Vyne troškinta vištiena
Atnaujinta: 2018-02-25
  • vyne troškinta vištiena

Vištienos kulšelių 1,5 kg,
Raudono sauso vyno 1 butelys, ( naudokite kokybišką)
Vištienos sultinio 0,5 l

Svogūnų 0,4 kg,
Česnako 2 galvutės,
Morkų 0,3 kg,
Baklažanas 0,3 kg,
Kiaulienos riebaus faršo 200 g

Čiobrelis, raudonėlis, bazilikas, petražolė

20 trintų kalendros sėklų,

Aliejaus 100 g sviesto arba  gyvulinės kilmės taukų 150 g,
Vyno acto 50 g

Druska, juodieji pipirai

Kaitiname riebalus ir juose ruošime troškinimo padažą. Galima tai daryti viename puode, arba kepti keptuvėje ir porcijomis dėlioti į puodą. Pradžioje apkepiname pjaustytus svogūnus, pusę česnako, tada morkas. Apkepiname faršą.  Įdedame kalendros, čiobrelio, įpilame pusę raudono vyno. Jei bus labai tiršta, įpilame samtį ar keletą sultinio. Paliekame uždengus dangčiu troškintis 1 valandą.

Tuo pat metu, nuėmus nuo kulšelių odą apkepinamo vištieną. Apkepinus atidedame šiltai. Ištroškinus padažą jį sumalame su blenderiu. Sudedame į padažą vištieną, druską, čiobrelius, likusius česnakus, actą, supilame likusį vyną ir jei dar tiršta supilame sultinį. Galima įdėti nepjaustytų bulvių.

Ant mažos ugnies troškiname 1 valandą ar net daugiau. Nereikia bijoti, kad subyrės vištiena ir bulvės. Didelis rūgšties kiekis mėsą ir bulves išlaiko tos pačios formos. Tačiau tiek mėsa, tiek bulvės bus minkštutėlės. Patiekti ant stalo galima vištieną nukaulinus ir užpylus padažu.

 

Valgykite šaukštu. Jei nebuvo bulvių, fantastiškai tiks balta duona.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Cukinijos receptai

Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinta vištiena su pomidorais

Portugališkai troškintos vištienos receptas galinha estufada, šaldžiarūgštė vištiena su daržovėmis

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: