Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Atnaujinta: 2018-08-30
  • burokelių ir cukinijų mišrainė žiemai

   Cukinijos ir burokėlių salotos labai puikiai tinka prie beveik visų  mėsos patiekalų. Šią mišrainę panaudoju kai nėra laiko vargti su troškiniu. Pakanka stiklainėlio šios mišrainės, greitai pakeptų mėsos gabaliukų ir po pusvalandžio nuostabus troškinys ant stalo. Tai vienas iš pagrindinių garnyrų ir troškinio ingradientų atvažiavus žiemą į sodybą. 

  Cukinija šiame troškinyje tinka tiek dėl skonio, tiek dėl paprasto jos apdorojimo. Cukinijos, patisono odelė minkšta, todėl jo nereikia lupti. Vietoj cukinijos tiks ir agurotis, tik jį reikės nulupti.

1 kg cukinijų,
1 kg burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
0,2 l aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
30-50 g. acto,
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos,
Trečdalis šaukštelio maltų kaledrų,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų,
4 skiltelės česnako,
Pundelis petražolių, kiek gelsvės. Geriau kokybiškai išdžiovintų šaukštelį ir pusę šaukštelio.

Jauna cukinija arba patisonas galima pjaustyti be sėklų išėmimo. Senesniems reikėtų išimti sėklas. Burokėliai lupami ir pjaustomi. Greičiausiai susmulkinti išeis su tarkavimo mašina įdėjus burokinius peilius.

  Toliau prasideda kelimo ir troškinimo procesas. Svarbu, kad gerai apskrustų svogūnai. Jie supjaustomi smulkiai ir kepinami plonu sluoksniu ant gerai įkaitinto aliejaus. Jei bus didelis kiekis svogūnų reikia keponti porcijomis ir dėti į pagrindinį troškinimo puodą. Supilamas visas aliejus, įkaitinama ir dedami pjaustyti česnakai, kalendra, aštrioji paprika. Dedami burokėliai ir cukinija.

  Gali tekti kiek įpilti vandens. tačiau jo nereikėtų pilti daug nes daržovės sukošės. Šiam kiekiui reikės apie 0,7 - 1 litras vandens. Troškinama apie 30 -40 minučių. Prieš pabaigą supilame actą, dedame petražolę, gelsvę, pipirus, druską. Viską sudėjus paviriname dar kelias minutes.

  Išpilstome mišrainę į iškaitintus  stiklainiukus, užsukame sterilizuotais dangteliais. Apverčiame kuriam laikui stiklainiukus, kad galutinai sterilizuoti dangtelius.

  

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų, pomidorų ir agurkų mišrainė žiemai

Saldžiarūgštės mišrainės žiemai su agurkais, pomidorais ir cukinijomis receptas

Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais

Pomidorai, morkos, svogūnai, grybai ir ryžiai nepakartojamo skonio mišrainėje žiemai

Geriausios salotos su rukola

Rukolos salotų receptai

Konservuotos pupelės pomidorų tyrėje

Klasikinių konservuotų pupelių pomidorų tyrėje receptas

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Kaip marinuoti šparagines pupeles žiemai

Lęšių salotos

Kaip pagaminti sveikas ir skanias lęšių salotas

Marinuotų daržovių asorti žiemai

Daržovių asorti marinavimo receptas

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Pomidorų mišrainė žiemai su česnakais

Pomidorų mišrainės žiemai receptas su česnaku

Pyragas su smidrais

Purus nuostabaus skonio smidrų / šparagų pyragas su voveraitėmis