Rytietiškos virtuvės perlas – plovas – yra nepaprastas patiekalas, kuris reikalauja kruopštumo ir išmanymo. Tikrieji plovo meistrai sugeba išlaikyti ryžius birius, suteikdami jiems subtilų riebalų sluoksnį, kuris ne tik papildo, bet ir išryškina visų ingredientų skonį. Vieni žinomiausių šio patiekalo variantų yra Vidurinės Azijos plovai, o uzbekiškas plovas laikomas vienu išskirtiniausių. Uzbekai plove mėgsta gausiai naudoti daržoves, tuo tarpu kirgizai labiau vertina mėsos gausą savo versijoje.
Erikas, plovo meistras kilęs iš Ferganos slėnio, garsėja savo ypatingu požiūriu į šį tradicinį patiekalą. Šiame regione persipynė uzbekų, kirgizų ir tadžikų kulinarinės tradicijos, tad Eriko plovas – tai skonių ir ingredientų harmonija. Jis sugeba puikiai subalansuoti mėsą su daržovėmis, sukuriant patiekalą, kuriame dera tiek turtinga mėsa, tiek gaivios daržovės. Jo įgūdžiai neliko nepastebėti – Erikas pelnė pripažinimą plovo virimo varžybose, užėmęs antrąją vietą. Jo talentas taip pat pritraukia asmeninių švenčių organizatorius, kurie kviečia jį gaminti plovą ypatingoms progoms.
Filmas pažingsninė instrukcija apie plovo gaminimą. Receptas kiek nestandartiškas, bet gautas rezultatas
Pagrindinė Eriko plovo paslaptis – tinkamai parinkti ingredientai. Jis naudoja „devzira“ ryžius, kurie yra laikomi idealiais plovui dėl savo unikalios tekstūros ir skonio. Be to, mėsai Erikas pasirenka ne įprastą gabalą, o kremzlėmis turtingus pjūvius, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį ir tekstūrą. Tačiau svarbiausia – tai, kaip jis gamina šį patiekalą, nes kiekvienas žingsnis procese yra labai svarbus, siekiant išgauti tobulą skonį.
Jei jums patinka autentika ir ieškote kažko ypatingo savo šventei, galbūt Eriko plovo patirtis yra tai, ko ieškote.
Temos straipsniai
Aviena troškinta orkaitėje
Orkaitėje su daržovėmis keptos avienos receptas
Avienos plovas
Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą
Kepti avienos šonkauliukai
Kaip iškepti sultingus avienos šonkauliukus ant keptuvės
Liulia kebabas
Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas