Upėtakis puikus pasirinkimas ruošiant žuvienę. Žuvienė iš upėtakio sodri ir kvapni. Visada žuvienė bus skanesnė jei naudosim dviejų pakopų žuvienės virimas.
1 kg smulkios žuvies, geriausia pugžlys, ešerys. Iš bėdos kuojos, plakiai.
1 kg upėtakio
0,2 kg bulvių,
0,3 morkų,
0,15 kg svogūnų,
Sauja džiovintų grybų,
Šaukštas cukraus,
Šaukštas druskos,
Šaukštas sviesto
Druska, pipirai
Raudonėlis, čiobrelis, krapai
Geriausia žuvienė iš vandens kur augo žuvis žuvienei. Iš tvenkinio vanduo žuvienei netiks. Tačiau jei upėtakis iš upės tai toks vanduo bus idealus žuvienei.
Į šaltą upės vandenį dedame smulkias žuveles. Galima jas sudėti į marlę, tai paprasčiau gamtos sąlygomis kai nėra antro puodo į kurį galima perkošti sultinį. Į sultinį galima įdėti kelias morkas, bulves, svogūną.
Į perkoštą sultinį sudedame bulves, morkas, svogūną, čiobrelius, grybus. Bulvėms išvirus sudedame likusius prieskonius ir upėtakio gabalus. Verdame dar 5 minutes.
Temos straipsniai
Keptas upėtakis
Kaip skaniai iškepti upėtakį, traškus upėtakis su plutele ir su svogūnų padažu
Lašiša tempura tešloje
Lašišos užkandėlė tempuros tešloje
Lašišos kepsneliai
Kepsnelių iš lašišos receptai, lašišiniai kepsneliai apvolioti miltuose ir kiaušiniuose
Lašišos salotos su bulguru
Salotos su lašiša, bulguru, pomidorais ir gražgarstėmis
Lašišos salotos su bulvėmis
Sūdytos lašišos salotų receptas su bulvėmis
Orkaitėje keptas upėtakis
Kaip iškepti skanų upėtakį
Skaniausios žuvienės receptas
Geriausios žuvies sriubos receptas, pačių skaniausių pasaulio virtuvių žuvienų receptai
Įdaryti kiaušiniai su lašiša
Lašiša įdarytų kiaušinių receptas
Žuvienė iš upėtakio
Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas