Cukinijos ir burokėlių salotos labai puikiai tinka prie beveik visų mėsos patiekalų. Šią mišrainę panaudoju kai nėra laiko vargti su troškiniu. Pakanka stiklainėlio šios mišrainės, greitai pakeptų mėsos gabaliukų ir po pusvalandžio nuostabus troškinys ant stalo. Tai vienas iš pagrindinių garnyrų ir troškinio ingradientų atvažiavus žiemą į sodybą.
Cukinija šiame troškinyje tinka tiek dėl skonio, tiek dėl paprasto jos apdorojimo. Cukinijos, patisono odelė minkšta, todėl jo nereikia lupti. Vietoj cukinijos tiks ir agurotis, tik jį reikės nulupti.
1 kg cukinijų,
1 kg burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
0,2 l aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
30-50 g. acto,
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos,
Trečdalis šaukštelio maltų kaledrų,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų,
4 skiltelės česnako,
Pundelis petražolių, kiek gelsvės. Geriau kokybiškai išdžiovintų šaukštelį ir pusę šaukštelio.
Jauna cukinija arba patisonas galima pjaustyti be sėklų išėmimo. Senesniems reikėtų išimti sėklas. Burokėliai lupami ir pjaustomi. Greičiausiai susmulkinti išeis su tarkavimo mašina įdėjus burokinius peilius.
Toliau prasideda kelimo ir troškinimo procesas. Svarbu, kad gerai apskrustų svogūnai. Jie supjaustomi smulkiai ir kepinami plonu sluoksniu ant gerai įkaitinto aliejaus. Jei bus didelis kiekis svogūnų reikia keponti porcijomis ir dėti į pagrindinį troškinimo puodą. Supilamas visas aliejus, įkaitinama ir dedami pjaustyti česnakai, kalendra, aštrioji paprika. Dedami burokėliai ir cukinija.
Gali tekti kiek įpilti vandens. tačiau jo nereikėtų pilti daug nes daržovės sukošės. Šiam kiekiui reikės apie 0,7 - 1 litras vandens. Troškinama apie 30 -40 minučių. Prieš pabaigą supilame actą, dedame petražolę, gelsvę, pipirus, druską. Viską sudėjus paviriname dar kelias minutes.
Išpilstome mišrainę į iškaitintus stiklainiukus, užsukame sterilizuotais dangteliais. Apverčiame kuriam laikui stiklainiukus, kad galutinai sterilizuoti dangtelius.
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai
Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas
Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais
Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai
Geriausios salotos su rukola
Rukolos salotų receptai
Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje
Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas
Konservuotos šparaginės pupelės žiemai
Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai
Kreminė keptų moliūgų sriuba
Orkaitėje paruoštų moliūgų sriuba su paprika, morkomis ir grietinėle
Lęšių salotos
Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas
Marinuotų daržovių asorti žiemai
Daržovių asorti marinavimo receptas
Pikantiški šaltibarščiai su rukola
Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas