Naminis jautienos karpačas
Atnaujinta: 2021-02-09
  • Naminis_jautienos_karpacas

Naminis jautienos karpačas 

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies. Mėsos karpačio paimkite šviežią jautienos nugarinę ir supjaustykite ploniausiais permatomais griežinėliais, pagardinkite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, pagal norą papildykite traškia rukola ir parmezanu.

Naminis_jautienos_karpacas

Pagrindinė skanaus ir sveiko patiekalo paslaptis yra šviežia jautiena. Mėsą geriau pirkti rinkoje iš patikimų pardavėjų. Gaminti reikia tą pačią dieną, kad nereikėtų atšildyti filė. 

Ingredientai:

  • jautiena arba veršiena - 0,7 kg;
  • citrina - 1 vnt; 
  • rukola - 0,1 kg; 
  • aukščiausios kokybės augalinis aliejus; 
  • sezamo sėklos, druska, pipirai, prieskoniai. 

 

Paruošimas:

Jautienos nugarinė turi būti gerai nuplauta šaltu vandeniu ir išdžiovinta medvilniniu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu. 

  • Sumaišykite prieskonius puodelyje. Prieskoniai priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų. 
  • Iš visų pusių įtrinkite jautienos filė prieskoniais. 
  • Apvyniokite paruošta dalį maisto plėvele ir padėkite į šaldiklį 40 minučių. 
  • Rukola turi būti laikoma šaltame vandenyje 5 minutes. Po to išimti ir nusausinti.
  • Atėjo laikas išimti mėsą ir supjaustyti ją plonais griežinėliais.
  • Tada griežinėlius aplaistome išspaustomis citrinos sultimis ir sutepame augaliniu aliejumi. 
  • Po pusvalandžio išimkite mėsą ir atsargiai sudėkite ją į didelę lėkštę. 
  • Ir galiausiai naudojame norimą padažą ir specijas ant viršaus. Skanaus!
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Faršo paplotėliai orkaitėje

Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki

Guliašas su jautiena

Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.

Jautienos antrekotas

Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.

Jautienos befstrogenas

Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.

Jautienos ir daržovių suktinukai

Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis

Jautienos steikas

Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais 

Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.

Liulia kebabas

Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas

Makaronai su jautienos padažu

Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.

Naminis jautienos karpačas

„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.

Čili sriuba su jautiena

Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.

Geriausios video instrukcijos