Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogeno pavadinimas kilęs iš prancūziško Bœuf Stroganoff, bet nepaisant to, kad pavadinimas yra prancūziškas, jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje. Idealiausia, jei šis patiekalas gaminamas iš šviežios jautienos nugarinės, tačiau parduotuvėse ne visada galima gauti būtent šviežios nugarinės, todėl galima naudoti ir šviežios jautienos minkštimą.
Ingredientai:
- Jautiena - 450 g
- Svogūnai - 2 vnt
- Grietinė - 230 g
- Pomidorų pasta - 2-3 šaukštai
- Kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas
- Susmulkintos petražolės - 2 šaukštai
- Druska pagal skonį
- Augalinis aliejus - 50 ml
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
- Jautieną nuplaukite, gerai nusausinkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Įdėkite mėsos griežinėlius tarp dviejų plėvelės sluoksnių ir atmuškite mėsą.
- Muštą mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite žiedais, tada supjaustykite į keturias dalis.
- Į aliejumi įkaitintą keptuvę, paberkite druska, pipirais, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės.
- Iškepusius svogūnus pabarstykite miltais ir išmaišykite.
- Į svogūnus įpilkite grietinės, pomidorų padažo (pagal skonį) ir išmaišykite.
- Grietinės mišinį užvirkite ir užpilkite trupučiu vandens (vandens tiek, kad padažas nebūtų per tirštas ar skystas).
- Padažą šiek tiek pavirkite, nuolat maišydami, kad gautumėte norimą tirštumą ir vienodą konsistenciją.Pagardinkite druska ir pipirais.
- Gerai įkaitinkite kitą keptuvę, užpilkite trupučiu aliejaus ir išdėliokite mėsą.
- Kepkite mėsą iki minkštumo, pagardinkite druska ir pipirais.
- Keptą mėsą perkelkite į padažą, sumaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes ant silpnos ugnies. Gero apetito!
Temos straipsniai
Faršo paplotėliai orkaitėje
Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.
Jautienos antrekotas
Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.
Jautienos ir daržovių suktinukai
Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis
Jautienos steikas
Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.
Liulia kebabas
Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas
Makaronai su jautienos padažu
Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.
Naminis jautienos karpačas
„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.
Čili sriuba su jautiena
Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.