Prieš pat šalnas reikia nurinkti visas cukinijas lauke. Pats geriausias tolimesnis jų saugojimas - sudėti į stiklainiukus. Cukinijų mišrainė vienas iš geriausių konservavimo būdų. Pagal žemiau pateiktą cukinijų mišrainės receptą pagaminamas universalus patiekalas. Jis puikiai tiks su karštomis bulvėmis ir silke, kaip garnyras prie keptos ar virtos mėsos. Cukinijų mišrainių galima paruošti įvairių variantų. Labai gerai cukinijų mišrainėje tinka morkos, paprikos, svogūnai ir net obuoliai.
Cukinijų mišrainė su morkomis
4 kg cukinijų,
1 kg morkų,
1 stiklinė (200g.) cukraus,
1 stiklinė (200ml) aliejaus,
1,5 kg pomidorų,
2 valgomi šaukštai ( apie 50 g) druskos,
200 ml. 6% acto,
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
2 galvutės česnako,
Morkas supjaustome burokine tarka, dedame į keptuvę ar puodą su gerai įkaitintu aliejumi. Troškiname 10 minučių. Sudedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir dar troškinam 10 minučių. Supjaustom pomidorus, sudedam į puodą ir troškinam dar 20 minučių. Sudedam pjaustytus česnakus, pipirus, išmaišom ir patroškinam dar 5 minutes. Prieš pat pabaigą įpilam actą, išmaišom ir dedam į stiklainiukus.
Cukinijų mišrainė su paprikomis
1 kg cukinijų,
0,5 kg obuolių,
0,5 kg paprikų,
0,5 kg morkų,
0,5 kg svogūnų,
200 ml aliejaus,
2 valgomi šaukštai druskos,
2 valgomi šaukštai cukraus,
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų,
0,5 citrinos sulčių
Svogūnus reikėtų apkepinti labai gerai įkaitintame aliejuje. Smulkiai pjaustyti svogūnai turėtų karamelizuotis, tapti peršviečiami ir kiek apskrudę. Svogūnai cukinijų mišrainėje bus labiausiai rūgstantys ir tik geras apkepimas leis to išvengti.
Apkepiname morkas, troškiname apei 10 minučių. Dedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir troškiname dar 10 minučių. Taip pat dedame pjaustytas paprikas, obuolius. praėjus apie 40 minučių nuo troškinimo pradžios sudedame druską, cukrų, pipirus ir citrinos sultis. Palaukiame kol užvirs ir išdėliojame į stiklainiukus.
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais
Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai
Geriausios salotos su rukola
Rukolos salotų receptai
Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje
Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas
Konservuotos šparaginės pupelės žiemai
Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai
Kreminė keptų moliūgų sriuba
Orkaitėje paruoštų moliūgų sriuba su paprika, morkomis ir grietinėle
Lęšių salotos
Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas
Marinuotų daržovių asorti žiemai
Daržovių asorti marinavimo receptas
Pikantiški šaltibarščiai su rukola
Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas