Vištiena kinietiškai
Atnaujinta: 2021-04-09
  • vistiena kinietiskai
  • vistiena kinietiskai su ananasais
  • Vistiena kinietiskai
  • Vistiena kinietiskai

Jeigu kada valgėte kinų restorane ir galvojote, kaip tai pagaminama, galite pabandyti šiuos tris labai populiarius receptus. Gaminant kinų maistą svarbu visus produktus susipjaustyti ir pasiruošti iš anksto. Patys patiekalai pagaminami labai greitai ant itin aukštos temperatūros, geriausia wok keptuvėje. Kinų maistas tuo ir puikus, kad gaminant nereikia krūvos indų, orkaičių ir daug laiko. Visą patiekalą pasigaminsite vienoje keptuvėje per keliasdešimt minučių. Patiekalus skanu valgyti su virtais ryžiais, taip pat ryžių, ar kiaušininiais makaronais.

galler_thumbnail

Generolo Tso vištiena.

 Generolo Tso vištiena- labai populiarus kinų patiekalas. Šis saldžiai aštrus traškios vištienos patiekalas turi daug istorijų apie savo pavadinimo kilmę. Teigiama, kad patiekalas pavadintas generolo Tso Tsung-tang garbei, kuris taip mėgęs šią vištieną, kad pralaimėjęs mūšį. Nežinia, kiek realybėje šis maistas turi bendro su garsiu Kinijos generolu, tačiau sakoma, kad regionas, iš kurio kilęs generolas Tso, nė negirdėjęs apie tokį patiekalą.

Reikės:

Vištienos krūtinėlė 500 g.

1 kiaušinis

Vanduo labai šaltas 4 šaukštai

Kukurūzų arba bulvių krakmolas 150 g.

4 skiltelės česnako

Imbieras

1 čili pipiras

Svogūno laiškai 10 g.

4 šaukštai sojos padažo

4 šaukštai cukraus arba medaus

1 ryžių acto

1 kepintų sezamų aliejaus

180 ml vandens

Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaušinio baltymą išplakame su vandeniu ir įmaišome krakmolą. Į paruoštą masę supilame mėsos gabaliukus ir išmaišome.
  2. Susmulkiname česnaką, nedidelį gabalėlį imbiero, čili pipirą ir svogūno laiškus.
  3. Į 180ml. Vandens supilame soją, ryžių actą, sezamų aliejų, cukrų.
  4. Į gerai įkaitintą keptuvę supilame aliejų, mėsą apkepame dalimis iš visų pusių.
  5. Kai mėsa iškepa į keptuvę suberiame česnaką ir imbierą, trumpai pakepiname. Supilame padažą ir kaitiname, kol užvirs. Atskirai išmaišome krakmolą su trupučiu vandens, supilame į padažą, pakaitiname kol sutirštės. Sudedame mėsą, čili ir svogūnų laiškus. Viską išmaišome.

galler_thumbnail

Gong Bao vištiena

Šis Sičiuano provincijos patiekalas yra labai populiarus kinų restoranuose. Dabar jį galite lengvai pasigaminti savo namuose. Kaip ir visiems kinų patiekalams, reikėtų produktus susipjaustyti iš anksto, pats kepimas užtruks apie 10 min.

Reikės:

500 g vištienos filė

4 skiltelės česnako

Gabalėlis imbiero

Žiupsnelis svogūno laiškų

Čili pipirų pagal skonį

Aliejaus kepimui

Paskrudintų žemės riešutų

2 šaukštai sojos padažo

2 šaukšteliai krakmolo

Druskos

Šaukštas vandens

1 šaukštas cukraus

1 šaukštas tamsaus sojų padažo

1 šaukštelis sezamų aliejaus

1 šaukštelis ryžių acto.

Gaminimo eiga:

1.Supjaustykite vištienos krūtinėles vienodais kubeliais, maždaug 1-1,5cm dydžio. Sudėkite vištieną į nedidelį dubenėlį. Sumaišykite visus marinato ingredientus ir užpilkite ant vištienos, viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai pusvalandžiui, galit ir per naktį šaldytuve.

2.Česnakus supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kokiais pjaustėte vištieną. Mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus padažui.

3.Ant didelės ugnies įkaitinkite wok keptuvę. Įpilkite aliejaus ir pateliuškuokite, kad juo pasidengtų sienelės. Suberkite čili pipirus ir Sičuano pipirus ir akimirką pakepinkite, kol paskleis aromatą, bet saugokit, kad neimtų svilti.

4.Sudėkite vištieną ir kepinkite nuolat maišydami. Kai tik vištienos kubeliai atsiskirs vienas nuo kito, suberkite česnakus ir imbierus, taip pat svogūno laiškus, ir toliau kepinkite maišydami kol pasklis aromatas, o vištiena bus beveik iškepusi (galite patikrinti išėmę gabalėlį ir perpjovę pusiau).

5.Išmaišykite padažą ir supilkite jį į wok keptuvę, visąlaik maišydami ir kepindami. Kai tik padažas taps tirštas ir žvilgantis, suberkite žemės riešutus, dar kartą išmaišykite ir patiekite iškart.

galler_thumbnail

Vištiena su ananasais

Reikės:

 500 g. vištienos filė

1 paprika

200 g konservuotų ananasų

5 šaukštai ryžių acto

10 šaukštelių sojos padažo

3 šaukštai pomidorų pastos

Čili pipirų pagal skonį

1 šaukštas sezamų aliejaus

2 šaukštai cukraus

Gaminimo eiga:

1. Vištieną smulkiai supjaustome, įpilame sojos padažo, pipirų ir lengvai apkepiname.

2.Į keptuvę įpilame sojos padažo, sezamų aliejaus, ryžių acto ir sudedame pomidorų pastą, šiek tiek pakaitiname. Suberiame cukrų ir apie 200 ml vandens.

3.Į keptuvę su padažu sudedame juostelėmis pjaustytą papriką, susmulkintus ananasus.

4.Padažą reikia troškinti ant silpnos ugnies apie 10 min., kol padažas sutirštėja, tačiau daržovės išlieka traškios.

5.Tada į tą pačią keptuvę sudėti apkepintą vištieną ir dar patroškiname apie 10 min.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis