Velykiniai žuvies patiekalai
Atnaujinta: 2021-04-02
  • Velykiniai zuvies patiekalai

     Velykiniai žuvies patiekalai

    Koks yra geresnis būdas švęsti Velykų ilgąjį savaitgalį nei su gardžiomis jūros gėrybėmis. Paneikime mitą, kad ant Velykų stalo turi puikuotis tik iš mėsos gaminami patiekalai. Norite daugiau gaminimo idėjų? Jūsų šventei mes pasiūlysime šį tą įdomesnio, gardžių Velykinių žuvies patiekalų receptų, kurie gali puikuotis kiekvieno namuose.  Laikas eiti žvejoti!

Velykoms keptos lydekos su svogūnų padažu

        Dėl keistos išvaizdos ir kaulų gausos lydeka dažnai nevertinama, kaip žuvis, tinkanti prie pietų stalo. Tačiau dauguma žvejybos entuziastų žino, kad šis gėlo vandens laimikis gali būti labai skanus. Tinkamai iškepta lydeka yra tvirta ir soti, todėl geriausia ją paruošti taip, kad ji išliktų vientisa ir pademonstruotų natūralų skonį. Kepta lydeka skaniausia, garnyrui pasirinkus virtus ryžius ir apvirtus pasūdytame vandenyje šparagus.

Keptos lydekos su svogūnų padažu Velykoms

Porcijų skaičius: 3

Ingredientai:

  • Ežerinių lydekų: 500 g (šviežių);
  • Svogūnų: 300 g.;
  • Miltų: 30 g.;
  • Džiovintų baravykų kepuraičių: 1-1.5 vnt.;
  • Citrinos: ½ vieneto;
  • Aliejus: 2 šaukštų;
  • Malti pipirai: pagal skonį;
  • Druska: pagal skonį.

Gaminimo būdas:

  1. Kol ruošite kitus produktus, džiovintus grybus užpilkite šlakeliu verdančio vandens ir pamirkykite.
  2. Žuvį išdorokite, supjaustykite į 5 cm. dydžio gabalėliais, įtrinkite druska ir pipirais, pašlakstykite citrinų sultimis ir 10 min pamarinuokite.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
  4. Aliejumi išteptoje keptuvėje kepinkite svogūnus, kol pagels.
  5. Grybus užkaiskite, apie 5 min pavirkite. Nukošę, nuovirų neišpilkite. Supjaustykite plonai.
  6. Grybus sudėkite į svogūnus, įpilkite nuovirą, įberkite druską su pipirais ir troškinkite, kol svogūnai paraus, o sunka išgaruos.
  7. Žuvį apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite žuvį, kol apskrus ir susidarys traški plutelė. Patiekite su svogūnų padažu.

Žuvies filė su kaparinio sviesto padažu Velykoms

      Tobulai keptos žuvies gudrybė slypi aliejuje ir temperatūroje. Žuvis yra švelnus baltymas, todėl jei jūsų filė yra ypač plona, ​​kepdami atidžiai stebėkite keptuvę. Jei kepate partijomis, įpilkite daugiau aliejaus, kiek reikia, ir prieš dedant filė, daugiau įkaitinkite keptuvę. Prieš pradėdami, žuvies filė lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tai greitas ir paprastas žuvies patiekalas su sviesto, vyno ir kaparėlių padažu. Patiekalo gaminimas nereikalauja daug laiko ir jis tikrai paliks ilgalaikį įspūdį paskutinės minutės svečiams.

Velykinė_žuvies_filė_su_kaparinio_sviesto_padažu

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

  • Alyvuogių aliejaus:1 šaukštas;
  • Tvirtos baltos žuvies kepsnių: 500 g.;
  • Balto vyno: 1/2 puodelio (125 ml.);
  • Česnako: 1 skiltelė (susmulkinta);
  • Sviestas: 60 g.;
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai: pagal skonį;
  • Mažų kaparėlių, su skysčiu: 3 šaukštai.

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kepkite žuvies kepsnius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šalį.
  2. Supilkite vyną į keptuvę ir iš apačios nubraukite visus parudavusius gabaliukus. Leiskite vynui sumažėti daugiau nei perpus, tada įmaišykite česnaką, sviestą ir kaparėlius.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį (druskos dėkite mažai, nes kaparėliai būna sūrūs). Leiskite padažui minutę pavirti, kad susimaišytų skoniai.
  4. Grąžinkite kepsnius į keptuvę ir aptepkite juos padažu. Virkite, kol žuvis lengvai suminkštės. Patiekite žuvį su užpiltu padažu.

Sultingi žuvies kotletai su varške Velykiniam stalui

      Varškės ir žuvies derinys yra neįprastas, ir mes rekomenduojame jį ypač tiems, kurie nemėgsta varškės, nes šis receptas tiks bet kuriam. Prie žuvies kotletų geriausia patiekti ryžius, bulvių košę arba daržoves.

Žuvies_kotletai_su_varške_Velykoms

Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

  • Baltos žuvies filė: 600 g.;
  • Varškė: 225 g.;
  • Avižiniai dribsniai: 45 g
  • Kiaušinis: 2 vnt.;
  • Svogūnų laiškai: 1.5 ryšulėlio;
  • Kefyras: 225 ml.;;
  • Pipirai: žiupsnelis;
  • Druska: žiupsnelis;
  • Aliejus: šlakelis (kepimui).

Gaminimo būdas:

  1. Susmulkinkite arba sumalkite žuvies filė (per stambesnį sietelį). Sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintų svogūnų laiškus, įpilti kefyro, viską pagardinkite prieskoniais, vėliau beriame avižinių dribsnių.
  2. Viską išmaišykite ir palikite stovėti apie 20 min., kad dribsniai galėtų išbrinkti.
  3. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

12 Kūčių patiekalų

Kūčių stalas iš 12 patiekalų, geriausi Kūčių patiekalai

Antis gabaliukais kokosų pieno padaže

Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis

Baklažanų suktinukai su feta sūriu

Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas

Geriausi silkės patiekalai Kūčioms

Kaip pagaminti įsidėmėtiną klasikinį ar modernų silkės patiekalą Kūčioms

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje

Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kiaušiniai įdaryti silke

Silke įdarytų kiaušinių receptas

Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės

Įdaryti kiaušiniai su kumpiu

Lašiša tempura tešloje

Lašišos užkandėlė tempuros tešloje

Salotos su žuvimi Velykoms

Salotų su žuvimi patiekalai Velykiniam stalui. Velykinis salotų su lašisa vainikas, tuno salotų Velykinis receptas ir Velykinės špinatų ir rūkytų lašišų salotos su citrinų-krapų padažu.

Stirnienos karpačo

Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo

Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže

Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas

Strimėlės užkandėlė

Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės

Velykiniai kiaulienos patiekalai

Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.

Velykiniai patiekalai iš karpio

Karpio patiekalai Velykiniam stalui. Velykinio karpio drebučiuose, kepto karpio gabaliukų Velykoms ir kepto karpio su medumi Velykų stalui receptai

Velykiniai paukštienos patiekalai

Velykų pauštienos receptai. Tradiciniai keptos anties ir kalakuto valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai silkės patiekalai

Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.

Velykiniai vištienos patiekalai

Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.

Velykiniai žuvies patiekalai

Velykų patiekalai iš žuvies. Keptos lydekos su svogūnų padažu, žuvies filė su kaparinio sviesto padažu ir žuvies kotletų su varške receptai Velykų stalui.