Turbūti pati skaniausia avienos dalis yra jos šonkauliukai su gabaliuku išpjautinės. Sultingesnė ši mėsa būna kepant orkaitėje ištisą eilę šonkaulių. Tačiau ir keptuvėje galima padaryti gurmanišką patiekalą iš gabaliukų po vieną šonkauliuką. Skonio nenulems prieskoniai, skonį nulems tinkamai parinkta mėsa, keptuvės įkaitimas ir kepimo laikas. Šiam patiekalui per akis kiek druskos ir pipirų.
Aviena tokiam kepimui parinkti vidutinio amžiaus avinuko su nedideliu sluoksniuku riebaliuko. Galima panaudoti labai jauno ėriuko šonkauliukus be riebaliuko. Tačiau tada kepama labai trumpai ir mėsa patiekiama vidutinio iškepimo. Aišku būtina sąlyga,kad mėsa būtų itin šviežia ir iš patikimo tiekėjo.
Šonkauliukus supjaustom po vieną. Gerai įkaitinam keptuvę su augaliniu aliejumi. Įkaitinus dedame mėsą be jokių prieskonių. Kepame apie 1- 2 minutes, kol apskrus. Apverčiame po vieną šonkauliuką ir tik tada pabarstome druska ir pipirais. Į tarpus įberiame kiek pjaustyto česnako ir svogūnų. Taip pat ilgai nekepiname.
Kepimas aukštoje tempratūroje uždaro mėsos poras ir sumažina skysčio išgaravimą. Todėl jei mėsa senesnio avinuko galima kiek patroškinti uždengus dangčiu ir sumažinus ugnį.
Temos straipsniai
Aviena troškinta orkaitėje
Orkaitėje su daržovėmis keptos avienos receptas
Avienos plovas
Skaniausio avienos plovo receptas, kaip pagaminti birių ryžių plovą
Kepti avienos šonkauliukai
Kaip iškepti sultingus avienos šonkauliukus ant keptuvės
Liulia kebabas
Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas