Salotos gali būti puikus sprendimas, kai norite šviežio ir trapaus valgio. Kalbant apie pasirinktus baltymus, žuvis ar jūros gėrybės yra puikus pasirinkimas. Aukštos kokybės baltymai, maistinės medžiagos, omega-3 riebalų rūgštys ir vitaminai, kurių gausu žuvyje, yra sveikas pasirinkimas kiekvienam.
Salotos gaivus, malonus, traškus priedas, tačiau jos gali būti gaminamos įvairiais būdais, kad taptų sočiu, ir nepamirštamu patiekalu. Šie lengvi žuvies salotų receptai yra puikus pasirinkimas artėjančiam ilgajam Velykų savaitgaliui ir idėja įprastiems pietums ar vakrienei.
Velykinis salotų su lašiša vainikas
Šios salotos puikiai tiks Velykų stalui. Paruošti pakanka vos 10-15 minučių. Salotų pagrindą sudaro pasirinktos salotos, žuvis ir daržovės, priedus ir gaminimą galite drąsiai keisti pagal savo skonį. Salotos tiekiamos su grietinės pagrindo padažu bei tiekiant rekomenduotina naudoti esantį citrininį alyvuogių aliejaus padažą, kuris puikiai dera prie salotų.
Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:
- Sūdyta lašiša (arba rūkyta): 50 g;
- Sultenės (arba špinatai ar kitų mėgiamų salotų): 400 g;
- Ilgavaisis agurkas: 1/2 vieneto;
- Ridikėliai: sauja (nedidelių);
- Kaparėliai (nebūtina): 1 šaukštelis;
- Riešutai (nebūtina): 1 sauja.
Padažas:
- Grietinė: 50 g.;
- Sūrio su melsvuoju pelėsiu: 20 g.;
- Citrinų sulčių: 1 šaukštas;
- Krapai: 1 šaukštelis;
- Druska: 1 žiupsnelis;
- Pipirai: 1 žiupsnelis.
Paruošimo būdas:
- Lėkštėje išdėliokite salotų lapus ratu, suformuokite tarsi vainiko formą.
- Ant salotų lapų išdėliokite žuvies gabalėlius. Agurkus supjaustykite juostelėmis ir kiek įmanoma ploniau supjaustytus ridikėlius, paskirstykite ant salotų.
- Salotas galima pagardinti ir puošti krapais arba ridikėlių daigais (nebūtina), susmulkinkite riešutus, sudėkite, pabarstykite kaparėlius.
- Į grietinės padažą įtrupinkite sūrį, įspauskite citriną, įberkite krapų bei pabarstykite pagal skonį pipirais ir druska. Viską išmaišykite.
- Vainiko viduryje įdėkite mažą indelį su paruoštu padažu ir galite patiekti.
Tuno salotų Velykinis receptas
Tai puikios salotos Velykiniam stalui, kurioms nereikia jokio ilgo maisto ruošimo, yra greitai ir lengvai pagaminamos, o svarbiausia - skanios! Patiekiamos su šviežiais žalumynais ar skrudintos duonos pusele.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Tunas: 2 skardinės vandenyje;
- Raudona paprika: 1 maža;
- Raudonas svogūnas: 1/2 vidutinio;
- Agurkas: 1 vnt. didelis;
- Česnakas: 2 skiltelės;
- Pupelės: 1 puodelis;
- Alyvuogės: 1/2 puodelio juodųjų be kauliukų;
- Petražolės: 1/3 puodelio;
- Alyvuogių aliejus: 2 šaukštai;
- Citrinos sultys ir žievelė;
- Druska ir pipirai pagal skonį.
Gaminimo būdas:
- Nusausinkite tuną ir pupeles, smulkiai supjaustykite raudoną papriką, petražoles ir svogūną. Agurką supjaustykite kubeliais, geriau būtų maltas česnakas, alyvuoges perpjauti per puse.
- Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje, pagardinkite druska ir pipirais.
Velykinės špinatų ir rūkytų lašišų salotos su citrinų-krapų padažu
Trokštate kažko lengvesnio? Šios rūkytos lašišos ir špinatų salotos yra puikus pasirinkimas! Labai skanios, pilnos žalumynų, gaiviai traškios salotos, suteiks puikius pavasario pietus ar itin greitą vakarienę.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Alyvuogių aliejus: 3 šaukštai;
- Šviežių citrinų sulčių: 2 šaukštai;
- Krapai: 2 šaukštai (kapotų);
- Druska;
- Malti pipirai;
- Špinatai: 8 saujos;
- Rūkyta lašiša: plonai ir skersai supjaustytos juostelėmis;
- Agurkas – 1 vnt. nuluptas, supjaustytas griežinėliais;
- Ridikai: 4 vnt. supjaustyti plonai;
- Svogūnas: 2 vnt. plonai supjaustyti.
Gaminimo būdas:
- Dideliame dubenyje išspauskite citrinos sultis, įdėkite krapus, įpilkite alyvuogių aliejų išplakite, pagardinkite druska ir pipirais.
- Į dubenį suberkite špinatus, rūkytą lašišą, agurką, ridikėlius, svogūnus ir gerai išmaišykite.
Temos straipsniai
12 Kūčių patiekalų
Kūčių stalas iš 12 patiekalų, geriausi Kūčių patiekalai
Antis gabaliukais kokosų pieno padaže
Orkaitėje kepta ir kokosų pieno padaže troškinta antis
Baklažanų suktinukai su feta sūriu
Vegetariškų baklažanų suktinukų įdarytų feta sūriu receptas
Geriausi silkės patiekalai Kūčioms
Silkės receptai Kūčioms, kaip pagaminti silkės patiekalą Kūčioms
Itališkas sūrio pyragas
Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas
Kiaulienos išpjovos medalionai grietinėlėje
Minkštučiai kiaulienos išpjovos medalionai patroškinti grietinėlėje
Kiaušiniai įdaryti grybais
Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai
Kiaušiniai įdaryti silke
Silke įdarytų kiaušinių receptas
Kumpiu įdarytos kiaušinių puselės
Įdaryti kiaušiniai su kumpiu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Salotos su žuvimi Velykoms
Salotų su žuvimi patiekalai Velykiniam stalui. Velykinis salotų su lašisa vainikas, tuno salotų Velykinis receptas ir Velykinės špinatų ir rūkytų lašišų salotos su citrinų-krapų padažu.
Stirnienos karpačo
Tikriausiai pats įspūdingiausias patiekalas iš stirnienos yra karpačo
Stirnienos kepsneliai grietinėlės padaže
Stirniena su grietinėle tiesiog idealiai derinasi, itin skanaus stirnienos patiekalo receptas
Strimėlės užkandėlė
Šventinis užkandis iš įdarytos strimėlės
Velykiniai kiaulienos patiekalai
Velykų kiaulienos receptai. Tradicinė šaltiena, netikras zuikis bei gardūs kiaulienos šonkauliukai šventiniam Velykų stalui.
Velykiniai patiekalai iš karpio
Karpio patiekalai Velykiniam stalui, Velykų valgiai iš karpio, receptai iš karpio Velykoms
Velykiniai paukštienos patiekalai
Velykų pauštienos receptai. Tradiciniai keptos anties ir kalakuto valgiai ant Velykų stalo.
Velykiniai silkės patiekalai
Silkės patiekalai Velykų stalui. Silkės su avokadais ir keptomis daržovėmis Velykoms, Silkės su morkomis Velykoms ir silkės su burokėliais receptai.
Velykiniai vištienos patiekalai
Velykų vištienos receptai. Skaniausi vištos orkaitėje, vštienos kepsnio ir blauzdelių valgiai ant Velykų stalo.
Velykiniai žuvies patiekalai
Velykų patiekalai iš žuvies. Keptos lydekos su svogūnų padažu, žuvies filė su kaparinio sviesto padažu ir žuvies kotletų su varške receptai Velykų stalui.