Velykiniai vištienos patiekalai
Vištiena yra sulaukusi ypatingo dėmesio ant Velykų stalo. Be to, kad kulinarijoje ji išsiskiria savo skoniu, universalumu ir tekstūra, vištiena yra viena iš nedaugelio maisto produktų tokia turtinga medžiagomis, kaip geležis, cinkas, magnis, kalis ar fosforas. Yra begalė skirtingų receptų ir būdų: kepti, marinuoti, troškinti... visi skanūs ir iš esmės labai sveiki. Taigi, atraskite laiko ir energijos ir būtinai pavaišinkite svečius gardžiais, kvapniais bei paprastais vištienos patiekalais.
Kepta višta orkaitėje Velykoms
Prieš perkant vištą labai svarbu žinoti, kaip ji buvo auginama. Pašarai turi tiesioginę įtaką mėsos skoniui. Tad mėsą, kaip ir kitus produktus, patartina pirkti tik iš tų vietų, kur tikrai garantuojama jų kokybė, žinomi gamintojai.
Reikės
- 1 višta
- 1 svogūnas
- 8 – 10 nedidelių bulvių
- 5 skiltelės česnako
- 2 šaukštai majonezo
- 1 šaukštai pomidoro padažo
- 5 skiltelės česnako
- 2 šaukštai aliejus
- 1 citrina
- Prieskonių (kmynai, kuminas, kalendros, čiobreliai,)
- Druskos, pipirų, lauro lapų
Gaminimas:
- Vištą išdarinėti, nuplauti, nusausinti, viduje išspausti citrinų sultis, pabarstyti kmynais, įdėti svogūną ir lauro lapų. O vištos išorę ištrinti 2 česnako skiltelėmis ir prieskoniais bei druska su pipirais. Palikite marinuotis apie valandą.
- Nuskuskite, nuplaukite bulves. Vėliau sudėkite bulves į dubenį ir suberkite druską, pipirus, įpilkite pomidorų padažo, šaukštą aliejaus bei majonezą ir įdėkite 3 nenuluptas česnako skilteles. Viską išmaišykite, kad bulvės pasidengtų padažu.
- Ant skardos glaudžiai paskleiskite bulves, o ant viršaus padėkite vištą. Įpilkite pusę stiklinės vandens ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1 h, kol gražiai apskrus.
Norint, kad nugarėlė apskrustų taip gražiai, kaip ir viršus, mėsą galima padėti ant nedidelių grotelių su kojelėmis.
Velykinės keptos vištų blauzdelės su medumi
Medus tinka ne tik pyragams ir pyragėliams, bet ir mėsai pagardinti. Kepsniai su juo – ypatingo skonio ir labai kvapnūs. Įrodyta, kad mėsos marinavimas su medumi sumažina mėsos bakterijų dauginimąsi, nedarant jokio neigiamo poveikio mėsos kokybei ir jos sensorinėms savybėms.
Reikės
- 10 vištų blauzdelių
- 4-5 Šaukštai medaus
- 60 g Tirpinto sviesto
- 4 Šaukštai grūdėtų garstyčių
- 2 Šaukštai citrinų sulčių
- Druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Sumaišykite garstyčias su medumi, ištirpintu sviestu ir citrinų sultimis. Gauta padažą ir aptepkite blauzdeles. Pamarinuokite dvi valandas kambario temperatūroje.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi, padėkite blauzdeles ir šaukite į 200 laipsnių orkaitę
- Blauzdeles sas 10 min. apšlakstykite susidariusiu padažu.
Vietoj blauzdelių galite rinktis ir sparnelius
Vištienos kepsnys su sūriu ir pomidorų padažu
Traški vištiena, nors ir vadinamas amerikietišku, jau seniai tapo visų pamėgta tarpatautinių gardėsiu. Šie kepsniai suteiks Velykų stalui modernumo ir išskirtinumo. O kad valgis nebūtų toks sausas, pridėsime dviejų rūšių sūrių ir pomidorų padažo. Kietieji sūriai suteikia gilesnio skonio, o sutarkuota mocarela šiltuose patiekaluose tolygiai pasiskirsto ir geriausiai lydosi iš visų sūrių. Rekomenduojama gaminti su tikra tradicinė mocarela, nes tradicinėje „Mozzarella“ sudėtyje nėra konservantų, kurie praskiedžiai skonį, dėl ilgesnio galiojimo laikotarpio. Daugumoje rūšių nėra glitimo, kai kurios yra net vegetariškos. Bet kokiu atveju, būtinai patikrinkite etiketę. Švieži mocarela turi lengvą ir švelnų aromatą.
4 porcijoms reikės:
- 720 kg vištienos šlaunelės
- 200 g džiūvėsėlių
- 2 kiaušiniai
- 80 g kietojo sūrio
- 360 g mocarela sūrio
- 1,5 skardinė konservuotų pomidorų savose sultyse
- Druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Prieš pradedant ruošti kepsnius, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Šlauneles perpjauname pusiau. Iš abiejų pusių išmušame mėsos muštuku ir pamarinuojame kelias minutes su druska ir pipirais.
- Kiaušinį išplakame. Sutarkuojame kietąjį sūrį.
- Šlauneles pirmiausia apvoliojame kiaušinio plakinyje, vėliau džiūvėsėliuose ir galiausiai kietajame sūryje.
- Dedame į keptuvę aliejaus, įkaitiname ir dedame vištieną. Kiekvieną kepsnį kepame vartant apie 10 min.
- Kitoje keptuvėje sudedam pomidorų savose sultyse, druską ir pipirus. Viska pakepinam.
- Ant iškeptų kepsnių pirmiausia užpilam pomidorų sultis, o vėliau sutarkuotą mocarelos sūrį.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi ir padėkite kepsnius, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 5 min. kol sūris išsilydis.
Prie šio kepsnio tiktų tiek keptos, tiek virtos, tiek sutrintos bulvės bei šviežios daržovės
Temos straipsniai
Aštrios vištienos receptai
Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Gardžios vištienos salotos
Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.
Padažai prie vištienos
Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.
Patiekalai iš vištienos krūtinėlės
Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu
Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...
Troškinta vištiena su pomidorais
Portugališkai troškintos vištienos receptas galinha estufada, šaldžiarūgštė vištiena su daržovėmis
Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis
Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį
Velykiniai vištienos patiekalai
Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.
Višta įdaryta kruopomis
Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta
Vištiena kinietiškai
Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.
Vištienos ir daržovių troškinys
Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra
Vištienos kepsneliai
Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.
Vištienos orkaitėje patiekalai
Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.
Vištienos sriubos
Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.
Vištienos sultinio sriuba
Skani vištienos sultinio sriuba
Vištienos troškiniai
Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.
Vyne troškinta vištiena
Raudoname vyne troškintos vištienos receptas
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.