Nieko nepalyginsi su geru elnienos kotletų receptu – tai pietų tradicija, ir šis receptas labai paprastas. Dažnai šiuos elnienos kotletus gaminame per elnių medžioklės sezoną, nes jie yra greitai ir lengvai pagaminami, be to, tai puiki alternatyva įprastam elnienos kepsniui. Šis receptas pagaminamas su įprastais maisto produktais, todėl jums nereikės specialiai eiti į parduotuvę. Patiekite šiuos elnienos kotletus su skania bulvių koše ir padažu, ir turėsite tradicinius pietus, kurie ištirpdys bet kurio širdį.
Elnienos kotletų receptas
1 kg elnienos faršo
2 morkos (apie 200 g)
1 didelis svogūnas (apie 100 g)
2–3 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Saujelė smulkiai pjaustytų petražolių lapelių
Elnienos kotletų gaminimas:
Paruoškite elnienos faršą, jei reikia, sumalę likusius mėsos gabalus, įskaitant riebalus ir sausgysles. Svogūnus itin smulkiai sukapokite, morkas sutarkuokite smulkia tarka, o česnakus išspauskite per spaustuką. Į faršą suberkite paruoštas daržoves, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį bei smulkiai sukapotų petražolių lapelių. Viską kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
Į mišinį įmuškite kiaušinius, kurie sutvirtins mėsą. Rankomis formuokite nedidelius kotletus, atsižvelgdami į norimą dydį. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus ant didelės ugnies, kol abi pusės taps gražiai auksinės spalvos. Apkepimas uždarys viduje sultis. Žalios mėsos mėgėjai jau gali paragauti. Klasikiniu būdu gaminami kotletai dedami į puodą sluoksniais, užpilami karštu sultiniu. Troškinama apie 15- 30 minučių. Galima kartu su sultiniu įdėti kiek pomidorų pastos, ar kapotų pomidorų ir porą šaukštų saldžios paprikos miltelių. Kotletai bus sultingi, minkšti ir aromatingi.
Skanaus!
Temos straipsniai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Elnienos kotletai
Kotletai iš elnienos, kaip skaniai iškepti kotletus iš elnienos
Garuose paruoštos galvos
Patiekalas iš garuose paruoštų galvų
Guliašas su jautiena
Klasikinis jautienos guliašas - receptas iš tradicinės vengrų virtuvės.
Jautienos antrekotas
Jautienos antrekotas yra bene populiariausias patiekalas iš jautienos, ir ne mažiau - skanus.
Jautienos befstrogenas
Jautienos befstrogenas yra rusiškas patiekalas, kuris populiarus visame pasaulyje.
Jautienos steikas
Keptas jautienos steikas yra vienas geresnių bei sotesnių mėsos patiekalų.
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais
Jautienos troškinys su morkomis ir svogūnais bei kitomis daržovėmis, yra gana paprastas bet skaniai pagaminamas receptas.
Jautienos čili sriuba
Jautienos čili sriubos receptas, kaip pagaminti tobulą čili sriubą
Kiaulienos sprandinės šašlykas marinuotas kefyre
Kaip pagaminti minkštutėlį kiaulienos šašlyką išmarinuotą kefyre
Kreminė moliūgų sriuba su stirniena
Kreminės sriubos su stirniena receptas, neįprastas moliūgo sriubos receptas.
Liulia kebabas
Kaip pagaminti minkštutėlį, tirpstantį liulia kebabą. Tikro liulia kebabo gamybos receptas
Makaronai su jautienos padažu
Makaronai su jautienos faršu gaunasi maistingi, o konservuotų pomidorų dėka - sultingi ir originalūs.
Naminis jautienos karpačas
„Carpaccio“ yra tradicinis šalto užkandis Italijoje, kuris dažniausiai ruošiamas iš žalios mėsos ar žuvies.
Velykiniai mėsos vyniotiniai
Velykinis mėsos vyniotinis yra tradicinis švenčių stalo patiekalas. trys receptai: karkos vyniotinis, vyniotinis su džiovintais abrikosais, vyniotinis su baravykais.
Vištienos kepsneliai
Gardus ir traškūs vištienos kepsneliai. Kepsnelis su sezamo sėklomis; Itališkas vištienos kepsnelis su sūriu ir ypač traškus vištienos kepsnelis su kokusu.
Vištienos orkaitėje patiekalai
Sultingi vištienos orkaitėje receptai. Kepto viščiuko orkaitėje receptas bei vištos blauzdelių ir sparnelių skaniausi receptai.
Čili sriuba
Meksikietiškos čili sriubos receptas, tobula čili sriuba, kaip pagaminti skanią čili sriubą
Čili sriuba su jautiena
Čili sriuba yra vienas geriausių patiekalų iš jautienos, kuris yra gana dažnai gaminamas beveik kiekvienoje virtuvėje.