Skaniausi vištienos patiekalai
Atnaujinta: 2021-04-14

    Reikia naujų pietums ir vakarienei tinkančių receptų? Slenka savaitės dienos, o jūs gaminate tą patį patiekalą, kurį gaminote praėjusią savaitę, prieš savaitę ir t. t. Tuomet laikas sugalvoti ką nors naujo. Jums nereikia pereiti prie tuno vien dėl to, kad jūsų kepamos vištienos receptas nedžiugina šeimos. Jums tereikia rasti kitą receptą, kuris būtų naujas, neišbandytas ir puikiai tinkantis kiekvienam. Mes siūlome didelį asortimentą įvairiausių vištienos patiekalų receptų. Vis dar alkanas? Patikrinkite šias sriubos, lengvai gaminamų makaronų, orkaitėje keptų patiekalų ir naujų  rytietiškų valgių su vištiena receptus.

    Yra priežastis, kodėl vištiena yra toks populiarus baltymų pasirinkimas. Iš tikrųjų yra keletas: ji nebrangi, lengvai pagaminama ir pakankamai švelni, kad puikiai derėtų prie praktiškai bet kokio padažo ar garnyro. Čia yra 12 populiariausių vištienos patiekalų, kuriais šiais metais dalinamės su jumis.

Skaniausi vištienos patiekalai

     Vištiena orkaitėje

     Keptą vištiena orkaitėje yra paprasta pagaminti ir nereikalauja begalės laiko. Vištiena yra nebrangi, švelni ir labai skani. Ši pagardinta ir pikantiška vištiena yra puikus pietų arba vakarienės pasirinkimas.

     Vištieną geriau marinuoti patiems. Jei neturite pakankamai laiko pasigaminti marinato patys, galima panaudoti  parduotuvės tiekiamus prieskonių ar marinatų mišinius.  Prieš įtrinant kepsnius, visada aptepkite juos aliejumi, tai padeda marinatui prilipti prie sparnelių ir apsaugoti prieskonius nuo degimo orkaitėje.

Kepti vištienos sparneliai

     Lengva, trašku ir skanu. Paprastai vištienos sparneliai derinami su ryžiais, vištienos padažu, daržovėmis ar salotomis.

Kepti vištienos sparneliai

Porcijų skaičius: 5

Keptos vištienos ingredientai:

  • Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai;
  • Česnako skiltelės: 3 vnt.;
  • Čili milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Česnako milteliai: 1 arbatinis šaukštelis;
  • Druska ir malti juodieji  pipirai: pagal skonį;
  • Vištienos sparneliai: 10 vnt.

Keptų sparnelių gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C.
  2. Sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką, čili miltelius, česnako miltelius, druską ir pipirus į didelį, uždaromą maišelį; sandariai suplakti. Įdėti vištienos sparnelius; užsandarinti ir papurtyti, kad tolygiai pasidengtų marinatu. Išdėstykite vištienos sparnelius ant kepimo skardos.
  3. Kepkite sparnelius įkaitintoje orkaitėje 1 valandą arba tol, kol apskrus ir iškeps.

Orkaitėje keptos vištienos krūtinėlės

    Visų laikų mėgstamiausias orkaitėje keptų vištienos krūtinėlių receptas! Tai niekada nepavyks be šio paprasto 5 žingsnių metodo, kurį lengva padaryti ir pritaikyti pagal jūsų mėgstamus prieskonius ar padažus.

Orkaitėje kepta vištiena

Porcijų skaičius: 4

Keptos vištienos ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlės be kaulų: 4 vnt.;
  • Ištirpinto sviesto arba alyvuogių aliejaus: 1 šaukštas;
  • Košerinės druskos: 1 arbatinis šaukštelis;
  • Juodųjų pipirų maltų: 1/2 arbatinio šaukštelio;
  • Česnako miltelių: 1/2 šaukštelio;
  • Paprikos (tiktų rūkyta paprika): 1/2 šaukštelio.

Orkaitėje keptos vištienos gaminimo būdas:

  1. Įpilkite į didelį dubenį 1 litą šilto vandens ir 1/4 puodelio košerinės druskos. Maišykite, kol išmaišysite didžiąją dalį druskos. Įdėkite vištienos krūtinėles ir leiskite joms 15 minučių pasilikti mišinyje. Arba taip pat galite uždengti dubenį ir laikyti šaldytuve iki 6 valandų. Išimkite vištienos krūtinėles, nuplaukite šaltu vandeniu, tada nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. (Tačiau jei jūsų įsigytos vištienos krūtinėlės jau buvo paruoštos natrio tirpale, praleiskite šį veiksmą.)
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C.
  3. Vištienos krūtinėles dėkite vienu sluoksniu į didelę kepimo formą. Aptepkite iš abiejų pusių tolygiai ištirpintu sviestu arba alyvuogių aliejumi. Atskirame mažame dubenyje įdėkite druską, pipirus, česnako miltelius ir papriką, sumaišysite. Tada tolygiai pabarstykite mišinį ant vištienos iš abiejų pusių.
  4. Kepkite 15-18 minučių arba tol, kol vištiena iškeps ir nebebus rausva. Gaminimo laikas priklausys nuo vištienos krūtinėlių storio. Jei norite, kad vištiena būtų šiek tiek apskrudusi ir traški viršuje, paskutines 3–5 minutes galite įjungti aukštesnę temperatūrą ir kepti vištieną, kol ji iškeps ir taps auksinės spalvos.
  5. Kai vištiena iškeps, išimkite keptuvę iš orkaitės, perkelkite vištieną į švarią lėkštę ir lengvai uždenkite aliuminio folija. Leiskite vištienai pabūti orkaitėje bent 5-10 minučių.

Višta orkaitėje

    Padarykite prieskonių mišinį su šiek tiek rudojo cukraus. Tai suteiks pikantišką skonį. Jeigu kepant višta ima svilti, sumažinkite temperatūrą iki 120°C arba vištą uždenkite folija.

Orkaitėje kepta višta

Porcijų skaičius: 4-6

Ingredientai keptai vištai:

  • Rudasis cukrus: 2 šaukštai;
  • Čili milteliai: 1/2 šaukštelio;
  • Saldžiosios paprikos miltelių: 1 šaukštelis;
  • Šviežio čiobrelio: 1 šaukštelis;
  • Višta: 1 vnt.;
  • Druska ir pipirai (malti): pagal skonį.

Keptos vištos gaminimo būdas:

  1. Nedideliame dubenyje išplakite rudąjį cukrų, čili miltelius, papriką ir čiobrelius.
  2. Nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, gausiai pagardinkite druska bei pipirais. Visą vištieną patrinkite rudojo cukraus mišiniu, tada įdėkite į viryklę krūtine į viršų.
  3. Kepkite iki 140° C įkaitintoje orkaitėje 2–2.5 valandas.
  4. Praėjus pusei laiko, prie vištos suberkite kietas, stambiai pjaustytas daržoves pvz.: bulves, morkas, burokėlius.
  5. Jeigu norite, kad višta apskrustų, praėjus žemos temperatūros laikui, padidinkite temperatūrą iki 200° C ir kepkite 30 minučių.
  6. Išimkite vištieną iš viryklės. Norėdami susmulkinti, perkelkite vištieną į didelę kepimo skardą ir kepkite iki 3–4 minučių, kol pagels. Leiskite pabūti orkaitėje 10 minučių prieš pjaustydami ir patiekdami.

 Rytietiški patiekalai su vištiena 

    Kinų vištienos receptai - sena kinų patarlė sako: „Valdovui žmonės yra dangus, žmonėms maistas yra dangus“. Žmonės visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje yra jau susipažinę su šiuo ypatingu maisto stiliumi, nes jis siejasi su saldžiais ir aštriais ingredientais. Šių elementų padažas yra visiškai neįtikėtinas. Jis gaminamas su skaniu sojos, kario, saldaus čili, išspausto laimo, rudojo cukraus padažu. Argi ne visi šie skoniai kartu skamba nuostabiai? Geriausia dalis, vištiena bus paruošta per trumpą laiką. Taigi jūs galite per trumpą laiką paruošti savo šeimai gardų azijietišką patiekalą!

Lipniai azijietiškai glaistyta vištiena

     Lipni Azijietiškai glazūruota vištiena yra švelni ir sultinga, padengta lipniu saldžiu  padažu. Šį valgį paruošite tik per 30 minučių ir jos skonis bus nuostabus! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai papuošti sezamo sėklomis ir smulkintais žaliaisiais svogūnais, ir namuose galėsite mėgautis lengvu restorano kokybės maistu!

Lipniu azijietišku padažu glaistyta vištiena

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai azijietiškai vištienai pagaminti:

  • Supjaustytų vištienos krūtinėlių arba vištienos šlaunelių be kaulų: 0.5 kg.;
  • Alyvuogių aliejus: 1 šaukštas;
  • Rudojo cukraus: ¾ puodelio;
  • Sojos padažo: ⅓ puodelio;
  • „Hoisin“ padažo: 2 šaukštai;
  • Saldaus čili padažo: 1 šaukštas;
  • Imbiero (nulupti ir sutarkuoti): 1 šaukštas;
  • Aitriųjų pipirų dribsnių: pagal skonį;
  • Smulkinto česnako: pusė arbatinio šaukštelio;
  • Žalioji citrina: 1 vnt. išspaustų sulčių.

Vištienos gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Įdėkite vištieną ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepkite vištieną maždaug 3 minutes tol, kol apskrus iš abiejų pusių. Padėkite vištieną į lėkštę.
  2. Keptuvėje suplakite rudąjį cukrų, sojos padažą, „Hoisin“ padažą, saldų čili padažą, imbierą, aitriųjų pipirų dribsnius, česnaką ir žaliosios citrinos sultis. Virkite ant vidutinės ugnies 1-2 minutes, kol padažas sutirštės.
  3. Į padažą vėl įdėkite vištieną ir sumaišykite. Papuoškite sezamo sėklomis ir smulkintais žaliaisiais svogūnais.

Kiniškas vištienos pyragas

     Pagardintas medumi, „Hoisin“ padažu ir penkių prieskonių mišiniu, šis vištienos patiekalas yra šventiškas ir lengvai pagaminamas. Geriausia patiekti su rudais ryžiais.

Vištienos pyragas

Porcijų skaičius: 4

Vištienos pyrago ingredientai:

  • Vištienos šlaunelės su oda ir kaulais: 8 vnt.; 
  • „Hoisin“ padažas: 4 šaukštai;
  • Sezamo aliejus: 2 šaukšteliai;
  • Skaidraus medaus: 2 šaukštai;
  • Kiniškų penkių prieskonių miltelių: pusė arbatinio šaukštelio;
  • Imbiero: 1 vnt. (nedidelio dydžio tarkuoto);
  • Česnako: 2 skiltelės (tarkuotos);
  • Svogūno: sauja (susmulkintų);
  • Anakardžių riešutų: 50g (skrudintų);
  • Virti rudieji ar baltieji ryžiai: patiekimui.

Vištienos gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C / 200 ° C temperatūros. Vištienos šlauneles išdėstykite didelėje kepimo formoje. Sumaišykite „Hoisin“ padažą, sezamų aliejų, medų, penkis prieskonius, imbierą, česnaką. Užpilkite vištieną, kad būtų skanesnė galite marinuoti 2 valandas arba per naktį, jei turite laiko. Skrudinkite vištieną 35 min. bent kartą.
  2. Įmaišykite anakardžių riešutus ir pabarstykite vištieną svogūnais. Įdėkite į orkaitę 5 minutėms, tada patiekite su ryžiais.

Makaronai su vištiena ir azijietišku padažu

   Dėl švelnių skonių šis patiekalas patiks net išrankiausiems valgytojams. Salotų mišinys suteiks daug malonumo, jeigu receptą gausiai papildysite šviežiomis daržovėmis.

Vištiena su makaronais ir azijietisku padazu

Porcijų skaičius: 4

Azijietiškos vištienos ingredientai:

  • Makaronai: 300 g.;
  • Krakmolas: 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Baltieji pipirai: 2 žiupsneliai maltų;
  • Aliejus: kepimui; 
  • Paprika: 1 vnt. raudonos;
  • Sezamo sėklos: 2 šaukšteliai; 
  • Vištienos krūtinėlė: 400 g.; 
  • Žemės riešutai: 6 šaukšteliai (kepintų);
  • Svogūnai: 2 vnt.;
  • Sezamų aliejus: 2 valgomieji š. (patiekimui);
  • Prieskonių ir žalumynų: 2 šaukšteliai šviežių kapotų kalendrų, petražolių, svogūnų laiškų;
  • Brokolis: 1 vnt.;
  • Kario prieskonių: pusė arbatinio šaukštelio;
  • Cukrus: 2 šaukšteliai.

Padažas vištienai:

  • Česnakas: 2 skiltelės sutrintos;
  • Aitriosios paprikos dribsniai: 2 žiupsneliai;
  • Ryžių actas: 60 ml.;
  • Vanduo 160 ml.;
  • Sojos padažo: 120 ml. 

Makaronų su vištiena gaminimo būdas:

  1. Vištieną, apibarstykite kario prieskoniais ir įdėkite pipirų, viską maišykite, kad prieskoniai pasidengtų vienodai. Apibarstykite krakmolu, sumaišykite, kad pasidengtų visa vištiena.
  2. Sumaišykite padažo ingredientus, cukrus turi visiškai ištirpti.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Įdėkite svogūnus ir kepkite 2 min., įdėkite papriką ir brokolį. Maišykite ir kepkite dar 1–2 min., kad daržovės paminkštėtų. Išimkite daržoves iš keptuvės padėkite į šalį.
  4. Vėl pilkite šauktą aliejaus ir sudėkite vištieną. Apkepkite abi puses, apie 2 min., vėliau sudėkite daržoves, 3 šaukštelius riešutų, įdėkite makaronus, padažą. Kepkite maišant ant didelės ugnies, kad sutirštėtų padažas.
  5. Patiekite užbarstę likusiais riešutais, pašlakstykite sezamų aliejumi, čili pipirais ir papuoškite žalumynais.

  Vištienos kepsneliai

     Vištienos kepsniai yra mėgstamiausias lietuviškos virtuvės patiekalas, kuriuose dažnai  naudojame vištienos krūtinėlę, ją marinuojame skoningais prieskoniais, o tada kepame, kol tampa sultingais visos šeimos pietumis. Šie receptai puikiai tiks pietums ar net tingios vakarienės vakarui. Šiuos receptus galima patiekti tiesiogiai kaip pagrindinius patiekalus, tiekiant su keptomis daržovėmis ir bulvių koše.

Vištienos blynai

    Šiuos su vištiena gaminamus blynelius yra lengva pagaminti, tai unikalus ir greitai pagaminamas patiekalas. Jeigu propaguojate sveikesnę gyvenseną, majonezą galite keisti į grietinę arba graikišką jogurtą (tada pagardinkite didesniu kiekiu stipresnio skonio garstyčiomis).

Vištienos blyneliai

Porcijų skaičius: 2-3

Vištienos blynelių ingredientai:

  • Vištienos filė: 1 vnt.;
  • Kiaušinis: 1 vnt.;
  • Krakmolas: 1.5 šaukšto;
  • Majonezo: 1,5 šaukšto;
  • Druska: žiupsnelis;
  • Prieskoniai paukštienai: pagal skonį;
  • Pipirai: žiupsnelis.

Vitienos gaminimo būdas:

  1. Supjaustome vištieną mažais kubeliais.
  2. Atskirame inde sumaišykite kiaušinį, krakmolą ir majonezą. Įberkite druskos, pipirų paukštienos prieskonių, viską išplakite.
  3. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje tarsi blynus, iš abiejų pusių.

Vištienos kepsneliai su daržovėmis

    Vištienos kepsnių receptas su keptomis daržovėmis ir bulvių koše yra pats paprasčiausias patiekalas. Vištienos marinatas, trykšta skoniais, kurio sudėtyje yra šviežių petražolių, citrinos, česnako ir mišrių žolelių. Visa tai vištienai suteikia jaukų skonį.

Vištienos kepsneliai

Porcijų skaičius: 2

Vištienos kepsnelių ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė be kaulų: 2 vnt.;
  • Česnakas: 6 skiltelės susmulkintos;
  • Kalendros lapeliai: 1 šakelė smulkiai supjaustyta;
  • Žolelių mišinys: 2 šaukštai;
  • Medus: 2 šaukšteliai;
  • Citrinos sultys: 2 šaukštai;
  • „Tabasko“ padažas: ½ šaukštelio;
  • Aitriųjų paprikų dribsniai: ½ šaukštelio;
  • Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai;
  • Druska: pagal skonį.

Vištienos gaminimo būdas:

  1. Kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Įdėkite vištieną į plastikinę foliją arba į storesnį maišelį, susmulkinkite vištieną virtuviniu plaktuku ar kočėlu, kad ji susilygintų. Dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir gerai aptepkite vištieną. Pamarinuokite maždaug valandą.
  2. Keptuvėje ant vidutinės liepsnos įkaitinkite aliejų. Įdėkite vištieną ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3 minutes. Baigę išimkite kepsnius ant lėkštės ir atidėkite į šalį.
  3. Padarykite skystą mišinį, sumaišydami keletą universalių miltų su vandeniu. Įpilkite šio mišinio į keptuvę. Taip pat įmaišykite likusį marinatą iš dubenėlio. Užvirkite vieną kartą, kad padažas sutirštėtų. Užgesinkite liepsną.
  4. Padažą užpilkite ant vištienos kepsnių, kaip papuošimą. Patiekite karštą su keptomis daržovėmis ir bulvių koše.

Vištienos kepsneliai su krakmolu

     Šie kepsneliai gali sužavėti kiekvieną. Kaskart gamindami galite papildomai pridėti ingredientų, tai sudarys vis kitokio skonio patiekalą. Patekti galima su gausa daržovių, taip pat galimi priedai pagal skonį: bulvės arba ryžiai.

Vištienos kepsniai

Porcijų skaičius: 3

Vištienos kepsnelių ingredientai:

  • Vištienos šlaunelių mėsa: 500 g.;
  • Druska ir pipirai: pagal skonį;
  • Česnakas: 2 skiltelės;
  • Krakmolas: 2 šaukštai;
  • Kiaušiniai: 2 vnt.

Vištienos gaminimo būdas:

  1. Vištieną išmuškite su virtuviniu plaktuku arba kočėlu.
  2. Į dubėlį įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolą, ir išspauskite česnaką, viską pagardinkite druska, pipirais ir gerai išplakite.
  3. Panardinkite vištienos šlaunelių mėsą į dubenėlį, kuriame yra pagaminta masė ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.

 Sriubos su vištiena

    Jeigu nusibodo valgis, kurio metu patiekiamas peilis ir šakutė, štai keletas vištienos sriubos patiekalų. 

    Vištienos sriubos receptai - maistingas, lengvas ir daugybė skonių turintis patiekalas. Sriubas galima pagaminti labai įvairiai ir padaryti tai įmanoma per mažiau nei 30 minučių! Šie vištienos sriubos receptai yra puikus komforto maistas. Lengvi savaitės dienos pietūs ar vakarienė visiems, širdžiai mielos, vištienos sriubos gerbėjams. Mėgaukitės!

Kreminė vištienos sriuba su makaronais ir špinatais

    Ši skani vištienos makaronų sriuba yra maistinga, lengva, skoninga -  bus padaryta greičiau nei per 30 minučių!

Kreminė vištienos sriuba

Porcijų skaičius: 8

Sriubos ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlės: 450g. virtos;
  • Vištienos arba daržovių sultinio: 4 puodeliai;
  • Alyvuogių aliejus: 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Svogūno: 1/2 puodelio smulkinto;
  • Morkų: 1 puodelis pjaustytų kubeliais; 
  • Saliero: 1/2 puodelio pjaustyto;
  • Česnako: 2 skiltelės, sumaltos;
  • Čederio sūrio: 1 1/2 puodelio;
  • Grietinėlės sūrio: 1 puodelis suminkštintas;
  • Riebios grietinėlės: 1/2 puodelio;
  • Druska ir pipirai: pagal skonį;
  • Makaronų (mažų):  2 puodeliai nevirtų;
  • Špinatų: 2 puodeliai smulkintų;
  • Parmezano:  1/2 puodelio sūrio garnyrui.

Vištienos sriubos gaminimo būdas:

  1. Į puodą įdėkite morkų, salierų, svogūnų, česnako ir patroškinkite alyvuogių aliejuje, maždaug 5 min. Įdėkite virtos vištienos ir toliau reguliariai maišydami kepkite 3 min.
  2. Įpilkite sultinio, riebios grietinėlės ir grietinėlės sūrio. Uždenkite ir užvirkite, tada virkite 15 minučių.
  3. Sumažinkite ugnį, tada suberkite makaronus, čedero sūrį ir troškinkite, kol makaronai išvirs pagal jūsų skonį. Į vištienos makaronų sriubą, į pabaigą įpilkite špinatų ir maišykite, kol nudžius.
  4. Pagardinkite prieskonius pagal skonį druska ir juodaisiais pipirais. Kreminę vištienos makaronų sriubą patiekite į dubenėlius ir, jei norite, užpilkite papildomu parmezano sūriu.

Vištienos sriuba

    Ši vištienos sriuba yra lygiai tokia pati, kokią valgydavote vaikystėje. Geriausias gaminimas -  sriubą virti ilgai ant mažos ugnies, viso to verta, nes skonis neįtikėtinas. Geriausia gaminti su vištienos ketvirčiais, tačiau tiks ir vištienos šlaunelės ar broilerių filė. Pradžioje išvirkite sultinį, tuomet gaminkite sriubą.

Sriuba su vištiena

Porcijų skaičius: 3

Sriubos ingredientai:

  • Vištienos ketvirčiai: 500g.;
  • Morka: 1 vnt.;
  • Saliero kotas: 1 vnt.;
  • Svogūnas: 1vnt. mažesnio;
  • Česnakas: 2 skiltelės;
  • Kvapieji pipirai: 2-3 vnt.;
  • Lauro lapai: 1-2 vnt.;
  • Petražolės: 2 valgomieji šaukštai;
  • Druska: pagal skonį;
  • Vanduo: 4 st.;
  • Bulvės: 2vnt.;
  • Ryžiai: 1-2 stiklinės;
  • Sviestas: 1 arbatinis šaukštelis..

Vištienos sriubos gaminimo būdas:

  1. Vištieną įdėkite į puodą, užpilkite vandenį. Užvirus vandeniui, išpilkite ir vėl užpilkite apie 4 stiklines vandens.
  2. Sudėkite bulves, supjaustytas kubeliais, smulkiai supjaustytas morkas, saliero smulkiai supjaustytą kotą, ryžius, sviestą, druską, pipirus, smulkiai pjaustytas petražoles. Užkaiskite vandenį ir sumažinkite temperatūrą iki minimumo, virkite apie 1-1.5 val.
  3. Išimkite vištieną ir atvėsinkite. Nuimkite mėsą su šakute arba rankomis. Padėkite į šalį.
  4. Virkite visus ingredientus be vištienos, sumažinę ugnį iki minimumo ir virkite apie 20 min. ar kol daržovės suminkštės galutinai.
  5. Virimo pabaigoje įdėkite vištieną. Tuomet sviestą, pagardinkite druska, pipirais.

Vištienos ir saldžiųjų bulvių sriuba

    Norint daugiau daržovių šią sriubą galima pagardinti susmulkintais saldžiais kukurūzais arba įdėti šiek tiek žalių pupelių. Papuošimui puikiai tiks keli kalendros lapeliai.

Sriuba su vištiena ir saldžiomis bulvėmis

Porcijų skaičius: 2-4

Sriubos ingredientai:

  • Alyvuogių arba rapsų aliejaus: 1 šaukštelis;
  • Česnakas: 2 skiltelės, susmulkintos;
  • 1 Raudona aitrioji paprika: 1 vnt. susmulkinta;
  • Imbieras: 2 cm susmulkintų gabaliukų;
  • Kario pastos: 2 šaukštai;
  • Vištienos sultinys: 750 ml. (2 kubeliai);
  • Kokosų kremas: 1 maža skardinė (160ml);
  • Saldžios bulvės: 500 g., nuluptų ir stambiai pjaustytų;
  • Vištienos krūtinėlės: 2 (be odos, supjaustytos griežinėliais);
  • Laimo: 1 vnt. (tik sultys);
  • Cukrus: 1 arbatinis šaukštelis;
  • Žuvies padažas: pusė arbatinio šaukštelio.

Vištienos sriubos gaminimo būdas:

  1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite česnaką, aitriąją papriką, imbierą ir kario pastą ir pakepinkite 2–3 minutes, kol išsiskirs aromatai.
  2. Suberkite vištienos sultinį, kokosų grietinėlę ir saldžiąsias bulves, virkite 15 min., kol suminkštės bulvės. Perkelkite viską į maišytuvą ir išplakite iki vientisos masės.
  3. Viską perkelkite į puodą, suberkite vištieną ir virkite 5–10 min. Išmaišykite žaliosios citrinos sultis, cukrų ir žuvies padažą, patiekite.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrios vištienos receptai

Aštrios vištienos receptai. Aštrios piri piri vištienos receptas, traškūs aštrūs vištienos kepsneliai.

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Padažai prie vištienos

Geriausi padažai prie vištienos. Mango ir aitriųjų paprikų padažas prie vištienos, šaltalankių padažas prie vištienos, sviesto ir acto padažas prie vištienos.

Patiekalai iš vištienos krūtinėlės

Sultingi vištienos krūtinėlės receptai. Įdarytas vištienos krūtinėlės kepsnys su sūriu ir špinatais. Kvapnus vištienos šašlykas ir klasikinis Kijevo kotletas.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištiena kinietiškai

Aštri traški vištiena kinietiškai, vištiena kinietiškai su ananasais, saldžiarūkštė kinietiška vištiena.

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Vištienos sriubos

Sriubų su vištiena receptai. Moliūgų sriuba su vištiena, burokėlių sriuba su vištiena ir trinta vištienos sriuba su šparagais.

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vištienos troškiniai

Skaniausi troškiniai iš vištienos. Įvairiausi vištienos troškinių receptai su grietinės, pomidorų ir kario padažu.

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis