Labai nustebau, kai nesugebėjau surasti lietuviško atitikmens patiekalui Stozki. Radau jį kaip tradicinį baltarusišką patiekalą, tai priskyriau prie lenkiško žodyno kuris verčia stožki kaip kugį. Yra ir tarp lenkų patiekalų bulviniai stožki.
Tradicinis stožki tai faršo paplotėliai su ant viršaus uždėtomis bulvėmis ar kitais ingradientais. Labai skanus, sotus, greitai pagaminamas ir ekonomiškas patiekalas. Tuo pačiu jis atrodo estetiškai ir gali papuošti net šventinį stalą.
Stožki Receptas:
Kiaulienos ir jautienos faršas 1 kg,
1 kg bulvių,
0,3 kg svogūnų,
0,2 kg tarkuoto fermentinio sūrio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai majonezo,
3 skiltelės česnako
Aliejus, druska, pipirai
Į faršą įspaudžiamas česnakas, dedama druska ir pipirai ir išmaišoma. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi, pašlakstoma aliejumi ir sudedami stambiai pjaustyti svogūnai. Iš faršo formuojami plokšti kotletukai ir sudedami ant svogūnų. Ant mėsos dedamas virtas tarkuotas kiaušinis, tarkuotos bulvės, tarkuotas sūris, viršus papuošiamas majonezu.
Kepti orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje 45 minutes
Temos straipsniai
Faršo paplotėliai orkaitėje
Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki
Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje
Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje
Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre
Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre
Kiaulienos troškinys aštriame padaže
Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais
Troškinys špižinėje puodynėje
Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas
Velykiniai kiaulienos patiekalai
Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.
Šašlykas marinuotas aluje
Aluje marinuoto šašlyko receptas
Šernienos troškinys su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų troškinys su šerniena, šernienos ir kopūstų troškinio receptas
Žarijose skrudinti šonkauliukai
Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas