Naminis jautienos karpačas
Atnaujinta: 2021-02-09
Naminis jautienos karpačas
„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies. Mėsos karpačio paimkite šviežią jautienos nugarinę ir supjaustykite ploniausiais permatomais griežinėliais, pagardinkite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi, pagal norą papildykite traškia rukola ir parmezanu.
Pagrindinė skanaus ir sveiko patiekalo paslaptis yra šviežia jautiena. Mėsą geriau pirkti rinkoje iš patikimų pardavėjų. Gaminti reikia tą pačią dieną, kad nereikėtų atšildyti filė.
Ingredientai:
- jautiena arba veršiena - 0,7 kg;
- citrina - 1 vnt;
- rukola - 0,1 kg;
- aukščiausios kokybės augalinis aliejus;
- sezamo sėklos, druska, pipirai, prieskoniai.
Paruošimas:
Jautienos nugarinė turi būti gerai nuplauta šaltu vandeniu ir išdžiovinta medvilniniu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu.
- Sumaišykite prieskonius puodelyje. Prieskoniai priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų.
- Iš visų pusių įtrinkite jautienos filė prieskoniais.
- Apvyniokite paruošta dalį maisto plėvele ir padėkite į šaldiklį 40 minučių.
- Rukola turi būti laikoma šaltame vandenyje 5 minutes. Po to išimti ir nusausinti.
- Atėjo laikas išimti mėsą ir supjaustyti ją plonais griežinėliais.
- Tada griežinėlius aplaistome išspaustomis citrinos sultimis ir sutepame augaliniu aliejumi.
- Po pusvalandžio išimkite mėsą ir atsargiai sudėkite ją į didelę lėkštę.
- Ir galiausiai naudojame norimą padažą ir specijas ant viršaus. Skanaus!
Komentarai (0)