Tradicinės čili sriubos pagrindinis ingredientas yra mėsa. Šioje sriuboje populiariausia mėsa yra jautienos. Taip pat jeigu norima sriuboje naudoti sultinį, labai geras pasirinkimas yra kulninė, nes būtent jos sultinyje susilieja kaulų čiulpų ir mėsos aromatai, pati mėsa yra labai sultinga ir turi daug skonio, kas puikiai tinka sultinio gaminimui.
Taip pat, kai orai yra šiltesni norisi liesesnės čili sriubos, todėl faršui geriausiai gali tikti kumpio mėsa, o atšalus orams labiau gali tikti riebesnis faršas iš jautienos sprandinės, todėl galite pagalvoti kas Jums labiau patinka ir rinktis kelis variantus!
Reikia nepamiršti, kad čili sriubą galima laikyti keletą dienų šaldytuve ir ji liks tokia pat skani, todėl galima pagalvoti ir apie didesnes gaminimo porcijas!
Reikalingi produktai:
500 gramų - jautienos faršo (arba smulkiai supjaustyto kumpio)
400 gramų - konservuotų pomidorų (savo sultyse, be odelių)
400 gramų - konservuotų pupelių (aštrių)
100 gramų - pomidorų padažo (aštraus)
150 gramų - konservuotų kukurūzų (pusė skardinės)
1 vienetas - raudonosios paprikos
1 vienetas - svogūnų
1 vienetas - aitriosios paprikos
2 skiltelės - česnako
3 šaukštai - aliejaus
Šiek tiek maltos raudonosios paprikos
Šiek tiek aitriosios paprikos miltelių
Šiek tiek prieskonių jautienai
Šiek tiek druskos
Česnakinės bandelės prie patiekalo
Tarkuotas fermentinis sūris - poros saujų
Gaminimas:
- Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles galite sumalti arba sutrinti elektriniu trintuvu bet taip, kad liktų šiek tiek gabaliukų.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tada joje apkepkite jautienos faršą kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu.
- Vėliau į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei matoma, kad yra per sausa, galima pomidorų padažo įdėti šiek tiek daugiau arba galima įpilti truputį vandens arba sultinio.
- Reikia viską gerai išmaišyti ir suberti prieskonius ir druską.
- Troškinti apie 15 - 20 minučių ant silpnos ugnies, iki norimo tirštumo. Į troškinimo pabaigą sudėti konservuotus kukurūzus (jie nėra būtini) ir dar kokias 5 minutes patroškinti.
Karštą sriubą reikia supilstyti į dubenėlius, galima patiekti su tarkuotu sūriu, petražolėmis ir česnakiniu batonu.
Temos straipsniai
Brusketa su pomidorais
Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Gražgarsčių ir pomidorų salotos
Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais
Jautienos čili sriuba
Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą
Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje
Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas
Marinuoti žali pomidorai
Žalių pomidorų marinavimas žiemai, klasikinis receptas
Marinuotų daržovių asorti žiemai
Daržovių asorti marinavimo receptas
Marinuotų pomidorų ir agurkų asorti
Agurkai marinuoti su žaliais pomidorais žiemai receptas
Naminis pomidorų padažas
Geriausių naminių pomidorų padažų receptai
Paprika pomidorų sultyse žiemai
Troškintos paprikos su pomidorais receptas be acto žiemai
Pomidorai savo sultyse žiemai
Konservuoti pomidorai savo sultyse žiemai, klasikinis pomidorų konservavimo receptas
Pomidorų konservavimas
Marinuoti pomidorai žiemai ir pomidorai savo sultyse, mišrainės su pomidorais žiemai
Pomidorų mišrainė žiemai su česnakais
Pomidorų mišrainės žiemai receptas su česnaku
Rauginti pomidorai žiemai
Žalių ir prisirpusių pomidorų rauginimas, kaip rauginti pomidorus
Tabule salotos
Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh
Čili sriuba
Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą
Čili troškinys
Aštraus čili troškinio receptas