Šparagai sviesto padaže
Atnaujinta: 2018-02-27
  • Šparagai sviesto padaže

Jau kuris laikas šparagai ima vis dažniau pakliūti ant mūsų stalo. Jau imamama suprasti, kad šparagai tai dar mūsų senelių ir prosenelių auginti smidrai. Tačiau dar dažniau šparagai gaunami  iš specialiai jiems skirtų lysvių. Paragavus ką tik nuskinto ir net tik keletą valandų nuskinto šparago skonį pajauti gana didelį skirtumą. Užauginti juos nėra sudėtinga, svarbu tinkamai paruošti lysvę. Nesudėtinga įsigyti jau brandžių šaknų iš kurių jau kitais metais turėsite gausų derlių. 

Ryšulėlis šparagų (250 g),

Šaukštas sviesto ( 50 g),

Šaukštelis alyvuogių aliejaus,

2 česnako skiltelės,

2 šaukštai lydyto sūrelio

Druska, pipirai

 

Šparagus nuplauname, nupjauname kotelį tol ko jaučiasi kietumas. Kuo ilgiau pastovi šparagai, tuo ilgesnis būna sukietėjęs kotelis. Ką tik pirkto šparago užtenka vos tik nupjauti galiuką. Sudedame 1 - 2 minutėms į pasūdytą verdantį vandenį. Išgriebiame ir padedame nulašėti vandeniui.

Įkaitiname aliejų, dedame ir tirpiname sviestą. Sudedame plonai pjaustyto česnako gabalėlius. Ištirpus sviestui dedame šparagus. Sudedame lydytą surelį ir kepiname iki 3 minučių. Tiek virimo, tiek kepimo ilgesnis laikas priklauso nuo šparago storio. Storesniems šparagams duodame daugiau laiko.

Prieš pabaigą pabarstome druska ir pipirais. Dedame į lėkštę ir nešame ant stalo. Skonis toks, kad šparagai ne tik stalą retai pasiekia, bet ir į lėkštę jau nebūna ką dėti.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausios salotos su rukola

Rukolos salotų receptai

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Marinuotų daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti marinavimo receptas

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Pomidorų mišrainė žiemai su česnakais

Pomidorų mišrainės žiemai receptas su česnaku

Pyragas su smidrais

Purus nuostabaus skonio smidrų / šparagų pyragas su voveraitėmis