Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu
Ingredientai:
Pekino kopūstas 300 g
Paprika 1 vnt.
Obuolys (didelis) 1 vnt.
Alyvuogių (ar kitas augalinis) aliejus 20 g
Česnakas 1 skiltelė
Vištienos filė 200 g
Jūros druska ¾ arbatinio šaukštelio
Juodieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio
Natūralus juogurtas 125 ml
Garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai
Citrinos sultys 5 ml
Skystas medus 15 g
Džiovinti krapai 1 arbatinis šaukštelis
Kopūstą smulkiai supjaustykite. Papriką ir obuolį supjaustykite plonais šiaudeliais. Įdėkite į dubenį ir palašinkite citrinos sulčių, kad obuolys netamsėtų. Rankomis išmaišykite.
Aliejuje pakepinkite perpjautą per pusę česnako skiltelę iki gražios auksinės spalvos ir jį išimkite. Gautame česnakiniame aliejuje pakepinkite vištienos gabaliukus (5-7 min).
Padažui sumaišykite likusius ingredientus (jūros druska ¾ arbatinio šaukštelio, juodieji pipirai ½ arbatinio šaukštelio, natūralus juogurtas 125 ml, garstyčios 2 arbatiniai šaukšteliai, citrinos sultys 5 ml, skystas medus 15 g, džiovinti krapai 1 arbatinis šaukštelis). Gerai išmaišykite. Būtinai paraugite, suprasite, jei ko nors trūks.
Sudėkite salotas. Galima ant salotų mišinio padėti vištienos gabaliukus ir apipilti padažu. Kitas būdas - viską sumaišyti. Šias salotas galima daryti su grietine vietoj jogurto arba majonezą sumaišyti su grietine (50%/50%) ir prieskoniais (be garstyčių ir citrinos sulčių).
Marina P.