Ar žinote, kad vištienos sultinys ne tik skanus pietų sprendimas, bet ir puikus vaistas nuo peršalimo? Yra atlikta tyrimų, įrodančių šios sriubos naudą organizmui kovojant su bakterijomis ir virusais. Na jei tai ir nėra pati efektyviausia ligų įveikimo priemonė, bet skani tai tikrai!
Sultiniui išvirti reikės:
4-5 vištos blauzdelių (gali būti keli ketvirčiai arba daugiau sparnelių)
2-3 lauro lapų
Kelių juodųjų bei kvapiųjų pipirų
Svogūno
Petražolės šaknies
Druskos
Sriubai reikės:
Poros bulvių
Poros morkų
Kelių saliero stiebų
Svogūno
Stiklinės mažų makaronų (vermišelių)
Žalumynų (šviežių, džiovintų arba šaldytų krapų, petražolių, gelsvės)
Paruošimas:
Pilame apie 3 l šalto vandens, sudedame nuplautą vištieną, verdame ir vis nugraibome putas. Kai putų nebelieka - dedame nuluptą nepjaustytą svogūną, pipirus, lauro lapus, nuluptą petražolės šaknį, pasūdome. Sultinį verdame kol mėsa ima lengvai skirtis nuo kaulų (1,5 - 2 val).
Kai sultinys išverda, viską išimame iš puodo, pervirusias daržoves išmetame, mėsą nuimame nuo kaulų, suplėšome mažesniais gabalėliaus. Į sultinį dedame supjaustytas morkas, svogūną, bulves, saliero stiebus. Kai viskas išverda - sumetame smulkintus vieštienos gabalėlius, supilame makaronus ir dar minutę verdame. Išjungus - pabarstome sriubą žalumynais. Dar po minutės pilame į lėkštes ir valgome. Tikrai skanu!