Troškinys iš raugintų kopūstų ne visiems patinka. Tenka susidurti, kad Pietinės Europos gyventojai nelabai mėgsta raugintų kopūstų kvapo. Tačiau Lietuvoje patiekalai iš raugintų kopūstų itin patinka. Vienas iš paprasčiausių ir greitai paruošiamų patiekalų yra raugintų kopūstų troškinys. Tradicinių troškinių iš kopūstų turi lenkai, vokiečiai. Mėgstami raugintų kopūstų troškiniai su dešrelėmis.
Troškinio iš raugintų kopūstų ingradientai
Variantų kaip padaryti troškinį iš kopūstų yra daug. Galima naudoti rūkytas ir šviežios mėsos dešreles. Prieskonių taip pat itin didelis pasirinkimas.
1 kg raugintų kopūstų, geriausia su morkomis,
0,25 kg morkų jei jų nėra ar mažai kopūstuose,
0,5 kg dešrelių,
0,3 kg svogūno,
3 skilteles česnako,
60 g aliejaus kepimui,
500 ml vištienos ar jautienos sultinio,
Šaukštelis kario,
Šaukštelis kalendros,
150 ml pomidorų padažo arba 300 g kapotų konservuotų pomidorų,
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Raugintų kopūstų troškinio gaminimas
Rauginti kopūstai gali būti per rūgštūs. Link pavasario natūralūs kopūstai vis labiau rūgsta. Rūgštumą galima sumažinti juos nuplovus. Taip pat sriubos rūgštumą sumažinti galima naudojant saldesnį pomidorų padažą.
Troškinimui naudojam puodą su storu dugnu. Kaitinant aliejų dedam stambiai pjaustytus česnakus ir čili papriką. Įkaitinus aliejų, prieš rudėjant česnakams dedam smulkiai pjaustytus svogūnus. Jei kopūstai be morkų atskirai dedame burokine tarka pjaustytas morkas. Apkepinam svogūnus iki karamelizacijos. Dedam dešreles ir jas apkepinam. Dedam kalendrą ir galima šiuo momentu čiobrelį, gelsvę.
Sudedam kopūstus. Kaip kopūstai sušils pilam karštą sultinį. Sultiniui užkaitus dedam karį, pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus. Užkaitinam, išmaišom, paverdam apie 40 minučių ant mažos ugnies. Galim dėti greitai kvapą prarandančius prieskonius kaip juodieji pipirai, krapai, petražolė, raudonėlis.
Troškinti rauginti kopūstai gali būti patiekiami pietų stalui ir linksmai draugų kompanijai. Ypač troškintų kopūstų troškinys pravers kitą dieną po linksmybių subalansuoti mineralų, vitaminų ir rūgščių pusiausvyrai.
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Cukinijų apkepas su sūriu
Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų sriuba
Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą