Alkoholis labai suminkština mėsą. Alaus marinatas gerai įsigers į mėsą ir iškepti šašlykai bus minkšti ir sultingi. Sultingumas daug priklausys ir nuo mažo kiekio druskos, jos į marinatą dedame labai nedaug. Jei marinuosime ilgai druskos geriau iš viso nedėti.
Kiaulienos sprandinė 1 kilogramas,
Svogūnų galvos 0,6 kilogramo,
Pusė litro alaus,
Marinatui:
Pusė citrinos,
sauja čiobrelio, sauja raudonėlio, kelios šakelės kalninio dašio, sutrintas šaukštas kalendros sėklų, šaukštelis druskos, juodųjų pipirų, šaukštelis ciberžolės, saujelė peletrūno.
Įspaudžiame citrinos sultis, įpilame kiek alaus ir sumetame pjaustytas žoleles. Sublenderiuojame ir suminkome su mėsa kur įpiltas likęs alus. Įdedame pjaustytus svogūnus ir išmaišome.
Temos straipsniai
Faršo paplotėliai orkaitėje
Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki
Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje
Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje
Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre
Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre
Kiaulienos troškinys aštriame padaže
Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais
Troškinys špižinėje puodynėje
Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas
Velykiniai kiaulienos patiekalai
Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.
Šašlykas marinuotas aluje
Aluje marinuoto šašlyko receptas
Šernienos troškinys su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų troškinys su šerniena, šernienos ir kopūstų troškinio receptas
Žarijose skrudinti šonkauliukai
Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas