Įdaryta vištienos krūtinėlė
Atnaujinta: 2020-09-29
  • Įdaryta vištienos krūtinėlė

 

Vištienos krūtinėlę tikrai ne visada pavyksta iškepti taip, kad ji išliktų sultinga. Todėl vienas iš gelbėjančių krūtinėlės gaminimo būdų yra jos įdarymas formuojant „kišenę“. Įdarui galite naudoti begales skirtingų jums patinkančių ingredientų, pavyzdžiui, saulėje džiovintus pomidorus, morkas, fetos sūrį, špinatus ir varškę bei juos derinti ir maišyti tarpusavyje. Tačiau šiandien jums siūlome išbandyti šį vištienos krūtinėlės įdarytos sūriu ir slyvomis bei pagardintos gaiviu apelsinų padažu receptą, kuris yra ne tik lengvas ir greitas, tačiau ant jūsų stalo atrodys tiesiog įspūdingai.

 

Keturiems asmenims reikės:

  • 4 didelių vištienos krūtinėlių be kaulo

  • 4 kiaušinių

  • 8 valgomųjų šaukštų džiūvėsėlių

  • 100 gramų sviesto

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

  • Poros česnako skiltelių

  • Aliejaus

 

Įdaras:

  • 200 gramų fermentinio sūrio (galima naudoti ir mocarelą)

  • 200 gramų džiovintų slyvų

  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

 

Padažas:

  • 4 apelsinų

  • 1 valgomojo šaukšto miltų

  • 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus

  • 100 gramų sviesto

 

Gaminimas:

  • Perpjaukite krūtinėlę per pusę taip, kad galėtumėte atversti ir vidų užpildyti įdaru. Išmuškite mėsą plaktuku bei abi vidines puses ištepkite sviestu, kuris mėsai suteiks daugiau drėgmės.

  • Supjaustykite fermentinį sūrį gabalėliais ir kartu su slyvomis užpildykite „kišenę“ . Kad įdaras neišbėgtų ir liktų sultingas, kraštą išmuškite naudojant mėsos plaktuką arba užsiūkite maistiniu siūlu.

  • Išvoliokite paruoštą mėsą plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.

  • Aliejuje apkepkite kiekvieną krūtinėlės pusę po 5 minutes.

 

Padažas:

  • Išspauskite sultis iš apelsinų, sumaišykite kartu su ruduoju cukrumi, sviestu ir porą minučių pakaitinkite keptuvėje. Užpilkite ant jau iškeptos ir paruoštos vištienos krūtinėlės.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Gardžios vištienos salotos

Vištienos salotos su gražgarstėm, aisbergo salotomis, paprika ir konservuotais persikais.

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Salotos su vištienos krūtinėle ir jogurto padažu

Traškūs salotų lapai, česnakiniame aliejuje kepinti vištienos gabaliukai, gaivus baltas padažas...

Troškinys su vištiena ir perlinėmis kruopomis

Kaip paruošti skanų vištienos ir perlinių kruopų troškinį

Višta įdaryta kruopomis

Bolivine balanda, džiovintais vaisiais įdaryta višta

Vištienos ir daržovių troškinys

Šį vištienos ir daržovių troškinio receptą drąsiai galima pavadinti skonių jūra

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Vyne troškinta vištiena

Raudoname vyne troškintos vištienos receptas

Įdaryta vištienos krūtinėlė

Įdarytos vištos krūtinėlės receptas džiovintomis slyvomis ir sūriu apelsinų padaže.

Žalumynų salotos su rūkyta vištiena

Rūkytos vištienos salotos su špinatais, gražgarstėmis, salotomis