiemai.
Po valandos gaunamos dar tirštesnė tyrė į kurią jau galima sudėti česnaką, prieskonines žoleles, actą. Sublenderiavus supilstoma į stiklainiukus.
Padažų dažnai darau vienu metu daugiau. Jau būna paruoštos apkepintos morkos, svogūnai. Gaunami pomidorų padažai su morkomis, svogūnais. įdedant svogūnus virti reikėtų kiek ilgiau, dar 15 minučių. Tik tada dėti česnaką, prieskonius, actą.
Dažnai į padažą dedu aitriosios paprikos. Jei naudojama su sėklytėmis ją galima dėti virimo pradžioje, aitrumas nedingsta. Kilogramui pomidorų reikia apie trečdalio aitriosios paprikos, nors priklauso nuo veislės. Subtilesnis aštrumas gaunamas dedant be sėklų. Tik tada dedama, kad nebūtų ilgiau 20 minučių verdama.
Marinuotų pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Pomidorų sezono pabaigoje vis dar būna agurkų likučiai. Estetinis jų vaizdas nekoks, tačiau skonis nuo to mažai nenukenčia. geras variantas padaryti mišrainę iš sveikų pomidorų ir pjaustytų agurkų.
1,3 kg agurkų,
1,3 kg pomidorų,
0,4 kg svogūnų,
1 litras vandens marinatui,
Cukrus 2 šaukštai,
Actas 2 šaukštai,
Druska 2 šaukštai,
5 pipirų žirneliai,
2 česnako skiltelės,
Krapų žiedynas,
Šauktas aliejus,
Pomidorus subadome keliose vietose prie kotelio. Supjaustome agurkus ir svogunus. Apačioje dedamas krapų žiedynas, pipirų žirneliai. Sudedame sluoksniais pomidorus, agurkus, svogūnus, česnakus.
Užkaitinam marinatą ir juo užpilam sudėtas daržoves. Po dešimtie sminučių nupilam marinatą ir jį vėl užvirinam. Užvirus vėl užpilam ir litriniams stiklainiams užsukam dangtelius, apverčiam kol atauš. Trilitriniam stiklainiams procedūrą pakartojam dar kartą.
Marinuotų daržovių mišrainė
Šis receptas mažai skiriasi nuo prieš tai buvusio. Marinatas tas pats, 3 kilogramams daržovių riekės apie 1 litro marinato. Kiekis svyruoja priklausomai nuo suspaudimo. Marinuotų daržovių mišrainėje galima papildomai įdėti morkų, cukinijų, paprikų, kiek aitriosios paprikos. Gausite tikrą Kalėdinio stalo puošmeną.
Temos straipsniai
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas
Burokėlių mišrainė žiemai
Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė su pomidorais
Mišrainės su cukinijomis ir pomidorais, receptas žiemai
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Gaivios agurkų salotos žiemai
Kaip pasigaminti agurkų mišrainę žiemai, gaivios agurkų salotos žiemai, agurkai žiemai, agurkų salotų žiemai receptas
Gardžios vištienos salotos
Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.
Geriausios salotos su rukola
Rukolos salotų receptai
Gražgarsčių ir pomidorų salotos
Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Lęšių salotos
Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas
Morkų ir svogūnų mišrainė žiemai
Konservuotos mišrainės iš morkų su svogūnais receptas žiemai