Vyne troškinta vištiena
Atnaujinta: 2018-02-25
  • vyne troškinta vištiena

Vištienos kulšelių 1,5 kg,
Raudono sauso vyno 1 butelys, ( naudokite kokybišką)
Vištienos sultinio 0,5 l

Svogūnų 0,4 kg,
Česnako 2 galvutės,
Morkų 0,3 kg,
Baklažanas 0,3 kg,
Kiaulienos riebaus faršo 200 g

Čiobrelis, raudonėlis, bazilikas, petražolė

20 trintų kalendros sėklų,

Aliejaus 100 g sviesto arba  gyvulinės kilmės taukų 150 g,
Vyno acto 50 g

Druska, juodieji pipirai

Kaitiname riebalus ir juose ruošime troškinimo padažą. Galima tai daryti viename puode, arba kepti keptuvėje ir porcijomis dėlioti į puodą. Pradžioje apkepiname pjaustytus svogūnus, pusę česnako, tada morkas. Apkepiname faršą.  Įdedame kalendros, čiobrelio, įpilame pusę raudono vyno. Jei bus labai tiršta, įpilame samtį ar keletą sultinio. Paliekame uždengus dangčiu troškintis 1 valandą.

Tuo pat metu, nuėmus nuo kulšelių odą apkepinamo vištieną. Apkepinus atidedame šiltai. Ištroškinus padažą jį sumalame su blenderiu. Sudedame į padažą vištieną, druską, čiobrelius, likusius česnakus, actą, supilame likusį vyną ir jei dar tiršta supilame sultinį. Galima įdėti nepjaustytų bulvių.

Ant mažos ugnies troškiname 1 valandą ar net daugiau. Nereikia bijoti, kad subyrės vištiena ir bulvės. Didelis rūgšties kiekis mėsą ir bulves išlaiko tos pačios formos. Tačiau tiek mėsa, tiek bulvės bus minkštutėlės. Patiekti ant stalo galima vištieną nukaulinus ir užpylus padažu.

 

Valgykite šaukštu. Jei nebuvo bulvių, fantastiškai tiks balta duona.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis