Kreminė moliūgų sriuba su stirniena
Atnaujinta: 2024-02-11

Sriubų su moliūgais derinių būna įvairiausių, kadangi su šia rudens daržove tinka įvairiausios mėsos, prieskoniai ar kitos daržovės. Tačiau ar teko ragauti moliūgų sriubos su stirniena? Šią mėsą galima laikyti delikatesu, nes gauti jos nėra taip lengva. Tačiau jeigu jums pasisekė ir turite savo šaldytuve stirnienos ir neturite idėjų, ką su ją daryti, tuomet kviečiame pasigaminti šios kreminės moliūgų sriubos. Tai neįprasta kiek saldaus skonio sriuba, kuriai stirniena prideda ypatingo ir niekur neragauto skonio. Ši sriuba puikiai tiks ant šventinio stalo ir be abejonės nustebins jūsų svečius.

Kreminės moliūgų sriubos su stirniena receptas:

1,5 kg stirnienos kauliukų (naudojau vieną priekinį kumpį su kaulu, šonkaulius, kaklą),
1,5 kg saldesnių moliūgų,
0,4 kg petražolės šaknų,
0,4 l kokosų pieno,
1 kg žiedinių kopūstų (kalafijorų),
1 didelis svogūnas,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,3 šaukštelio kardamono,
0,3 šaukštelio muskato riešuto, čiobrelio, raudonėlio,
Druska, juodieji pipirai,
Keli lauro lapeliai,
4 česnako skiltelės.

* Jeigu mėgstate aštriau, galite įdėti aitriosios paprikos.

 

Kreminės moliūgų sriubos su stirniena gaminimas:

Stirnieną, priklausomai nuo mėsos kietumo, verdame apie 1 - 2 valandas. Į sultinį įdedame lauro lapų, svogūną, baigiant virti - druską. Būtinai nuiminėkite putas. Išvirusį sultinį per sietelį supilame į puodą, kuriame virs sriuba. Mėsai leidžiame atvėsti ir atskiriame nuo kaulų, supjaustome nedideliais gabaliukais.

Žiedinių kopūstų žiedai atskiriami nuo kotelių. Į sultinį dedamos supjaustytos petražolių šaknys, moliūgai ir žiedinių kopūstų koteliai, čili paprika (jeigu naudojate). Verdama apie 15- 20 minučių, kol suminkštės. Suminkštėjus nukeliame nuo ugnies ir sumalame blenderiu. Įdedame virti žiedinių kopūstų žiedus ir visus prieskonius. Dedame mėsą, maišydami pilame kokosų pieną. Sudedame supjaustytus česnakus, išjungiame ugnį ir leidžiame pastovėti uždengus dangtį 10 minučių.

 

Trintos moliūgų sriubos gaminimo receptas

 

 

 

 

 

 

Pagardinti galite šviežiais svogūnų laiškais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Taip pat galite pateikti su duonos skrebučiu.

Skanaus!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Garuose paruoštos galvos

Patiekalas iš garuose paruoštų galvų

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Kreminės sriubos su stirniena receptas, neįprastas moliūgo sriubos receptas.

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Geriausios video instrukcijos