Velykiniai vištienos patiekalai
Atnaujinta: 2021-04-01

Velykiniai vištienos patiekalai

Vištiena yra sulaukusi ypatingo dėmesio ant Velykų stalo. Be to, kad kulinarijoje ji išsiskiria savo skoniu, universalumu ir tekstūra, vištiena yra viena iš nedaugelio maisto produktų tokia turtinga medžiagomis, kaip geležis, cinkas, magnis, kalis ar fosforas.  Yra begalė skirtingų receptų ir būdų: kepti, marinuoti, troškinti... visi skanūs ir iš esmės labai sveiki. Taigi, atraskite laiko ir energijos ir būtinai pavaišinkite svečius gardžiais, kvapniais bei  paprastais vištienos patiekalais. 

Velykiniai vištienos patiekalai

Kepta višta orkaitėje Velykoms

Prieš perkant vištą labai svarbu žinoti, kaip ji buvo auginama. Pašarai turi tiesioginę įtaką mėsos skoniui. Tad mėsą, kaip ir kitus produktus, patartina pirkti tik iš tų vietų, kur tikrai garantuojama jų kokybė, žinomi gamintojai.

Reikės

  • 1 višta
  • 1 svogūnas
  • 8 – 10 nedidelių bulvių
  • 5 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai majonezo
  • 1 šaukštai pomidoro padažo
  • 5 skiltelės česnako
  • 2 šaukštai aliejus
  • 1 citrina
  • Prieskonių (kmynai, kuminas, kalendros, čiobreliai,)
  • Druskos, pipirų, lauro lapų

Gaminimas:

  • Vištą išdarinėti, nuplauti, nusausinti, viduje išspausti citrinų sultis, pabarstyti kmynais, įdėti svogūną ir lauro lapų. O vištos išorę ištrinti 2 česnako skiltelėmis ir prieskoniais bei druska su pipirais. Palikite marinuotis apie valandą.
  • Nuskuskite, nuplaukite bulves. Vėliau sudėkite bulves į dubenį ir suberkite druską, pipirus, įpilkite pomidorų padažo, šaukštą aliejaus bei majonezą ir įdėkite 3 nenuluptas česnako skilteles. Viską išmaišykite, kad bulvės pasidengtų padažu.
  • Ant skardos glaudžiai paskleiskite bulves, o ant viršaus padėkite vištą. Įpilkite pusę stiklinės vandens ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 h, kol gražiai apskrus.

Velykų_višta_kepta_orkaitėje

Norint, kad nugarėlė apskrustų taip gražiai, kaip ir viršus, mėsą galima padėti ant nedidelių grotelių su kojelėmis.

 

Velykinės keptos vištų blauzdelės su medumi

Medus tinka ne tik pyragams ir pyragėliams, bet ir mėsai pagardinti. Kepsniai su juo – ypatingo skonio ir labai kvapnūs. Įrodyta, kad mėsos marinavimas su medumi sumažina mėsos bakterijų dauginimąsi, nedarant jokio neigiamo poveikio mėsos kokybei ir jos sensorinėms savybėms. 

Reikės

  • 10 vištų blauzdelių
  • 4-5 Šaukštai medaus
  • 60 g Tirpinto sviesto
  • 4 Šaukštai grūdėtų garstyčių
  • 2 Šaukštai citrinų sulčių
  • Druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Sumaišykite garstyčias su medumi, ištirpintu sviestu ir citrinų sultimis.  Gauta padažą ir aptepkite blauzdeles. Pamarinuokite dvi valandas kambario temperatūroje.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi, padėkite blauzdeles ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę
  3. Blauzdeles sas 10 min. apšlakstykite susidariusiu padažu.

vištų_blauzdelės_Velykoms

Vietoj blauzdelių galite rinktis ir sparnelius

 

Vištienos kepsnys su sūriu ir pomidorų padažu

Traški vištiena, nors ir vadinamas amerikietišku, jau seniai tapo visų pamėgta tarpatautinių gardėsiu. Šie kepsniai suteiks Velykų stalui modernumo ir išskirtinumo. O kad valgis nebūtų toks sausas, pridėsime dviejų rūšių sūrių ir pomidorų padažo. Kietieji sūriai suteikia gilesnio skonio, o sutarkuota  mocarela šiltuose patiekaluose tolygiai pasiskirsto ir geriausiai lydosi iš visų sūrių. Rekomenduojama gaminti su tikra tradicinė mocarela, nes tradicinėje „Mozzarella“ sudėtyje nėra konservantų, kurie praskiedžiai skonį, dėl ilgesnio galiojimo laikotarpio. Daugumoje rūšių nėra glitimo, kai kurios yra net vegetariškos. Bet kokiu atveju, būtinai patikrinkite etiketę. Švieži mocarela turi lengvą ir švelnų aromatą.

4 porcijoms reikės:

  • 720 kg vištienos šlaunelės
  • 200 g džiūvėsėlių
  • 2 kiaušiniai
  • 80 g kietojo sūrio
  • 360 g  mocarela sūrio
  • 1,5  skardinė konservuotų pomidorų savose sultyse
  • Druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Prieš pradedant ruošti kepsnius, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Šlauneles perpjauname pusiau. Iš abiejų pusių išmušame mėsos muštuku ir pamarinuojame kelias minutes su druska ir pipirais.
  3. Kiaušinį išplakame. Sutarkuojame kietąjį sūrį.
  4. Šlauneles pirmiausia apvoliojame kiaušinio plakinyje, vėliau džiūvėsėliuose ir galiausiai kietajame sūryje.
  5. Dedame į keptuvę aliejaus, įkaitiname ir dedame vištieną. Kiekvieną kepsnį kepame vartant apie 10 min.
  6. Kitoje keptuvėje sudedam pomidorų savose sultyse, druską ir pipirus. Viska pakepinam.
  7. Ant iškeptų kepsnių pirmiausia užpilam pomidorų sultis, o vėliau sutarkuotą mocarelos sūrį.
  8. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir padėkite kepsnius, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 5 min.  kol sūris išsilydis.

vištienos_kepsnys_su_sūriu_Velykoms

Prie šio kepsnio tiktų tiek keptos, tiek virtos, tiek sutrintos bulvės bei šviežios daržovės

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Cukinijos receptai

Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinta vištiena su pomidorais

Portugališkai troškintos vištienos receptas galinha estufada, šaldžiarūgštė vištiena su daržovėmis

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.