Burokėlių mišrainė su pupelėmis
Atnaujinta: 2018-12-20

    Sunku įsivaizduoti šventinį stalą be burokėlių ir pupelių mišrainės. Tai tradiciškai valstietiškas patiekalas iš dažniausiai sutinkamų, pigių ir  ilgai besilaikančių daržovių. Pagreitintą šios mišrainės varaiantą galima padaryti panaudojus konservuotus burokėlius, tačiau tradicinė burokėlių mišrainė daroma iš nekonservuotų produktų. O burokėliams nuo valstietiško stalo patekus į prabangiausių restoranų valgiaraščius, gausite paprastą ir tuo pačiu prabangų patiekalą.

   Pagaminsime patiekalą kurio pakaks didelei šeimynai ar draugų kompanijai.

  1 kg. šviežių burokėlių, apie 4 vnt,
  0,2 kg džiovintų baltų vidutinio dydžio pupelių,
  3 rauginti agurkai,
  1 svogūnas,
  3 šaukštai majonezo,
  Šaukštelis akmens druskos, pusė šaukštelio juodųjų pipirų,

 Burokėliai yra viena iš saldžiausių daržovių. Greičiausiai šią mišrainę tokia populiaria padarė kontrastas su rūgščiais raugintais agurkais. 

  Pupeles užmerkiame šaltame vandenyje. Laikome per naktį kol išbrinks. Tada išverdame sūriame vandenyje.

 Burokėlius galima išvirti arba iškepti orkaitėje. Sultingesni ir sodresnio skonio bus kepti. Verdama arba kepama su odele. Verdama apie valandą, kepama apie 200 laipsnių temperatūroje apie 40 - 60 minučių.

  Išvirti burokėliai supjaustomi nedideliais kubeliais. Kuo mažesni kubeliai, tuo bus skaniau. Didesni kaip centimetro burokėlių  kubeliai pernelyg jaučiasi. Taip pat perdaug rūgštumo jausis jei agurkai bus supjaustyti dideliais gabaliukais. Optimalus dydis apie 0,5 centimetro kubeliai. 
  Supjausčius svogūnus sumaišome su kitais ingradientais. 

 

   

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Burokėliai su silke

Silkė burokėlių dubenėlyje

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

Burokėlių mišrainė žiemai

Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai

Konservuoti ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai žiemai

Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse

Burokėlių marinavimas obuolių sultyse

Marinuoti burokėliai žiemai be acto

Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: