Jautienos čili sriuba
Atnaujinta: 2021-10-04

Tradicinės čili sriubos pagrindinis ingredientas yra mėsa. Šioje sriuboje populiariausia mėsa yra jautienos. Taip pat jeigu norima sriuboje naudoti sultinį, labai geras pasirinkimas yra kulninė, nes būtent jos sultinyje susilieja kaulų čiulpų ir mėsos aromatai, pati mėsa yra labai sultinga ir turi daug skonio, kas puikiai tinka sultinio gaminimui.

 

Taip pat, kai orai yra šiltesni norisi liesesnės čili sriubos, todėl faršui geriausiai gali tikti kumpio mėsa, o atšalus orams labiau gali tikti riebesnis faršas iš jautienos sprandinės, todėl galite pagalvoti kas Jums labiau patinka  ir rinktis kelis variantus! 

 

Reikia nepamiršti, kad čili sriubą galima laikyti keletą dienų šaldytuve ir ji liks tokia pat skani, todėl galima pagalvoti ir apie didesnes gaminimo porcijas!

 

Reikalingi produktai: 

500 gramų - jautienos faršo (arba smulkiai supjaustyto kumpio)

400 gramų - konservuotų pomidorų (savo sultyse, be odelių)

400 gramų - konservuotų pupelių (aštrių)

100 gramų - pomidorų padažo (aštraus)

150 gramų - konservuotų kukurūzų (pusė skardinės)

1 vienetas - raudonosios paprikos

1 vienetas - svogūnų

1 vienetas - aitriosios paprikos

2 skiltelės - česnako

3 šaukštai - aliejaus

Šiek tiek maltos raudonosios paprikos

Šiek tiek aitriosios paprikos miltelių

Šiek tiek prieskonių jautienai

Šiek tiek druskos

Česnakinės bandelės prie patiekalo 

Tarkuotas fermentinis sūris - poros saujų 

 

Gaminimas:

  • Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles galite sumalti arba sutrinti elektriniu trintuvu bet taip, kad liktų šiek tiek gabaliukų.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tada joje apkepkite jautienos faršą kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu.
  • Vėliau į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei matoma, kad yra per sausa, galima pomidorų padažo įdėti šiek tiek daugiau arba galima įpilti truputį vandens arba sultinio.
  • Reikia viską gerai išmaišyti ir suberti prieskonius ir druską.
  • Troškinti apie 15 - 20 minučių ant silpnos ugnies, iki norimo tirštumo. Į troškinimo pabaigą sudėti konservuotus kukurūzus (jie nėra būtini) ir dar kokias 5 minutes patroškinti.

Karštą sriubą reikia supilstyti į dubenėlius, galima patiekti su tarkuotu sūriu, petražolėmis ir česnakiniu batonu.

Jautienos čili sriuba

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Brusketa su pomidorais

Populiaraus itališko užkandžio brusketa receptas

Gražgarsčių ir pomidorų salotos

Sveikos ir vegetariškos rukolos salotos su pomidorais

Jautienos čili sriuba

Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Marinuoti žali pomidorai

Žalių pomidorų marinavimas žiemai, klasikinis receptas

Marinuotų daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti marinavimo receptas

Marinuotų pomidorų ir agurkų asorti

Agurkai marinuoti su žaliais pomidorais žiemai receptas

Naminis pomidorų padažas

Geriausių naminių pomidorų padažų receptai

Paprika pomidorų sultyse žiemai

Troškintos paprikos su pomidorais receptas be acto žiemai

Pomidorai savo sultyse žiemai

Konservuoti pomidorai savo sultyse žiemai, klasikinis pomidorų konservavimo receptas

Pomidorų konservavimas

Marinuoti pomidorai žiemai ir pomidorai savo sultyse, mišrainės su pomidorais žiemai

Pomidorų mišrainė žiemai su česnakais

Pomidorų mišrainės žiemai receptas su česnaku

Rauginti pomidorai žiemai

Žalių ir prisirpusių pomidorų rauginimas

Tabule salotos

Libanietiškos bulguro kruopų, pomidorų ir petražolių salotos tabbouleh

Čili sriuba

Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą

Čili troškinys

Aštraus čili troškinio receptas