Makaronai su jautienos padažu
Toks ryškus, skanus ir tuo pačiu labai paprastas patiekalas gaminamas iš gana įprastų produktų. Ne sezono metu pomidorus galima imti pomidorus savo sultyse. Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs. Nepakeičiamas patiekalas šeimos vakarienei ar pietums.
Ingredientai:
- Makaronai - 250 g
- Maltas jautienos faršas - 500 g
- Žalioji paprika - 1 vnt.
- Konservuoti pomidorai, nulupti, savo sultyse (arba švieži pomidorai) - 400 g
- Svogūnas - 1 vnt.
- Česnakas - 1 skiltelė
- Sausas raudonas vynas - 2/3 puodelio
- Pomidorų pasta - 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai
- Raudonėlis (džiovintas) - 1 valgomasis šaukštas
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai - pagal skonį
Jei naudojami ne konservuoti, bet švieži pomidorai, juos reikia nulupti, minutei panardinant į verdantį vandenį.
Paruošimas:
- Pirmiausia smulkiai supjaustykite daržoves - paprikas, pomidorus, svogūnus ir česnaką. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje. Supilkite susmulkintą svogūną į puodą, suberkite faršą ir kepkite ant pakankamai stiprios ugnies, kartkartėmis pamaišydami, kol mėsa taps apskrudusi.
- Į keptuvę su malta mėsa suberkite smulkintą papriką ir smulkintą česnaką.
- Įpilkite smulkintų pomidorų, pomidorų pastos, raudonėlio. Supilkite vyną. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, išmaišykite. Padažą užvirkite, virkite porą minučių. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite ir kepkite, kartais maišydami, apie 20 minučių.
- Tuo tarpu makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paruoštus makaronus įdėkite į keptuvę su padažu. Sumaišykite. Makaronus iš karto patiekite su pomidorų ir mėsos padažu. Ant viršaus pagal norą galite pridėti tarkuoto sūrio. Skanaus!
Temos straipsniai
Faršo paplotėliai orkaitėje
Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.
Jautienos antrekotas
Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.
Jautienos ir daržovių suktinukai
Tortilijų suktinukai su jautiena ir daržovėmis
Jautienos steikas
Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.
Liulia kebabas
Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas
Makaronai su jautienos padažu
Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.
Naminis jautienos karpačas
„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.
Čili sriuba su jautiena
Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.