Aštrios vištienos receptai
Atnaujinta: 2021-04-12
  • astrios vistienos receptas
  • Astrus traskus vistienos kepsneliai
  • Piri piri vistiena

Vištienos mėsa puikus dietinis produktas, kurį mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Derėtų prisiminti, kad mėsa turi būti išimama iš šaldytuvo ir atšildoma iki kambario temperatūros gerokai iš anksto prieš gaminimą- tokiu atveju ji iškeps tolygiai. Siūlome išsikepti afrikietiškos piri piri vištienos ir visų mėgstamų aštrių traškių vištienos kepsnelių.

galler_thumbnail

Piri Piri vištiena

„Peri Peri“ (portugališkai pẽri pẽri, tariama piri piri) yra pirmiausia pipiro, afrikietiško prieskonio, kurį pirmieji vištienos marinavimui pradėjo naudoti portugalai, pavadinimas. Šį pavadinimą taip pat naudojo ir Malajų gentis iš Kongo Respublikos, kas jų kalba reiškia ,,pipiras“ ,,pipiras“ Šio recepto paslaptis  ilgas marinavimas labai paprastame marinate (citrinos sultys+ druska+ česnakai+ čili pipirai), o paskui gana ilgas kepimas ant silpnos kaitros ant žarijų. Bet galima piri piri vištienos pasigaminti ir orkaitėje.

1 viščiuko

5 vidutinio dydžio bulvių

Žiupsnelio druskos

4 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. raudonojo vyno acto

2 v.š. citrinos sulčių

2 džiovintų čili pipirų arba 1 a.š. malto čili pipiro

6 skiltelių česnako

1 a.š. druskos

1/4 a.š. pipirų

1 a.š. maltos rūkytos paprikos

1/2 a.š. maltos kalendros

1/2 a.š. malto kumino

Gaminimo eiga:

Visus marinato ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Kepimo skardos apačią patepame marinatu, dedame plonai pjaustytas (apie 5 mm. storio griežinėliais) bulves, jas pabarstome druska.

Virtuvinėmis žirklėmis pašaliname viščiuko stuburą ir paguldome.

Viščiuką gausiai aptepame marinatu (bet dar šiek tiek marinato paliekame).

Viščiuką guldome ant bulvių odele žemyn.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Apverčiame viščiuką, aptepame viršų likusiu marinatu ir kepame dar 40 minučių.

galler_thumbnail

Aštrūs traškūs vištienos kepsneliai

Reikės:

500 g vištienos filė

 2 kiaušinių baltymai

 Krakmolas

1 šaukštas sezamų aliejus

1 šaukštas rūkytų paprikų miltelių

0.5 šaukštelio raudonėlių

0.5 šaukštelio juodųjų pipirų

Žiupsnelis druskos

5 šauktai kukurūzų miltų

1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių

2 šaukšteliai žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su krakmolu, aliejumi, raudonėliais, pipirais, druska, rūkytos paprikos milteliais. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir išmaišykite.
  3. Kukurūzų miltus atskirame dubenyje sumaišykite su aitriųjų paprikų milteliais.

4.Vištienos juosteles pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite kukurūzų miltuose.

  1. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti įpilta pakankamai daug, kad beveik apsemtų juosteles). Vienu metu sudėkite tiek juostelių, kad šios keptų viena prie kitos nesiliesdamos.
  2. Kepkite ant vidutinės ugnies ir nemaišykite. Juosteles apverskite tik kai apatinė pusė jau bus gražiai paskrudusi.
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis