Vištienos sriubos
Atnaujinta: 2021-04-14

   Nesvarbu, ar jums reikia kažko gero, kad sušildytumėte skrandį, ar kovojate su peršalimu, karšta vištienos sriuba galite mėgautis bet kada. Kiekvienas turime savo mėgstamą vištienos sriubos receptą. Būtinai perskaitykite mūsų patarimus, kaip pasirinkti geriausią vištieną, ir pagaminti sultinį taip pat patarimus ir gudrybes, kurie padės jums pagaminti geriausią visų laikų sriubą.

   Gaminant sočią ir skoningą sriubą, idealiai tiks vištienos šlaunelės arba sparneliai. Tamsesnė mėsa kartu su kaulais suteikia stipresnį skonį, palyginti su balta mėsa (krūtinėle), sukuriant ypatingo skonio sultinį. Virkite, kol vištiena nukris nuo kaulų ir išvirs, tada nuimkite vištieną su šakute ir meskite atgal į sriubą.

   Kadangi gaminant sriubą yra naudojami paukščio kaulai ir audiniai, čia ypač malonu naudoti aukščiausios kokybės naminius paukščius, kuriuos žinoma galite sau leisti. Pirkite minimaliai apdorotus paukščius iš patikimų šaltinių, kurie suteikia aiškumo, kaip gyvūnai auginami, apdorojami ir pakuojami.

   Jeigu paruošta sriuba atrodo neryški arba per skaidri - viršuje nemirksi auksiniai burbuliukai - maišykite šaukštu vištienos riebalus, kol padėtis bus ištaisyta.

Sriuba su vištiena

Moliūgų sriuba su vištiena 

   Vištiena ir moliūgas? Skamba keistai, tiesa? Na, tiesiog palaukite, kol paragausite. Moliūgų skonis yra gana subtilus, tačiau geriausias dalykas šioje sriuboje yra vištiena, kuri kartu su daržovėmis paverčia jį sotesniu maistu. Pasiruoškite duonos, kad galėtumėte panardinti į šią sriubą, nes norėsite sugerti kiekvieną paskutinį lašą! Grietinėlė tinka tiek riebi, tiek liesa. Jeigu nepatinka pieno produktai, grietinėlę galite pakeisti kokoso pienu.

Vištienos sriuba su moliūgu

Porcijų skaičius: 3-4

Vištienos sriubos ingredientai:

  • Vištienos filė: 200 g 
  • Moliūgas: 300 g. 
  • Morka (nedidelė): 1 vnt. 
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Česnakas: 1-2 skiltelės;
  • Bulvė (nedidelė): 1 vnt.
  • Vanduo: 500 ml.;
  • Grietinėlė (arba kokosų pienas): 100 ml.
  • Aliejus: 1 šaukštas.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Saldžiosios paprikos milteliai: pagal skonį;
  • Pipirai ir druskas: pagal skonį.

Kaip pagaminti vištienos ir moliugų sriubą:

  1. Supjaustykite svogūną kubeliais ir susmulkinkite česnaką. Įdėkite į didelį sriubos puodą kartu su alyvuogių aliejumi ir patroškinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs (3–5 min.). Nuplaukite vištieną ir užpilkite vandeniu. Ant puodo uždėkite dangtį, padidinkite ugnį leiskite užvirti. Kai tik jis užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite puodui troškintis 30 minučių.
  2. Po 30 minučių iš sultinio išimkite vištienos filė ir atidėkite į šalį.
  3. Pakepinkite 3-4 min. supjaustytą morką, bulvę. Paskui sudėkite susmulkintą moliūgą ir keletą minučių kepkite.
  4. Viską sudėkite į puodą ir virkite apie 20 min. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite druska, paprikos milteliais ir pipirais.
  5. Vištienos filė išskirstykite šakute arba supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į sriubą, supilkite grietinėlę ir dar kartą užvirti.

Vištienos ir burokėlių sriuba

    Kol vištiena verda, drąsiai galite pagardinti sultinį šviežiomis arba džiovintomis žolelėmis, tokiomis kaip čiobreliai, bazilikai, raudonėliai ar rozmarinai. Patiekite su grietine ir pagražinkite žalumynais.

Burokėlių ir vistienos sriuba

Porcijų skaičius: 3-4

Sriubos ingredientai:

  • Vištiena: 250 g.;
  • Burokėlis: 1vnt. (nedidelis);
  • Bulvė: 2 vnt.;
  • Morka: 1 vnt.;
  • Svogūnas: 1 vnt. (nedidelis);
  • Česnakas: 2 skiltelės;
  • Pomidorų padažas: 1 šaukštas;
  • Druska ir pipirai: pagal skonį;
  • Lauro lapas.

Kaip pagamininti vištienos ir burokėlių sriubą:

  1. Supjaustykite vištieną kubeliais
  2. Sudėkite vištieną į puodą, virkite. Sultinį pagardinkite druska, pipirais.
  3. Užvirus vandeniui, supjaustykite bulves, burokėlius, morkas sutarkuokite ir viską sudėkite į puodą.
  4. Keptuvėje su pomidorų padažu pakepinkite svogūną, česnaką. Viską sudėkite kai išvirs bulvės. Virkite 5 min.

   Trinta vištienos ir šparagų sriuba 

    Daugiau šparagų – tuo sriuba žalesnė! Patarimas: verdant šparagus ilgiau nei 3-4 minutės jie pervirs, jie ima tamsėti, rudėti. Stebėkite laiką.

Sparagu ir vistienos sriuba

Porcijų skaičius: 2 

Ingredientai trintai vištienos sriubai:

  • Vištiena: 100 g.;
  • Šparagai: pundelis.
  • Sviestas: 1-1.5 šaukšto.
  • Svogūnas: 1 vnt. nedidelis.
  • Bulvės: 2 vnt. 
  • Sultinys: ½ litro. Vištienos, tinkamiausias naminis
  • Druska, pipirai: pagal skonį;
  • Grietinėlės.

Trintos vištienos sriubos gaminimo būdas:

  1. Vištieną supjaustykite, pagardinkite druska. Nuplaukite šparagus, nulaužykite kotus, supjaustykite gabalėliais.
  2. Puode įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištieną ir apskrudinkite iš abiejų pusių. Suberkite svogūnus ir toliau kepinkite, kada svogūnai suminkštės (neleiskite patamsėti). Sudėkite bulves ir dar apkepkite 2 mi. Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 min. Sudėkite šparagus ir pavirkite dar apie 3-4 min.
  3. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, šiek tiek pakaitinkite, kad geriau pašiltų, pagal skonį patikrinkite ar netrūksta druskos ir pipirų.

 Vištienos sriubos sultinys

   Įdomu, kaip pasigaminti vištienos sultinį namuose? Sužinokite čia! Šis tradicinis sultinys, turtingas vištienos skoniu, būtinai pagardinamas žolelėmis. Šis naminio sultinio receptas gali būti naudojamas sriubose, troškiniuose, ryžių patiekaluose ir kituose receptuose, kuriuose reikalingas vištienos sultinys.

Vištienos sultinys

Vištienos sultinio ingredientai:

  • Vištienos kaulų gabaliukų: (kojos, sparnai, kaklai ar nugaros kaulai);
  • Saliero: 2 vnt. supjaustyti gabalėliais;
  • Morkos: 2 vnt. vidutinės, supjaustytos gabalėliais;
  • Svogūnai: 2 vnt. vidutiniai
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Česnako: 3 skiltelės;
  • Džiovinto rozmarino: 1/2 šaukštelio, susmulkinto
  • Džiovinto čiobrelio: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Druska, pipirai: pagal skonį
  • 2 litrai šalto vandens

Kaip pagaminti skanų vištienos sultinį:

  1. Visus ingredientus suberkite į puodą. Lėtai užvirkite; sumažinkite ugnį, kol mišinys užvirs. Troškinkite neuždengtą 3-4 valandas, jei reikia, nugriebkite putas.
  2. Vištieną padėkite į šalį, kol ji pakankamai atvės. Nuimkite nuo kaulų mėsą. Išmeskite kaulus; taupykite mėsą kitam naudojimui. Perkoškite vištienos sultinį. Laikykite šaldytuve 8 valandas arba per naktį. Nugriebti sultinio riebalus nuo paviršiaus.

Daugiau gerų vištienos patiekalų receptų straipsnyje "Skaniausi vištienos patiekalai"

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis