Stirnienos karpačio geriausiai tiks išpjova. Tai nedidelis itin minkštas raumenų sluoksnis šalia stuburo. Mėgautis šia mėsa geriausia net negadinant terminiu apdorojimu. Vienas iš geresnių būdų pasidaryti karpačo. Lėkštėje išdėliotos plonai supjaustytos stirnos išpjovos juostelės padarys įspūdį bet kokiam svečiui.
Plonai supjautyti išpjovą įmanoma ją prieš tai sušaldant. Aš vynioju gabalą išpjovos į maistui skirtą celofaną ir 30 - 40 minučių dedu į šaldiklį. Per tokį laiką mėsa nespėja pilnai sustingti, tačiau pakankamai sukietėja, kad būtų galima pjaustyti plonais griežinėliais. Kuo mėsa stipriau sušaldyta tuo ploniau bus galima supjaustyti. Tačiau tuo pačiu šaldant prarandama dalis mėsos skonio.
200 g stirnienos išpjovos,
Pusė šaukštelio druskos,
Juodųjų pipirų,
Citrina
Pašaldytą mėsą plonai supjaustome, sudedame į lėkšte, pasūdome, užberiame pipirų ir užlašiname kiek citrinos sulčių.
Lėkštėje ir valgant karpačo idealiai derės su gražgarstės lapais. Puikiai dera su saldesniais traminer ar risling vynais.
Temos straipsniai
Garuose paruoštos galvos
Patiekalas iš garuose paruoštų galvų
Kreminė moliūgų sriuba su stirniena
Kreminės sriubos su stirniena receptas, neįprastas moliūgo sriubos receptas.
Stirnienos karpačo
Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo
Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže
Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas