Vištienos orkaitėje patiekalai
Vištiena yra viena populiariausių mėsos rūšių. Ją žmonės vartoja dažniausiai nei kitas mėsas. Tai labai praktiška mėsa, kuri puikiai derinama su įvairiais prieskoniais, kepimo būdais ir garnyrais. Kai ruošiame vištieną orkaitėje visada reikia naudoti kuo daugiau riebalų ar daržovių, kad mėsa neprarastų sultingumo ir būtų kvapni bei gardi.
Keptas viščiukas orkaitėje
Negailėkite sviesto po paukščio odą, nes mėsa tampa sultinga, minkštesnė ir ypatingo skonio. Turbūt manote, kad po vištos odele pagardo prikimšti sudėtinga, bet nesibaiminkite. Visa gudrybė - pradėti palengva, pakišti po odele tik vieną pirštą, paskui platinti plyšį tarp odelės ir mėsos, kol įkišite du pirštus, paskui keturis ir galiausiai visą plaštaką, darbuotis švelniai ir lėtai, kad neįplėštumėte odelės.
Keptam viščiukui orkaitėje reikės:
- 1 viščiukas
- 3 Skiltelių česnako
- 60g sviesto
- Mėgstamų vištienos prieskonių
- Druskos pipirų
- Nuluptų morkų, saldžių paprikų ir kitų daržovių pagal skonį.
Gaminimas:
Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai stuburo ir įtrinkite druska su pipirais.
Nulupkite česnakus ir ištrinkite, vėliau sumaišykite su minkštu sviestu.
Lengvai atkėlę viščiuko odelę prikimškite paruošto sviesto, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, viską įtrinkite į odą ir palikite pasimarinuoti mažiausiai 1h.
Užmarinuota viščiuką ir daržoves šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 50-60 min. kas 15min apliekite viščiuką išsiskyrusiais riebalais.
Užkandžiui tiktų šviežių agurkų salotos su grietine arba nenugriebtu rūgpieniu.
Vištienos blauzdelės ir sparneliai orkaitėje
Nesvarbu ar užplūdo šventė, ar ilgasis savaitgalis, ar laukiate artimųjų vakarienei. Šis vištienos patiekalas labai paprastas, o rezultatas patenkins visus susėdusius prie bendro stalo.
4 porcijoms reikės:
- 8 vištų blauzdelių / sparnelių
- 50 g sviesto
- 2 šaukštai tarkuotų citrinų žievelių
- Šakelė rozmarino
- Šaukštas aliejaus
- Šaukštelis kalendrų sėklų ir juodųjų pipirų žirnelių
- Druskos
Gaminimas:
Stambiai sugrūskite kalendras ir pipirus. Sumaišykite juos su kapotu rozmarinų lapeliais, citrinų žievelėmis bei puse šaukštelio druskos ir sutrinkite su sviestu ir aliejumi.
Ištepkite šį marinatą vištų blauzdeles/sparnelius ir leiskite pastovėti bent 20 min. Vėliau dėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-40 min. 220 laipsnių orkaitėje.
Prieš dedant į orkaitę, kartu su vištieną galite sudėti nuskustas ir pasūdytas bulves.
Vištų sparneliai orkaitėje
Šie vištienos sparneliai saldūs ir lipnūs bei puikiai papildo užkandžių stalą. Pradžioje kepame orkaitėje iki tol kol sparneliai apskrus ir odelė taps traški, o vėliau aptepame medaus česnako padažu.
4 porcijoms reikės:
- 15 vištų sparneliai
- 4 Skiltelių česnako
- 3 šaukštai skysto medaus
- 2 šaukštai balzamiko acto
- 1 šaukšto citrinų sulčių
- 2 arbt. šaukštelių maltos rūkytos paprikos
- pusę aitriosios paprikos.
- 2 šaukštų aliejaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Vištų sparnelius apibarstyti druska ir pipirais ir kelias valandas pamarinuoti.
Medų sumaišyti su citrinų sultimis, balzamiko actu, išspausti česnako skilteles, suberkite maltos rūkytos paprikos miltelius ir viską gerai išmaišyt.
Sparnelius apšlakstyti aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Vėliau apliekite medaus glaistu ir kepkite apie 15 min., kol skystis sparneliai pasidengs glazūra.
Tiekite su lazdelėmis supjaustytomis morkomis ir salierais.
Jei norite sužinoti daugiau, apie įvairiausius ir gardžiausius vištienos receptus, apsilankykite skaniausi vištienos patiekalai puslapyje.
Temos straipsniai
Aštrios vištienos receptai
Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Gardžios vištienos salotos
Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.
Padažai prie vištienos
Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.
Patiekalai iš vištienos krūtinėlės
Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.
Rissoto su baravykais ir vištiena
Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena
Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu
Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...
Troškinta vištiena su pomidorais
Portugališkai troškintos vištienos receptas galinha estufada, šaldžiarūgštė vištiena su daržovėmis
Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis
Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį
Velykiniai vištienos patiekalai
Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.
Višta įdaryta kruopomis
Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta
Vištiena kinietiškai
Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.
Vištienos ir daržovių troškinys
Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra
Vištienos kepsneliai
Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.
Vištienos orkaitėje patiekalai
Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.
Vištienos sriubos
Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.
Vištienos sultinio sriuba
Skani vištienos sultinio sriuba
Vištienos troškiniai
Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.
Vyne troškinta vištiena
Raudoname vyne troškintos vištienos receptas
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.