Cukinijų mišrainė žiemai
Atnaujinta: 2021-10-10

 

Prieš pat šalnas reikia nurinkti visas cukinijas lauke. Pats geriausias tolimesnis jų saugojimas - sudėti į stiklainiukus. Cukinijų mišrainė vienas iš geriausių konservavimo būdų. Pagal žemiau pateiktą cukinijų mišrainės receptą pagaminamas universalus patiekalas. Jis puikiai tiks su karštomis bulvėmis ir silke, kaip garnyras prie keptos ar virtos mėsos. Cukinijų mišrainių galima paruošti įvairių variantų. Labai gerai cukinijų mišrainėje tinka morkos, paprikos, svogūnai ir net obuoliai. 

Cukinijų mišrainė su morkomis

4 kg cukinijų,
1 kg morkų,
1 stiklinė (200g.) cukraus,
1 stiklinė (200ml) aliejaus,
1,5 kg pomidorų,
2 valgomi šaukštai ( apie 50 g) druskos,
200 ml. 6% acto,
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų,
2 galvutės česnako,

Morkas supjaustome burokine tarka, dedame į keptuvę ar puodą su gerai įkaitintu aliejumi. Troškiname 10 minučių. Sudedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir dar troškinam 10 minučių. Supjaustom pomidorus, sudedam į puodą ir troškinam dar 20 minučių. Sudedam pjaustytus česnakus, pipirus, išmaišom ir patroškinam dar 5 minutes. Prieš pat pabaigą įpilam actą, išmaišom ir dedam į stiklainiukus.

 

Cukinijų mišrainė žiemai

Cukinijų   mišrainė su paprikomis

1 kg cukinijų,
0,5 kg obuolių,
0,5 kg paprikų,
0,5 kg morkų,
0,5 kg svogūnų,
200 ml aliejaus,
2 valgomi šaukštai druskos,
2 valgomi šaukštai cukraus,
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų,
0,5 citrinos sulčių

Svogūnus reikėtų apkepinti labai gerai įkaitintame aliejuje. Smulkiai pjaustyti svogūnai turėtų karamelizuotis, tapti peršviečiami ir kiek apskrudę. Svogūnai cukinijų mišrainėje bus labiausiai rūgstantys ir tik geras apkepimas leis to išvengti.
 Apkepiname morkas, troškiname apei 10 minučių. Dedame kubeliais pjaustytas cukinijas ir troškiname dar 10 minučių. Taip pat dedame pjaustytas paprikas, obuolius. praėjus apie 40 minučių nuo troškinimo pradžios sudedame druską, cukrų, pipirus ir citrinos sultis. Palaukiame kol užvirs ir išdėliojame į stiklainiukus.

 

 

 

  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų mišrainė žiemai

Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausios salotos su rukola

Rukolos salotų receptai

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai

Kreminė keptų moliūgų sriuba

Orkaitėje paruoštų moliūgų sriuba su paprika, morkomis ir grietinėle

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Marinuotų daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti marinavimo receptas

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas