Velykiniai mėsos vyniotiniai
Atnaujinta: 2021-04-02
  • Velykiniai  mėsos vyniotiniai
  • vyniotinis
  • Velykinis vyniotinis
  • Velykinis vyniotinis

Šventiniam Velykų stalui 3 mėsos vyniotiniai

Joks tradicinis Velykų stalas neįsivaizduojamas be mėsos vyniotinio. Tai daugelio mėgstamas šventinis užkandis. Vyniotinių būna keptų, kuriuos galima valgyti karštus, kaip pagrindinį patiekalą, taip pat atvėsinus, kaip užkandį. Keptuose vyniotiniuose labiau išryškėja mėsos ir įdaro skonis. Mėsos vyniotinius nesudėtinga pasigaminti namuose, be to jie daug skanesni nei pirktiniai. Gamyba nereikalauja daug pastangų, o rezultatas džiuginantis.

galler_thumbnail

Velykinis vištienos vyniotinis su abrikosais

Šis pikantiško skonio vištienos vyniotinis papuoš Jūsų stalą. Įdarui galite rinktis ir kitus mėgstamus džiovintus vaisius, tarkim slyvas.

Jums reikės:

0.5 kilogramo vištienos faršo (šlaunelių ir krūtinėlių filė)

150 gramų šaltai rūkytos šoninės

10 vienetų džiovintų abrikosų

1 kiaušinis

Saujelė sezamo sėklų

žiupsnelio pipirų

pagal skonį vištienos prieskonių

žalumynų

druskos

Paruošimo būdas:

  1. Į dubenį sudedame vištienos faršą, įmušame kiaušinį, pagardiname prieskoniais, pipirais, druska ir išmaišome.
  2. Ant stalo patiesiame kepimo popierių, apibarstome sezamo sėklomis ir tolygiai paskirstome paruoštą vištienos faršą, kad tolygiai pasidengtų kepimo popierius.
  3. Šoninę susipjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Abrikosus užpilame karštu vandeniu, išbrinkiname ir nusausiname.
  5. Ant vištienos faršo sudedame šoninę ir abrikosus.
  6. Atsargiai susukame vyniotinį.
  7. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  8. Iškepusiam vyniotiniui leidžiame atvėsti, geriausia per naktį, tuomet supjaustome griežinėliais, puošiame žalumynais.

galler_thumbnail

Šventinis sprandinės vyniotinis su džiovintais baravykais

Šis šventiškas sprandinės vyniotinis tinka valgyti tiek karštas, kaip pagrindinis patiekalas su garnyru, tiek šaltas, kaip užkandis.

Jums reikės:

1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės

1 poras

1 sauja džiovintų baravykų

Šaukštas sviesto

1 sauja džiūvėsėlių

4 skiltelės česnako

pagal skonį prieskonių mėsai

petražolių

Paruošimo būdas:

  1. Sprandinę išpjaustyti į išklotinę. Vidų gausiai pabarstyti prieskoniais.
  2. Džiovintus baravykus užpilti vandeniu ir išmirkyti.
  3. Supjaustyti baravykus ir porą, pakepinti svieste. Iškepusius sumaišyti su džiuvėsėliais.
  4. Viename sprandinės krašte dėti įdarą, smulkinto česnako, petražolių.
  5. Standžiai sukti vyniotinį, pridedant dar įdaro.
  6. Surišti virve, pabarstyti prieskonių mišiniu.
  7. Vyniotinį dėti kepti į iki 150 C laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti 2.5 val.

galler_thumbnail

Velykinis karkos vyniotinis

Itin paprastai pagaminamas kiaulienos karkos vyniotinis. Labai tinka valgyti su krienais.

Jums reikės:

1 vidutinio dydžio karkos

česnakų

pipirų, druskos, lauro lapų

svogūno, saliero stiebo (nebūtinai)

Paruošimo būdas:

  1. Karką gerai išverdame su prieskoniais, svogūnu ir salieru.
  2. išvirus išimame kaulą, mėsą įtriname smulkintais česnakais, pipirais ir druska.
  3. Karką susukame, suformuojame vyniotinį ir tvirtai surišame.
  4. Surištą vyniotinį paslegiame, kol atvės, geriausia per naktį ir supjaustome griežinėliais.

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre

Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Moliūgai, šakninė petražolė, stirniena, žiediniai kopūstai su kokosų pienu

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Velykiniai mėsos vyniotiniai

Velykinis mėsos vyniotinis yra tradicinis švenčių stalo patiekalas. trys receptai: karkos vyniotinis, vyniotinis su džiovintais abrikosais, vyniotinis su baravykais.

Vištienos kepsneliai

Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.

Vištienos orkaitėje patiekalai

Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.

Čili troškinys

Aštraus čili troškinio receptas

Šašlykas marinuotas aluje

Aluje marinuoto šašlyko receptas

Žarijose skrudinti šonkauliukai

Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas