Jums reikės:
- kiaulienos išpjovos (~500-600 g),
- 300 g pievagrybių,
- 100 g fermentinio sūrio,
- 100 ml grietinėlės,
- mėgstamų daržovių (morkų, šparagų, brokolių ir kt., galima rinktis ir šaldytų daržovių mišinį),
- 2 nedidelių svogūnų,
- 3-4 didesnių virtų bulvių,
- aštriųjų marinuotų paprikų,
- saldžiosios paprikos miltelių,
- aštriosios paprikos miltelių,
- druskos ir juodųjų pipirų,
- citrinpipirių,
- keleto šaukštų aliejaus.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame smulkintą kubeliais mėsą.Apkepame iš visų pusių ant didesnės ugnies ir atidedame į šalį. Likusį nuo mėsos padažą kaitiname toliau ir paskaniname prieskoniais, išmaišome ir leidžiame keletą minučių pavirti, kad prieskonių skoniai padaže pasiskirstytų. Į padažą dedame ir smulkintas marinuotas aštriąsias paprikas, galima įpilti truputį marinato, jei mėgstate aštriau.
Įkaitiname kitoje keptuvėje truputį aliejaus ir apkepame daržoves, kol pradės minkštėti.
Imame stiklinį troškintuvą ir jo apačioje vienu sluoksniu dėliojame smulkintas virtas bulves, tuomet dedame ploną daržovių sluoksnį, apkeptą mėsą ir likusias daržoves. Supilame padažą ir atsargiai pavartome indą, kad jis pasiskirstytų. Jei padažo norite daugiau - jį gali truputį praskiesti vandeniu ir įdėti daugiau prieskonių. Ant daržovių paskirstome grietinę ir išdėliojame itin plonai raikytus svogūnus. Ant viršaus beriame nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius, užbarstome sūrį. Troškintuvą uždengiame ir kišame į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, leidžiame troškiniui troškintis apie valandą.
Patiekiama su ryžiais ir mėgstamu padažu.
Skanaus!
Tomas
Temos straipsniai
Faršo paplotėliai orkaitėje
Orkaitėje kepti faršo paplotėliai su bulvėmis ir sūriu stožki
Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje
Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje
Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre
Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre
Kiaulienos troškinys aštriame padaže
Aštrus kiaulienos troškinys užkeptas su pievagrybiais
Troškinys špižinėje puodynėje
Kaimiško mėsos ir bulvių troškinio ketaus puodynėje gaminimo receptas
Velykiniai kiaulienos patiekalai
Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.
Šašlykas marinuotas aluje
Aluje marinuoto šašlyko receptas
Šernienos troškinys su raugintais kopūstais
Raugintų kopūstų troškinys su šerniena, šernienos ir kopūstų troškinio receptas
Žarijose skrudinti šonkauliukai
Žiemos orui tinkantis žarijose keptų šonkauliukų receptas