Aštrios vištienos receptai
Atnaujinta: 2021-04-12
  • astrios vistienos receptas

    astrios vistienos receptas

  • Astrus traskus vistienos kepsneliai
  • Piri piri vistiena

Vištienos mėsa puikus dietinis produktas, kurį mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Derėtų prisiminti, kad mėsa turi būti išimama iš šaldytuvo ir atšildoma iki kambario temperatūros gerokai iš anksto prieš gaminimą- tokiu atveju ji iškeps tolygiai. Siūlome išsikepti afrikietiškos piri piri vištienos ir visų mėgstamų aštrių traškių vištienos kepsnelių.

galler_thumbnail

Piri Piri vištiena

„Peri Peri“ (portugališkai pẽri pẽri, tariama piri piri) yra pirmiausia pipiro, afrikietiško prieskonio, kurį pirmieji vištienos marinavimui pradėjo naudoti portugalai, pavadinimas. Šį pavadinimą taip pat naudojo ir Malajų gentis iš Kongo Respublikos, kas jų kalba reiškia ,,pipiras“ ,,pipiras“ Šio recepto paslaptis  ilgas marinavimas labai paprastame marinate (citrinos sultys+ druska+ česnakai+ čili pipirai), o paskui gana ilgas kepimas ant silpnos kaitros ant žarijų. Bet galima piri piri vištienos pasigaminti ir orkaitėje.

1 viščiuko

5 vidutinio dydžio bulvių

Žiupsnelio druskos

4 v.š. alyvuogių aliejaus

2 v.š. raudonojo vyno acto

2 v.š. citrinos sulčių

2 džiovintų čili pipirų arba 1 a.š. malto čili pipiro

6 skiltelių česnako

1 a.š. druskos

1/4 a.š. pipirų

1 a.š. maltos rūkytos paprikos

1/2 a.š. maltos kalendros

1/2 a.š. malto kumino

Gaminimo eiga:

Visus marinato ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.

Kepimo skardos apačią patepame marinatu, dedame plonai pjaustytas (apie 5 mm. storio griežinėliais) bulves, jas pabarstome druska.

Virtuvinėmis žirklėmis pašaliname viščiuko stuburą ir paguldome.

Viščiuką gausiai aptepame marinatu (bet dar šiek tiek marinato paliekame).

Viščiuką guldome ant bulvių odele žemyn.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Apverčiame viščiuką, aptepame viršų likusiu marinatu ir kepame dar 40 minučių.

galler_thumbnail

Aštrūs traškūs vištienos kepsneliai

Reikės:

500 g vištienos filė

 2 kiaušinių baltymai

 Krakmolas

1 šaukštas sezamų aliejus

1 šaukštas rūkytų paprikų miltelių

0.5 šaukštelio raudonėlių

0.5 šaukštelio juodųjų pipirų

Žiupsnelis druskos

5 šauktai kukurūzų miltų

1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių

2 šaukšteliai žaliosios citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su krakmolu, aliejumi, raudonėliais, pipirais, druska, rūkytos paprikos milteliais. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir išmaišykite.
  3. Kukurūzų miltus atskirame dubenyje sumaišykite su aitriųjų paprikų milteliais.

4.Vištienos juosteles pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite kukurūzų miltuose.

  1. Dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų (aliejaus turi būti įpilta pakankamai daug, kad beveik apsemtų juosteles). Vienu metu sudėkite tiek juostelių, kad šios keptų viena prie kitos nesiliesdamos.
  2. Kepkite ant vidutinės ugnies ir nemaišykite. Juosteles apverskite tik kai apatinė pusė jau bus gražiai paskrudusi.
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... astrios vistienos receptas
... cukinijos receptai
... Gardžios vištienos salotos
... padazai prie vistienos
... patiekalai iš vištienos krūtinėlės
... plovas su baravykais ir vištiena
... Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu
... Vištienos troškinys su pomidorais
... troškinys su vištiena ir perlinemis kruopomis
... Velykiniai vištienos patiekalai
... višta įdaryta kruopomis
... vistiena kinietiskai
... vištienos ir daržovių  troškinys
... vištienos kepsneliai
... vištienos orkaitėje patiekalai
... Sriuba su vištiena
... Vištienos sultinio sriuba
... vištienos troškinys
... vyne troškinta vištiena
... Įdaryta vištienos krūtinėlė