Baklažano suktinukai gana egzotiškas ir daugybei atvejų tinkantis užkandis. Šį su sūriu gaminamą baklažano užkandį galima pagaminti draugų vakarėliui, panaudoti kaip užkandį prie vyno.
Jums reikės:
1 baklažano;
200 g fetos sūrio;
4 valg. š. rikotos;
3-4 česnako skiltelių;
1/4 citrinos;
druskos;
1 valg. š. medaus
80 g fermentinio sūrio;
1 pomidoro;
sezamo sėklų;
aliejaus.
Baklažaną suraikyti plonomis riekelėmis. Apibarstyti druska ir palikti 10 min. pastovėti, kol išsiskirs sultys, tada nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšsluosčiu. Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti baklažano riekeles iš abiejų pusių. Riebalų perteklių pašalinti padedant apkeptus baklažanus ant popieriaus. Leisti atvėsti.
Fetą susmulkinti ir sumaištyti su rikota bei smulkintu česnakų (galima įdėti prieskoninių žolelių), pagardinti citrinos sultimis. Ant baklažano riekelės dedame šaukštelį fetos įdaro ir suvyniojame. Dedame į kepimo indą greta vienas kito suktinukus ir apliejame pakaitintu suskytėjusiu medumi (nereikia persistengti!), paskrudintais sezamais. Suktinukus apibarstome smulkintu pomidoru ir tarkuotu fermentiniu sūriu, kišame į orkaitę ir kepame, kol ištirps sūris. Patiekiame karštus.
Skanaus!
Tomas
Temos straipsniai
Aštrios baklažanų salotos
Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.
Baklažanų ikrai
Ikrai iš baklažanų žiemai, baklažano ikrai receptas, konservuotų baklažanų padažo žiemai receptas
Baklažanų suktinukai su feta sūriu
Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas