Jau kelinti metai rudenį pirmieji miške masiškai išlenda lepšiukai. Džiovinant lepšius lieka tik išdžiūvusi odelė, kepti patinka tik itin jaunus ir kietus lepšiai. Kiek vyresnių iš viso nerinkdavau, nors jie keleri metai beveik nesukirmyję. Tačiau šiais metais labai patiko pagaminta grybų mišrainė.
Derinyje su daržovėmis lepšių minkštumas labai tiko. Tokią mišrainę atsidarai ir turi patiekalą iš karto. Vietoj lepšių tiktų visi valgomi grybai.
2 - 3 kilogramai lepšių ar kitokių grybų, iš jų išeis apie 1 litras apvirtų,
1 kilogramas prisirpusių pomidorų arba 200 g. pomidorų pastos,
3 didelių svogūnų, apie 0,4 kg,
5 didelės morkos, apie 0,6 kg,
Galvutė česnako,
200 g aliejaus,
50 g druskos valgomas šaukštas su kaupu,
Valgomas šaukštas cukraus,
Juodieji pipirai, lauro lapai,
Svogūnus supjaustom ir apkepam gerai įkaitintame aliejuje iki apskrudimo. Morką supjaustome per pusę išilgai ir vėliau pusiniais skritulėliais. Sudedame į kepamus svogūnus ir apkepiname 5- 7 minutes. Jei kiekiai didesni verta svogūnus ir morkas kepti mažesniais kiekiais ir atskirai , tada jos gražiau apskrunda ir karamelizuojasi.
Pomidorus supjaustome ir sudedame kaitintis į puodą. Kai pomidorai suminkštėja ir pasidaro vienalytė masė dedame kepintus svogūnus, morkas ir ant paviršiaus užberiame ryžius. Įpilame vandens, kad apsemtų ryžius ir jie būtų per pirštą žemiau vandens paviršiaus. Uždengiame dangčiu ir laikome ant mažos ugnies 20- 30 minučių. Troškinimo laikas priklauso nuo ryžių rūšies, laikas ryžiams paruošti būna užrašytas ant pakelio. Troškinimo metu nenuimkite dangčio !
Prieš pabaigą suberiame smulkiai pajaustytus česnakus. Galima skonį paįvairinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis: čiobreliais, petražolėmis, raudonėliais, gelsve, melisa, dašiu. Išmaišome, padidinam ugnį, palaikome 2- 3 minutes, išjungiam ugnį ir sudedama į sterilius stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais. Dangtelius 2- 3 minutes palaikam verdančiame vandenyje.
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Cukinijų apkepas su sūriu
Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų sriuba
Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą