Saldieji Kalėdiniai patiekalai
Švenčiant Kalėdas negalime apsieiti be saldumynų, visokių gardėsių ir desertų. . Kalėdos, tai vienintelis metas, kuomet tikrai galime sau leisti prisivalgyti ir paragauti visokiausių pyragų, keksiukų, sausainių, desertų ir nesijausti dėl to blogai. Labiausiai su Kalėdomis asocijuojasi šviežio pyrago kvapas, traškūs imbieriniai sausainiai, kučiukai bei mandarinai. Smagiausia Kalėdų dalis tai maisto ruošimas. Gaminant su artimaisiais, tai mus dar labiau suartina ir yra kiekvienos šeimos tradicija.
Kalėdiniai sausainiai :
Kalėdinių sausainių kepimas yra mano mėgstamiausia Kalėdų sezono tradicija. Juos kepame su šeima bei draugais. Taip pat mėgstame keistis iškeptais sausainiais tarpusavyje. Vieni paprasčiausių ir skaniausių sausainių receptų, tai imbieriniai ir sviestiniai sausainiai. Man jie patinka labiausiai, nes juos lengva pagaminti, o prie saldaus stalo yra suvalgomi greičiausiai. Taip pat namai kvepia saldžia vanile ir imbieru.
Imbieriniai Kalėdiniai sausainiai :
Esu labai dėkinga už šių imbierinių sausainių receptą savo mamai, kuri kiekvienas Kalėdas kepa šiuos šviežius sausainius. Neesu didelė sausainių gaminimo megėja, tačiau niekada nepraleidžiu progos prisijungti prie mamos ir kartu kepti būtent šiuos kalėdinius sausainius. Taip pat visuomet būna smagu pasidalinti šiais imbierinias sausainiais su artimais draugais prie puodelio arbatos.
Ingredientų sąrašas :
- Cukrus 180 g
- Miltai 200 g
- Prieskoniai : imbieras, cinamonas ir gvazdikėliai
- Kepimo milteliai 1.5 žiupsnelis
- Druskos pusė žiupsnelio
- Margarinas 110 g
- Kiaušinis 2
- Melasa
- Vanduo 120 ml
Gaminimo eiga :
- Sausus ingredientus sumaišyti kartu
- Margariną su cukrumi sutrinti kartu, įmušti kiaušinius , supilti vandenį su melasa.
- Išmaišyti sausus ir skystus ingredientus kartu.
- Iš tešlos suformuoti rutuliukus ir apvolioti cukruje.
- Kepti įkaitintoje orkaitėje 20 Palikti atvėsti.
Sviestiniai sausainiai :
Šie naminiai sviestiniai sausainiai yra tikri šventiniai kalėdiniai sausainiai. Skirtingai nuo parduotuvėse parduodamų sausainių, prie kurių tikriausiai esate pripratę, šie sausainiai yra labai minkšti pačiame centre, maloniai jaučiasi vanilės poskonis. Sviestinius sausainius galime pamirkyti šokolade ar papuošti, kaip tik norime.
Ingredientai :
- Miltai 490g
- Sviestas 190 g
- Cukraus pudra 120 g
- Kiaušiniai 2 vnt
Gaminimo eiga :
- Išmaišyti kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra, įmušti kiaušinius, suberti miltus ir plakti iki vientisos masės.
- Iškočioti blynus iš turimos tešlos.
- Išspausti sausainius su formelėmis, išdėti ant kepimo popieriaus ir kepti iki 20 min, 180 laipsnių temperatūroje.
Kalėdiniai pyragai
Kalėdiniai sausainiai yra puikūs, bet kalėdiniai pyragai taip pat yra neatsiejama desertinio stalo dalis. Kalėdos yra puikus metas išbandyti naujus receptus, ar prisiminti senas gaminimo tradicijas. Patiekti kalėdinius pyragus ant šventinio stalo yra sena tradicija keliaujanti iš kartos į kartą. Galime pasigaminti įvairiausių pyragų pradedant nuo gaivaus obuolių pyrago iki labai saldaus pyrago su uogiene. Gamindami kalėdinius pyragus turime visišką laisvę išreikšti savo kūrybiškumą ir nustebinti artimuosius savo kulinarijos sugebėjimais.
Pyragas su džiovintais vaisiais
Džiovintų vaisių pyragas yra vienas iš pagrindinų kalėdinių pyragų. Jis labai tinka tiems, kurie mėgsta rugštelę kepiniuose. Pyragas yra purus, o pačio pyrago skonyje vyruoja saldžios bei rūgščios skonio natos. Taip pat saldumas ir rūgštumas labai priklauso nuo vaisių, kuriuos pasirinksite pyrago gaminimui. Pagaminti šį pyragą užtrunka šiek tiek ilgiau laiko, nei gaminanat kitus pyragus, bet tikrai verta išbandyti.
Ingredientai :
- 210 g sviesto
- 200 g rudojo cukraus
- 230 g miltų
- 450 g razinų, džiovintų spanguolių, džiovintų figų, kitų pasirinktų vaisių
- 5 mandarinų (žievelių ir viso vaisiaus)
- 1 šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio muskato
- 150 ml romo
- 4 didelių kiaušinių
- 150 g lazdyno riešutų
- 80 g migdolų riešutų
Gaminimo eiga :
- Supjaustome sviestą ir jį sudedame kartu su džiovintus vaisiais, cukrumi, romu ir prieskoniais.
- Patarkuojame mandarinų žievelę į puodą ir išspaudžiame mandarinų sultis
- Maišome, kol sviestas išsilydys.
- Maišome ant lėtos ugnies 12 min.
- Leidžiame masei atvėsti
- Į atvėsusią masę įmaišome kiaušinius, miltus.
- Kepame 50 min 160 laipsnių temperatūroje.
Trupininis pyragas su uogiene
Šis pyragas yra visų mėgstamas mano šeimoje. Prisimenu, kaip vaikystėje, pas močiutę, Šventų Kūčių vakarą kepdavome šį pyragą. Tiems kas mėgsta saldžiau galima rinktis saldesnę uogienę, pavyzdžiui braškių. O kas mėgsta ir šiek tiek rūgštelės, galima gaminti su serbentų ar svarainių uogiene.
Ingredientai :
- 500 g Miltų
- 300 g Sviesto
- 170 g Cukraus
- 3 Kiaušinių
- 80 g Grietinės
- 1 šaukšt. Kepimo miltelių
- 1 šaukšt. Vanilinio cukraus
- 700 g Uogienės
Gaminimo eiga :
- Į puodą suberiame miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įdedame šaltą sviestą, grietinę. Visą mišinį išminkyti su delanis, kol susidarys labai stambūs tešlos trupiniai.
- Išklojame skardą kepimo popieriumi, arba ją patepame sviestu ir suberiame du trečdalius tešlos, formuojame pagrindą. Tuomet pilame uogienę, ją išlyginame ir užbarstome likusią tešlos dalį.
- Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45
Pyragas su varške
Varškės pyragas yra vienas iš sveikesnių pyragų. Varškė turi daug baltymų ir kitų naudingų medžiagų mūsų organizmui, todėl varškės pyragas tinka žmonėms, kurie yra linkę į sveikesnę mitybą. Šis pyragas yra labai sotus, todėl paragavimui tikrai užtenka vieno gabaliuko. Galima jį pasigardinti mėgstama uogiene, jei trūksta saldumo, ar pyragas per sausas.
Ingredientai :
- 210 g Sviesto
- 6 Kiaušinių
- 300 g Grietinės
- 80 g Cukraus
- 1 šaukšt. Kepimo miltelių
- 1 šaukš. Druskos
- 1 kg Varškės
Gaminimo eiga :
- Sviestą atšildyti ir išmaišyti su cukrumi ir druska.
- Įmušti 4 kiaušinius, įdėti grietinę, išmaišyti, suberti miltus.
- Palikti tešlą atvėsti apie valandą.
- Atvėsintą tešlą padalinti į dvi dalis.
- Suplakti varškę su grietine ir cukrumi bei likusiais dviem kiaušiniais tol, kol gausis vientisa masė.
- Rankomis formuojame pagrindą, užpilame varškės pagamintą tyrę ir išlyginame.
- Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
Kalėdiniai tortai
Jei planuojate savo Kalėdinio stalo meniu, tikriausiai jau turite susigalvoję įvairių desertų, pyragų ir tortų receptų, kuriuos naudosite gaminimui. Daug kas gali pripažinti, kad namie pagaminti tortai, patys skaniausi. Yra tiek daug receptų, kuriuos norisi išbandyti, bet niekada neapleidžiame savo mėgstamiausių. Norime pristatyti būtent šiuos tortus, kurie ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir jį pasaldins.
Snickers tortas
Pradėkime nuo vieno iš saldžiausių ir sočiausių kalėdnių tortų. Tiems, kas negali atispirti šokoladukui Snickers, šis tortas bus tikra palaima. Skanaujant šį tortą jaučiasi riešutai, karamelė bei riebus grietinėlės kremas.
Ingredientai :
TEŠLAI:
190 g
cukraus
200 g
karamelizuoto kondensuoto pieno
200 g
grietinės
230 g
miltų
3 vienetai
kiaušinių
1 šaukšteliai
kepimo miltelių
KREMUI:
550ml
grietinėlės, 30% riebumo
3 šaukštai
Cukraus
KREMUI:
500 ml
grietinėlės, 30% riebumo
3 šaukštai
cukraus
KARAMELINIAM KREMUI:
250g
karamelizuoto kondensuoto pieno
130 g
sviesto
3 saujų
žemės riešutų
PERTEPIMUI:
250 g
juodojo šokolado
100 ml
pieno
SIRUPUI:
250 ml
vandens
citrinų sulčių
Cukraus
Gaminimo eiga :
- Kiaušinius išplakame su cukrumi ir sumaišome su kondesuotu pienu, išplakame. Supilame grietinę, išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius.
- Dalį tešlos kepame 180 laipsnių apie 25 min. Taip pat iškepame antrą biskvitą ir abu paliekame atvėsti.
- Suplakame grietinėlę su cukrumi.
- Karamelizuotą kondensuotą pieną su sviestu išplakame kartu.
- Karštą vandenį sumaišome su citrinų sultimis ir cukrum.
- Pirmą biskvitą laistome sirupu, pilame šiek tiek šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Tokiu būdu pertepame visus biskvitus.
- Paliekame tortą šaldytuve per naktį.
Medaus tortas
Medaus tortas, tai puikus pasirinkimas pagardinti savo šventinį stalą. Mėgstu juo pavaišinti savo draugus prie puodelio kavos. Dažniausiai perkame šį tortą iš parduotuvės, bet šis namų gamybos medaus tortas tikrai neprilygsta tortui iš parduotuvės.
Ingredientai :
- 300 g medaus
- 250 g sviesto
- 2 šaukšto cinamono, gvazdikėlių, muskato mišinio
- 160 g baltojo cukraus
- 170 g rudojo cukraus
- 3 šaukštų grietinės
- 3 kiaušinių
- 651 g miltų
- 1 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
- 1 kg 30 % grietinės
- 2 citrinos žievelės
- 2 citrinos sulčių
- 200g cukraus
Gaminimo eiga :
- Ištirpdiname medų kartu su sviestu ant mažos ugnies. Suberiame cukrų.
- Įdedame kiaušinius su grietine. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Suberiame miltus ir kočiojame tešlą. Ją padaliname į dvi dalis. Paliekame šaldytuve porai valandų.
- Iš tešlos padarome dešimt blynų ir juos iškočiojame. Kepame visus blynus orkaitėje 20 min.
- Patarkuojame citrinų žievelę. Grietinėlę išplakame kartu su cukrumi. Suberiame citrinos žieveles ir pilame citrinos sultis.
- Pertepame visus biskvitus šiuo padarytu Paliekame šaldytuve per visą naktį.
Tiramisu tortas
Tiramisu tai kavos skonio itališkas desertas.Yra daug tiramisu receptų variantų. Tikrasis tiramisu tortas yra gaminamas su žaliais kiaušiniais, tačiau, jei nemėgstate valgyti neiškeptų, nevirtų kiaušinių, šis receptas kaip tik jums.
Ingredientai :
- Pakelis kiaušinių, pirštelių sausainių
- Mascarpone 550g
- Puodelis stiprios esspreso kavos
- Grietinėlė 30% riebumo 250g
- Granuliuotas cukrus 150g
- Vanilės ekstraktas 2 šaukšt.
- Kakavos milteliai pabarstymui ant viršaus
Gaminimo eiga :
- Kartu išmaišyti mascarpone, suplaktą grietinėlę bei vanilę.
- Į atskirą dubenį supilti kavą. Į kavą mirkome kiaušininius sausainius.
- Į kepimo indą sudėti vieną sluosnį pamirkytų sausainių ir ant viršaus užpilti kremo, bei tolygiai paskirstyti.
- Sudelioti dar vieną sluoksnį sausainių, supilti likusį mascarpone kremą.
- Ant viršaus užbarstome tamsios kakavos miltelių.
- Paliekame šaldytuve iki 10 valandų.
Kalėdiniai desertai
Galbūt rengiate kalėdinį vakarėlį, norite pavaišinti kaimynus saldžiais kalėdiniais desertais, ar tiesiog pasimėgauti jais patys prie šventinio stalo, būtinai išbandykite šiuos receptus. Tai labai lengvai pagaminami, patys skaniausi desertai, kurie puikiai tiks prie jūsų kalėdinio stalo.
Spurgų receptas
Sužinoję, kaip pasigaminti namines spurgas niekada nebenorėstie grįšti prie pirktinių spurgų. Viskas ko reikia, tai tik suaktyvinti mieles, sudėti visus ingredientus ir įkaitinti aliejų iki 300 laipsnių. Šį paprastą ir lengvą receptą būtina įtraukti į kalėdinių desertų sąrašą.
Ingredientai
- Pienas 150 ml
- Mielės 35g
- Cukrus 11 g
- Kiaušiniai 4
- Sviestas 60 g
- Druska
- Vanilės ekstraktas 1.5 šaukš.
- Muskato riešutas 25g
- Miltai 250 g
Gaminimo eiga :
- Sumaišome kartu visus skystus ingredientus, tuomet beriame miltus, mieles, druską, muskato, cukrų ir gerai išmaišome.
- Leidžiame tešlai iškilti kambario temperatūroje apie 100 min.
- Išminkykite tešlą , kad nebeliktų oro.
- Su kočėlu minkykite tešlą. Iš jos išpjaukite spurgas su spurgų formos pjovimo įrankiu.
- Išdėliokite spurgas ant kepimo popieriau.
- Naudodami termometrą užvirkite aliejų iki 200 laipsnių temperatūros.
- Virkite po dvi spurgas vienu metu. Virkite jas apie 2 minutes. Pavartykite. Palikite atvėsti.
Vanilinių keksiukų receptas
Keksiukai, tai mini pyragėliai. Juos lengva pasigaminti ir valgyti ir taip pat nereikalauja indų ar šakučių plovimo, kas yra labai patogu. Keksiukus taip pat labai smagu dekoruoti, puošti. Šis keksiukų receptas išties lengvas ir skanus.
Ingredientai :
- Minkšto sviesto 250g
- Cukraus 150 g
- Kiaušiniai 3
- Vanilės ekstrakto 6ml
- Miltai 150g
Gaminimo eiga :
- Pirma įkaitiname orkaitę iki 190 laipnių temperatūros.
- Sutriname minkštą sviestą, sudedame cukrų iki purios masės.
- Sudedame tris didelius kiaušinius po vieną ir išmaišome.
- Supilame vanilės ekstrakto, suberiame miltus ir viską kartu išmaišom.
- Paskirstome tolygiai masę į keksiukų formeles ir kepame apie 20 min.
- Leidžiame atvėsti, papuošiame keksiukus savo nuožiūra.
Kanelių receptas
Vos prieš porą mėnesių dar nebuvau ragavusi kanelių, o paragavus supratau, kad daug ką praradau nežinodama apie šį pracūzišką desertą. Iš išorės trašku ir karamelizuota, o viduje minkšta ir sodru. Kanelės vienas iš skaniausių ir visų mėgiamų kalėdinių desertų.
Ingredientai
- Pienas 1.5 l
- Sviestas 150 g
- Cukrus 210 g
- Kiaušinių tryniai 4
- Druska
- Vanilės ekstraktas
- Romo 60 ml
- Miltai 150 g
Gaminimo eiga
- Ant ugnies kaitinam pieną su sviestu, vanilės ekstraktu ir verdame, iki kol sviestas ištirps ir gausis vientisa masė.
- Šia gauta mase ištepame kanelių formelių sieneles.
- Suplakame kiaušinių trynius su druska, cukrumi ir miltais.
- Maišydami tešlą po supilame pašildytą pieno ir sviesto masę toliau maišydami.
- Supilame romą.
- Visą tešlą supilame į formeles ir kepame 235 laispnių temperatūroje 12 minučių, tuomet sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros ir toliau kepame maždaug apie 50
Temos straipsniai
Aguonų biskvitas
Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą
Cukinijų pyragas
Pyrago iš cukinijų receptas, skaniausias pyragas iš cukinijų
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Jogurtinis tortas
Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą
Moliūgo pyragas
Pyrago iš moliūgo receptas
Moliūgų ir morkų pyragas
Moliūgo ir morkų pyrago receptas, skaniausias moliūgų ir morkų pyragas.
Naminis obuolių pyragas
Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas
Obuolių pyragas su maskarponės sūriu
Obuolių pyrago su maskarpone receptas, švelnus obuolių pyragas
Obuolių pyragas su varške
Obuolių pyrago su varške receptas, kaip pagaminti obuolių pyragą su varške
Pyragas su džiovintais vaisiais
Pyrago su džiovintais vaisiais receptas
Pyragas su juodaisiais serbentais
Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas
Pyragas su riešutais
Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais
Pyragas su smidrais
Purus nuostabaus skonio smidrų / šparagų pyragas su voveraitėmis
Pyragas su varške
Pyrago su varške receptas
Snickers tortas
Kaip pagaminti Snickers tortą, originalus Snikers torto receptas labai patinkantis vaikams
Trupininis pyragas su uogiene
Trupininio pyrago su uogiene receptas
Varškės keksai
Orkaitėje paprastai paruošiami purūs varškės keksiukai
Velykinės bobos receptas
Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas
Šokoladinis karamelinis tortas
Skanaus šokoladinio karamelinio torto receptas
Šokoladinis tortas su vyšniomis
Šokoladiniai biskvitai, pertepti vyšnių-grietinėlės ir šokoladiniais sluoksniais - Valentinas bus patenkintas!