Tereikia vieno didesnio moliūgo, kad jo užtektų troškiniams, pyragams, rauginimui ir, aišku, trintai sriubai. Galima paruošti gana daug moliūgų sriubos variantų - klasikiniame variante naudojami moliūgai, morkos, kiek grybų, prieskoninės žolelės. Skonį išryškins kiek grietinėlės, o pikantiškumo suteiks paprika. Bet tikriausiai geriausias receptas yra trinta moliūgų sriuba iš keptų moliūgų, kitaip dar vadinama prancūziška moliūgų sriuba. Tikrai gerai paruošta kreminė moliūgų sriuba bus ne kasdienis, bet šventinis patiekalas.
Kreminės keptų moliūgų sriubos receptas:
2 kg moliūgų,
0,7 kg morkų,
0,3 kg svogūnų,
0,2 kg paprikų,
0,3 kg voveraičių ar kitų grybų,
0,3 l grietinėlės,
50 g sviesto,
1 citrina,
Saujos petražolių,
Poros stiebelių čiobrelio.
Sultinys:
1 kilogramas vištienos rinkinio sriubai,
0,3 kg morkų,
0,3 kg svogūnų,
4 česnako skiltelės,
1 šaukštas druskos,
3 lauro lapai,
3 litrai vandens.
Kreminės keptų moliūgų sriubos gaminimas:
Moliūgus perpjauname per pusę, jei naudojami seni moliūgai - sėklos išpjaunamos, jaunų moliūgų sėklų išpjauti nereikės. Visas naudojamas daržoves supjaustome ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, galima šiek tiek apšlakstyti kokybišku aliejumi. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą.
Kol daržovės kepa, paruošiame sultinį. Visus sultiniui reikalingus ingredientus sudedame į šaltą vandenį ir kaitiname kol užverda. Užvirus ant silpnos ugnies verdame apie valandą. Vėliau sultinį nupilame į kitą indą.
Į puodą susdedame daržoves, įpilame sultinio tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Verdame apie 20 minučių, sudedame supjaustytus prieskonius, įspaudžiame citriną. Nuimame nuo ugnies ir leidžiame atvėsti dvidešimt minučių uždengus dangčiu. Tada sutriname blenderiu. Vėl kaitiname ir užvirus pilame grietinėlę, sudedame sviestą. Išmaišome, išpilstome į lėkstes.
Trintos moliūgų sriubos gaminimo filmas
Temos straipsniai
Agurkuose rauginti agurkai
.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas
Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai
Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai
Apkepas su smidrais
Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Aštrūs marinuoti agurkėliai
Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai
Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis
Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas
Burokėliai su silke
Silkė burokėlių dubenėlyje
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai
Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas
Burokėlių mišrainė su grybais žiemai
Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai
Cukinijos receptai
Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai
Cukinijų apkepas
Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai
Cukinijų apkepas su faršu
Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa
Cukinijų apkepas su sūriu
Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu
Cukinijų blyneliai
Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius
Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's
Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas
Cukinijų mišrainė su paprikomis
Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos
Cukinijų sriuba
Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą