Burokėliai žiemai
Atnaujinta: 2020-09-22

Apie burokėlių naudą galima daug rašyti. Teisingai pagaminti burokėliai žiemai visada išeis skaniais ir apetitingais. Siūlome keletą populiarių burokėlių receptų žiemai kurie pravers daugybėje situacijų. 

Burokėlių salotos su keptais svogūnais žiemai

Universalios salotos kurias galim naudoti kaip garnyrą, taip pat tiks ir įdėti į barščius. 

2  kg burokėlių,
0,5 kg svogūnų,
1 šaukštas druskos,
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai acto 9 proc,
200 g aliejaus kepimui,

  Burokėlius išverdame su odele, atvėsiname ir nulupame. Burokėlius tarkuojame burokine arba korėjietiška tarka. Svogūnus pjauname smulkiomis dalimis ir apkepiname iki auksinio atspalvio aliejuje. Sumaišome su burokėliais ir kepame kartu. Sudedame druską, cukrų, likusį aliejų. Kepinimo laikas 15 - 20 minučių, pabaigai įpilame actą, užkaitinam ir išdėliojam į stiklainiukus. 
 Stiklainiukai užsukami ir apverčiami kol atvės. Tai galiausiai sterilizuoja dangtelius. Daug kas rekomenduoja uždengti patalais, kad laikytusi karštai ilgiau. Tačiau stebint gamyklinį konservavimą, ten kaip tik po dangtelių užsukimo šaldoma. Tam, kad kuo trumpiau karštis naikintų vitaminus.

Burokėlių salotos su svogūnais žiemai

Korėjietiškai pjaustyti burokėliai

Marinuoti burokėliai be acto žiemai

Dažniausiai šį receptą panaudojam konservuodami jaunus burokėlius. Jiems nereikia lupti odelės. Senesniems šiame recepte reikės nulupti odelę. Puikiai šis receptas tinka švelniems šaltibarščiams gaminti. 

1,5 kilogramai burokėlių,
1  litras vandens,
1 šaukštas druskos,

Burokėliai pjaustimi nedideliais kubeliais ir verdami apie 2 - 3 minutes. Nupilame vandenį į kitą indą. Sudedame burokėlius į stiklainius. Nupiltą vandenį kaitiname su druską. Verdančiu marinatu užpilame burokėlius ir užsukame dangteliais. Laikome apvertus kol atauš. 

Marinuoti burokėliai be acto

 

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Idealus mišrainės variantas ruošiant barščius. Reikia išvirti sodrų jautienos sultinį ir beliks į jį sudėti stiklainiuką burokėlių mišrainės žiemai su grybais . 

1 kg burokėlių,
0,3 kg grybų,
0,4 kg pomidorų arba 80 g pomidorų pastos,
0,15 kg svogūnų,
0,15 kg paprikos,
3 skiltelės česnako,
100 g aliejaus,
2 šaukštai 9 procentų acto,
2 šaukstai cukraus,
nekupinas šaukštas druskos ( apie 20g)

  Burokėliai verdami ir tarkuojami. Grybus nuplauname, supjaustome, verdame apie 15 minučių, nupilame vandenį. 
  Pomidorus, papriką pjaustome kubeliais. Pjaustome svogūnus ir apkepiname aliejuje. Troškiname pomidorus, po dešimties minučių blenderiuojame. Sudedame burokėlius, papriką, svogūnus, grybus, druską, cukrų. Troškiname apie 40 minučių, sudedame česnakus, actą. Užkaitinus sudedame į stiklaniukus , užsukame dangteliais ir apverčiame. 

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Burokėliai žiemai

Burokėlių konservavimas žiemai, burokėlių salotos, mišrainės, marinuoti burokėliai

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Burokėlių mišrainė su pupelėmis

Tradicinės burokėlių salotos su pupelėmis receptas

Burokėlių mišrainė žiemai

Konservuota mišrainė iš burokėlių žiemai

Konservuoti ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai žiemai

Marinuoti brokėliai žiemai obuolių sultyse

Burokėlių marinavimas obuolių sultyse

Marinuoti burokėliai žiemai be acto

Marinuotų be acto burokėlių receptas žiemai

Pikantiški šaltibarščiai su rukola

Aštrių ir pikantiško skonio šaltibarščių su rukola receptas

Skaniausių šaltibarščių receptas

Šaltibarščių receptas, kaip teisingai pagaminti šaltibarščius