Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Atnaujinta: 2022-11-25

   Cukinijos ir burokėlių salotos labai puikiai tinka prie beveik visų  mėsos patiekalų. Šią mišrainę panaudoju kai nėra laiko vargti su troškiniu. Pakanka stiklainėlio šios mišrainės, greitai pakeptų mėsos gabaliukų ir po pusvalandžio nuostabus troškinys ant stalo. Tai vienas iš pagrindinių garnyrų ir troškinio ingradientų atvažiavus žiemą į sodybą. 

  Cukinija šiame troškinyje tinka tiek dėl skonio, tiek dėl paprasto jos apdorojimo. Cukinijos, patisono odelė minkšta, todėl jo nereikia lupti. Vietoj cukinijos tiks ir agurotis, tik jį reikės nulupti.

1 kg cukinijų,
1 kg burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
0,2 l aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
30-50 g. acto,
0,5 šaukštelio aitriosios paprikos,
Trečdalis šaukštelio maltų kaledrų,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų,
4 skiltelės česnako,
Pundelis petražolių, kiek gelsvės. Geriau kokybiškai išdžiovintų šaukštelį ir pusę šaukštelio.

Jauna cukinija arba patisonas galima pjaustyti be sėklų išėmimo. Senesniems reikėtų išimti sėklas. Burokėliai lupami ir pjaustomi. Greičiausiai susmulkinti išeis su tarkavimo mašina įdėjus burokinius peilius.

  Toliau prasideda kelimo ir troškinimo procesas. Svarbu, kad gerai apskrustų svogūnai. Jie supjaustomi smulkiai ir kepinami plonu sluoksniu ant gerai įkaitinto aliejaus. Jei bus didelis kiekis svogūnų reikia keponti porcijomis ir dėti į pagrindinį troškinimo puodą. Supilamas visas aliejus, įkaitinama ir dedami pjaustyti česnakai, kalendra, aštrioji paprika. Dedami burokėliai ir cukinija.

  Gali tekti kiek įpilti vandens. tačiau jo nereikėtų pilti daug nes daržovės sukošės. Šiam kiekiui reikės apie 0,7 - 1 litras vandens. Troškinama apie 30 -40 minučių. Prieš pabaigą supilame actą, dedame petražolę, gelsvę, pipirus, druską. Viską sudėjus paviriname dar kelias minutes.

  Išpilstome mišrainę į iškaitintus  stiklainiukus, užsukame sterilizuotais dangteliais. Apverčiame kuriam laikui stiklainiukus, kad galutinai sterilizuoti dangtelius.

  burokelių ir cukinijų mišrainė žiemai

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėliai su silke

Silkė burokėlių dubenėlyje

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijos receptai

Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai

Cukinijų apkepas

Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai

Cukinijų apkepas su faršu

Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa

Cukinijų apkepas su sūriu

Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu

Cukinijų blyneliai

Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų mišrainė su paprikomis

Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė

Cukinijų mišrainė žiemai

Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas

Cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos

Cukinijų sriuba

Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: