Savo sultyse marinuoti pomidorai žiemai
Pomidorus savo sultyse galima pagaminti keliais būdais. Dažniausiai papildomai be druskos ir cukraus į pomidorus nieko nededa, tačiau visai tinka česnakai ir pipirai.
3 kilogramų nedidelių pomidorų
2 kilogramų didelių pomidorų
3 šaukšai druskos
3 šaukštai cukrus
Mažus pomidorus nuplauname, išpjauname uodegėles ir įmetame 2 minutėms į verdantį vandenį, vėliau į šaltą. Tai padės greitai nulupti pomidorų odelę. Nuluptus pomidorus nespaudžiant sudedam į stiklainius, apie 2/3 tūrio.
Didelius pomidorus supjaustykite ir virkite puode, uždengę dangčiu. Masę pertriname per sietelį arba sublenderiuokite. Į 1 litrą sulčių įberiama po 1 šaukštą cukraus ir druskos. Galima ir žiupsnelį cinamono. Gautomis karštomis sultimis užpilami stiklainyje sudėti pomidoriukai. Stiklainiukus be dangtelių dar įdedam į puodą ir palaikom verdančiame vandenyje apie 15 minučių. Tada užsukam dangtelius ir palaikom apvertus kol atauš.
Kitas receptas kiek labiau paplitęs. Pomidorai marinuojami be papildomų sulčių. Pomidorus nulupame ir sugrūdame, kad neliktų laisvų tarpų. Prieš tai įdedam pipirų , galima česnakų. Ant viršau užpilam druskos ir cukraus. Litrui reikia po nekupiną šaukštą.
Neužsuktus stiklainiukus įstatome į puodą ir laikome verdančiame vandenyje apie 15 minučių. Po to užsukam stiklainiukus ir apvertus ataušiname.
Marinuoti žali pomidorai
Konservavimui geriausia naudoti kiek sirpstančius pomidorus. Pomidorai su česnakais ir morkomis puikiai atrodo ant stalo ir stiklainiuose. Šiuo nuostabiu receptu pasidalijo su manimi senas draugas.
Ingredientai:
Pomidorai - 2 kilogramai;
3 vnt morkų;
Galva česnakų;
Marinatas:
Vanduo - 3 litrai;
Druska - 90 gramų;
Cukrus nepilna stiklinė;
Actas - stiklinė;
Juodieji pipirai - 20 žirnių;
Laurų - 2 lapai;
Aliejus - 3 šaukštai.
Nuplaukite morkas, nulupkite, supjaustykite plonais apskritimais. Plokštelėmis supjaustome nuluptas česnako skilteles.
Pomidorus nuplauname ir įpjauname pomidorą dviem trečdaliais. Į pjūvį įdėkite morkos ir česnako skiltelę. Tokiu būdu paruošti pomidorai sudedami į stiklainius.
Visus marinato ingredientus, išskyrus actą, virkite penkiolika minučių. Actas supilamas nuėmus nuo viryklės.
Daržoves užpilkite karštu marinatu , uždenkite dangčiais. Palaukiame kol atauš ir nupilame. Vėl užviriname ir užpilame. Uždedame ir užsukame dangtelius, apverčiame ir ataušiname.
Galima du kartus nenupylinėti o sterilizuoti 12 - 15 minučių.
Pomidorų sultys arba tyrė žiemai
reikės:
1.5 šaukšto druskos
3 kg pomidorai
receptas:
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir nulupkite odą. Plaktuvu, mėsmaliu, sutarkuokite arba susmulkinkite. Per sietą ar marlinę servetėlę prapauskite gautą tyrę. Supilkite sultis į puodą, įpilkite druskos ir užvirkite. Išmaišykite ir supilkite į karštus stiklainius.
Galima naudoti ir pomidorus su plonesne odele ir jų nelupti. Daug greičiau bus ir odeles pašalinti košiant per sietelį jau juos išvirus ir sublenderiavus. Nors odelės neerzina. Į puodą galima sudėti supjaustytus pomidorus. Išvirus ir palaikius dešimtį minučių jie blenderiuojami, pridedama druskos. Visai geras skonis kartu su pomidorais sudėjus pjaustytos paprikos. Santykiu 1/5.
Ilgiau verdant gaunama tyrė ar pomidorų padažas.
Daug kas mėgsta kiek tirštesnes pomidroų sultis. Jos gali būti geriamos, gali būti naudojamos patiekalams, sriuboms.
Džiovinti pomidorai
reikės:
1kg pomidorai
50g alyvuogių aliejus
receptas:
Pomidorų skilteles sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite 15 minučių.
Pomidorų skilteles sudėkite ant grotų.
Orkaitės apačioje padėkite skardą su vandeniu.
Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 100 laipsnių temperatūroje apie 9 valandas.
Marinuotų pomidorų asorti su daržovėmis
Pomidorų ir kitų daržovių asorti yra kiekvieno šventinio stalo puošmena. Asorti tinka praktiškai visos daržovės. mes mėgstam agurkus, cukinijas arba aguročius, šparagines pupeles, paprikas. Pomidorų tokiame asorti dedame apie trečdalį.
Ingredientai
Dražovių - 1500 gramų,
Pomidorai - apie 800 gramų,
Svogūnas - 2 galvos,
Česnakai - pora skiltelių.
Pagardai: pipirai, lauro lapas, kalendra.
1 litrui marinato
Druska - 1 šaukštas.
Cukrus - 2 šaukštai.
Acto 9 proc - 70 ml
Jei agurkai yra švieži, tada pakanka juos gerai nuplauti. Jei jie gulėjo kelias dienas reikėtų į šaltą vandenį 6-8 valandoms. Agurkams apipjaustomi galiukai iš abiejų pusių. Cukinijos, paprikos, svogūnai supjaustomi.
Nuplautus pomidorus subadome dantų krapštuku. Tai užtikrina, kad jų oda nebus įtrūkusi nuo karšto sūrymo ir kad ji netaps beformė.
Svogūną ir česnaką nulupkite ir supjaustykite pakankamai dideliais gabalais. Gali tikti ir krapai, petražolė, kalendra. Prieš dedant į stiklainius nušutinama verdančiu vandeniu.
Ant dugno sudedami prieskoniai. Juodieji pipirai 5–6 žirneliai, kvapieji pipirai 4–6 gabalėliai viename inde, pora lauro lapų, česnakai, kalendra, žolelės pagal skonį.
Pomidorus ir daržoves sudedame kaip galima tvirčiau vienas šalia kito. Geriausia daržoves sluoksniuoti. Svogūnus dažniausiai dedu kaip viršutinį sluoksnį.
Paruošiamas marinatas, užverdamas ir supilamas ant daržovių asorti. Geriau laikysis jei užpilsite 2 kartus. Po pirmo užpylimo palaukiame kol kiek pravės. Nupilame, dar kartą užverdame ir vėl užpilame. Tada užsukame dangtelius ir apverčiame kol atvės.
Marinuotų pomidorų mišrainė su kitomis daržovėmis tampa tikra šventinio stalo puošmena
Saldžiarūgščiai marinuoti pomidorai
reikės:
1kg pomidorų,
1 svogūnas,
skiltelė česnako,
Marinatui 1 litrui vandens,
4 žirneliai juodųjų pipirų,
lauro lapas
Krapai
1 šaukštas druskos,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai 9% acto.
Receptas:
Pomidorai nuplaunami, sudedami kartu su riekelėmis pjaustytais svogūnais į stiklainius. Svogūnai sukelia rūgimo riziką, todėl jei nėra daug patirties geriau apsiriboti vien pomidorais. Sudedam česnako skilteles ir krapus, geriausia stiebą arba žiedyną su sėklomis.
Iš likusių acto, pipirų, lauro lapelių,druskos, cukraus, išverdamas marinatas, panašiai būna 1 litras marinato 3 kilogramams pomidorų. Įpilama į stiklainį ir palaukiama kol atauš. Nupilama į puodą ir vėl verdama. Nupilti labai patogu su skylėtu dangteliu . Vėl užpilama ir užsukama dangteliais. Palaikom apvertus kol atauš.
Pomidorų mišrainė žiemai su cukinija
reikės:
2 šaukštai augalinio aliejaus
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
500 g pomidorų
1 valgomasis šaukštas baziliko
1 šaukštas druskos
1 šaukštas 9 proc acto,
pusė šaukštelio juodųjų pipirų,
500 g mažų cukinijų
receptas:
Įkaitinamas aliejus suberiamas susmulkintas svogūnas, česnakas ir pakepinama kol apskrus.
Pomidorus minutę užpilkite verdančiu vandeniu ir nuimkite odelę. Supjaustykite minkštimą į vidutinius kubelius. Galima nenuiminėti jei naudojami plonos odelės pomidorai.
Į svogūną ir česnaką įdedama pomidorai, susmulkinti bazilikai, įdedama druska ir pipirais. Troškinkite, kol gaunamas gana tirštas padažas.
Nuplaukite mažas cukinijas, nupjaustykite galus ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Cukinijos sudedamos į troškinį ir ant mažos ugnies troškinama apie 20 minučių.
Gauta pomidorų ir cukinijų mišrainė sudedama į stiklainiukus. Užsukami dangteliai, apverčiama ko atauš.
Pomidorų mišrainė žiemai su svogūnais ir morkomis
reikės:
Temos straipsniai
Brusketa su pomidorais
Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Gražgarsčių ir pomidorų salotos
Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais
Jautienos čili sriuba
Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą
Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje
Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas
Marinuoti žali pomidorai
Žalių pomidorų marinavimas žiemai, klasikinis receptas
Marinuotų daržovių asorti žiemai
Daržovių asorti marinavimo receptas
Marinuotų pomidorų ir agurkų asorti
Agurkai marinuoti su žaliais pomidorais žiemai receptas
Naminis pomidorų padažas
Geriausių naminių pomidorų padažų receptai
Paprika pomidorų sultyse žiemai
Troškintos paprikos su pomidorais receptas be acto žiemai
Pomidorai savo sultyse žiemai
Konservuoti pomidorai savo sultyse žiemai, klasikinis pomidorų konservavimo receptas
Pomidorų konservavimas
Marinuoti pomidorai žiemai ir pomidorai savo sultyse, mišrainės su pomidorais žiemai
Pomidorų mišrainė žiemai su česnakais
Pomidorų mišrainės žiemai receptas su česnaku
Rauginti pomidorai žiemai
Žalių ir prisirpusių pomidorų rauginimas, kaip rauginti pomidorus
Tabule salotos
Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh
Čili sriuba
Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą
Čili troškinys
Aštraus čili troškinio receptas