Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse
Atnaujinta: 2020-09-15
  • Burokėliai marinuoti obuolių sultyse

Klasikinis marinuotų burokėlių receptas su rūgštesnių obuolių sultimis. Gaunami saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai idealiai tinkantys šaltibarščiams. Geriausia naudoti etnografinių veisklių obuolius tokius kaip antaniniai. 

Obuolių sultyse marinuotiems burokėliams reikės:

3 kg. burokėlių,
1 litras obuolių sulčių,
1 šaukštas druskos,
4 - 6 žirneliai juodųjų pipirų,
3 lauro lapai, 

Obuolių sultis gaunu naudodamas buitinę sulčių spaudyklę. Obuolius supjaustau, išimu sėklas ir išspaudžiu centrifūgine spaudykle. Obuolių sulčių litrui reikia šaukšto druskos. 
  Burokėliai išverdami, nulupami, tarkuojami burokine tarka arba pjaustykle. Burokėliai verdami puode įpilant sulčių tiek,  kad juos apsemtų. Įdedami druska, lauro lapeliai, pipirai. Mišiniui užvirus kaitinama kai 5 minutes. Iškaitinus marinuotus burokėlius sudedame į stiklainiuką. Užsukami sterilūs dangteliai, apverčiama kol atauš. 

Burokėliai marinuoti obuolių sultyse

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

Burokėlių mišrainė žiemai

Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai

Konservuoti ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai žiemai

Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse

Burokėlių marinavimas obuolių sultyse

Marinuoti burokėliai žiemai be acto

Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius