Vištienos mėsa yra puikus dietinis produktas, bet jos skonis nėra labai išraiškingas, todėl puikus būdas jai pagardinti yra padažai. Keisdami padažus kaskart galite susikurti vis naujų skonių patiekalus.
Mango ir aitriųjų paprikų padažas
Reikės:
Mangas (1 vnt.)
Šaukštas natūralaus medaus
Šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių (50 g)
Šviežių aitriųjų paprikų,
druskos pagal skonį
Mangą, medų ir kitus ingredientus sudėkite į trintuvę. Viską sutrinkite. Padažą galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.
Sviesto ir acto padažas vištienai
Šis padažas tinka prie įvairių vištienos patiekalų, orkaitėje keptų sparnelių ar šlaunelių.
Reikės:
sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
balto vyno actas: 2-3 valgomųjų šaukštų
raudonosios paprikos: žiupsnelio
grūstos aitriosios paprikos: žiupsnelio
druska
juodieji pipirai
Išlydome sviestą, supilame actą bei sudedame prieskonius. Truputį pakaitiname bei užpilame ant iškeptos vištienos.
Šaltalankių padažas prie vištienos
Reikės:
Saujelė šaltalankių uogų
Šaltalankių tyrė 50
Neriebi grietinėlė 100 g
Garstyčių šaukštelis
Svogūnas gabaliukas
Alyvuogių aliejus svogūnui pakepinti
Druskos, pipirų pagal skonį
Į paruoštą vištienos sultinį suberkite šaltalankio uogas, užvirinkite. Įdėkite šaltalankių tyrės, neriebios grietinėlės, sudėkite pakepintą svogūną, garstyčias, prieskonius. Viską virkite 3–5 min.