Ši užkandėlė puikiai tinka tiek šilta tiek šalta. Sultinga, kiek riebi lašišos mėsa plonoje ir traškioje tempura tešloje.
Lašišos reikėtų kaip galima šviežesnės. Nuimama filė, ištraukomi visi kauliukai. Lašiša supjaustoma apie 3x3 centimetro gabaliukais. Kaip visada lašiša labai draugauja su krapais ir citrina. Dar įbarstoma druskos, juodųjų pipirų. Paspaudoma ir paliekama pusvalandžiui pasimarinuoti.
Tempūra tešla turėtų būti skysta ir naudojama tik ją paruošus. Vienas iš įdomių tempura tešlos paslapčių yra gazuoto mineralinio vandens panaudojimas.
100 g. miltų,
Šaukštas krakmolo,
200 g. mineralinio gazuoto vandens
1 kiaušinio trynys,
Sumaišome miltus ir krakmolą, pilame maišydami mineralinį vandenį. Sumaišius iš karto mirkome lašišą tešloje ir dedame į aliejų. Kuo lašiša šviežesnė tuo galima trumpiau kepti. Netgi po pusę minutės iš abiejų kraštų. Arba pusę minutės dedant į fritiūrinę.
Optimalus laikas po minutę iš abiejų pusių.
Temos straipsniai
Keptas upėtakis
Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Orkaitėje keptas upėtakis
Kaip iškepti skanų upėtakį
Skaniausios žuvienės receptas
Geriausios žuvies sriubos receptas, pačių skaniausių pasaulio virtuvių žuvienų receptai
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
Lašiša įdarytų kiaušinių receptas
Žuvienė iš upėtakio
Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas