Nors raviolius nėra taip lengva pagaminti ir užtrunka kiek daugiau laiko, tačiau jų skonis yra to vertas. Moliūgas tešloje prideda saldumo ir pabrėžia vištienos skonį. Šio klasikinio derinio neįmanoma sugadinti ir galima pagardinti kuo tik širdis geidžia. Be to, galima pagaminti didesnį kiekį ir laikyti šaldytuve arba šaldiklyje ilgesnį laiką.
Moliūgų tešlos raviolių su virta vištiena receptas:
Tešla:
200 g moliūgo tyrės,
2 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
300-400 g miltų,
Druska.
Įdaras:
4 virtų vištienos šlaunelių mėsa,
2 nedideli svogūnai,
Nedidelis gabaliukas parmezano sūrio,
Druska, pipirai.
Moliūgų tešlos raviolių su virta vištiena gaminimas:
Visus tešlai skirtus produktus sumaišome ir išminkome tešlą. Tešla turėtų nelipti prie rankų, bet neturėtų būti labai kieta. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir padedame mažiausiai 30 min. į šaldytuvą.
Kol tešla ilsisi šaldytuve, paruošiame įdarą. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus. Virtą vištieną ir svogūnus sumalame mėsmale arba blenderiu. Į gautą masę įdedame smulkiai tarkuoto parmezano sūrio, įberiame druskos, pipirų. Jei įdaras gaunasi labai sausas, galima įpilti šiek tiek sultinio.
Galima ir kitaip paruošti įdarą. Svogūną smulkiai supjaustyti, apkepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, įdėti sumaltą arba smulkiai supjaustytą virtą vištieną. Viską šiek tiek apkepti, atvėsinti ir tuomet įdėti smulkiai tarkuoto parmezano sūrio, įberti druskos, pipirų.
Išimtą iš šaldytuvo tešlą plonai iškočiojame. Ant vieno tešlos lakšto išdėliojame po šaukštelį įdaro, uždengiame kitu tešlos lakštu ir supjaustome kvadratiniais arba apvaliais ravioliais.
Paruoštus raviolius verdame pasūdytame vandenyje.
Raviolius galite pateikti su grietine ar kokiu nors padažu, apibarstyti smulkiai tarkuotu parmenzano sūriu.
Skanaus!
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Cukinijų apkepas su sūriu
Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų sriuba
Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą